Habitatge, Urbanisme i Activitats - febrer 2015

Butlletins
febrer 2015 - #66

Habitatge

Lliurament de l’Estudi i propostes per a l’optimització d’un conjunt d’habitatges amb finalitats socials al municipi de Castellbisbal

El diputat d'Infraestructures, Urbanisme i Habitatge de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, ha lliurat a l'alcaldessa de Castellbisbal, Dolors Conde, el projecte "Estudi i Propostes per a l'optimització d'un conjunt d'habitatges amb finalitats socials" d'aquest municipi. 

L'estudi té per objecte millorar l'estat, la gestió, administració i explotació del parc d'habitatges i fomentar la creació d'un fons d'habitatges de lloguer destinats a polítiques socials. S'ha desenvolupat en el marc del Catàleg de Serveis 2013. Les polítiques locals han de fer un esforç d'eficàcia, eficiència i racionalitat així com buscar la màxima rendibilitat social. Tot això fa que esdevingui estratègic posar la mirada en les edificacions existents, el lloguer i la rehabilitació.

Els treballs objecte de l'estudi es desenvolupen en dues fases amb una visió multidisciplinar. Una primera fase analítica en base a la qual es determinen i identifiquen les fortaleses i problemàtiques existents i que consisteix en una recerca i explotació de dades de detall sobre la situació física, urbanística, arquitectònica, jurídica, social, econòmica i de gestió, administració i explotació actual del conjunt d'habitatges objecte de l'encàrrec, així com dels recursos municipals i de gestió. Aquesta fase inclou l'elaboració d'un inventari del conjunt d'habitatges objecte de l'encàrrec, on es fan constar les dades d'identificació i localització més rellevants. La segona fase propositiva defineix els objectius i estratègies municipals i planteja les propostes d'actuació, sistematitzades, de manera lògica i coherent amb els objectius i estratègies de l'estudi i suficientment detallades, pel què fa a les accions a seguir.


Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats