Habitatge, Urbanisme i Activitats - desembre 2014

Butlletins
desembre 2014 - #65

Activitats

Aprovats provisionalment els PEM de Subirats i Calonge de Segarra

Els Ajuntaments de Calonge de Segarra i Subirats han aprovat provisionalment el Pla especial de masies, cases rurals i altres edificacions en sòl no urbanitzable (PEM) de les seves respectives poblacions. Els acords es van adoptar per unanimitat en les sessions plenàries de 23 d'octubre i el 17 de novembre.

El PEM és la figura de planejament urbanístic que ha de servir per identificar aquelles masies, cases rurals i edificacions en sòl no urbanitzable que siguin susceptibles de ser reconstruïdes o rehabilitades, ja sigui pels seus valors arquitectònics, històrics, mediambientals, paisatgístics o socials.

Alhora regula les possibilitats d'edificació de les masies, cases rurals i edificacions en sòl no urbanitzable i limitar l'aparició d'activitats incompatibles amb la capacitat de càrrega del territori i el manteniment de la qualitat paisatgística.

El PEM de Calonge de Segarra ha catalogat 58 construccions a protegir i el PEM de Subirats n'ha catalogat 84 i han fixat quins són els criteris sobre com s'han de fer les restauracions, quins usos es permeten a cada element i les possibilitats de fer-hi ampliacions o de dividir la propietat.

Els PEM estan formats per una memòria normativa, descriptiva i justificativa. També contenen fitxes de les masies, cases rurals i altres construccions catalogades i plànols de localització i d'informació.  Cadascuna d'aquestes fitxes incorpora una part descriptiva, una altra de normativa -amb la regulació de cada element-, plànols i croquis.  

Feta aquesta aprovació provisional els Ajuntaments remetran els PEM a la Comissió d'urbanisme per la seva aprovació definitiva.


Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats