Habitatge, Urbanisme i Activitats - març 2015

Butlletins
març 2015 - #67

Habitatge

El Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge (SIDH) continua amb el seu desplegament

El Servei d'Intermediació en Deutes de l'Habitatge (SIDH) segueix amb el seu desplegament a la comarca del Vallès Occidental a l'hora que l'inicia a la comarca del Maresme.

Comarca del Vallès Occidental - Barberà del Vallès

El passat 3 de febrer el diputat de Benestar Social, Salut Pública i Consum, Josep Oliva, va realitzar la presentació oficial del SIDH a Barberà del Vallès, servei que s'havia posat en marxa a finals de novembre de 2014.

Aquest servei està ubicat a les dependències de l'Oficina Local d'Habitatge del municipi  i donarà cobertura  a la ciutadania de Barberà del Vallès i Badia del Vallès.

 

Comarca del Maresme - Arenys de Mar / Consell Comarcal

El dia 24 del mateix mes es va realitzar a Arenys de Mar la presentació oficial del SIDH també per part del diputat de Benestar Social, Salut Pública i Consum, Josep Oliva.

Aquest servei va iniciar la seva activitat un mes abans. Aquest servei compta amb la particularitat de què disposarà de dos seus -una situada als Serveis Socials d'Arenys de Mar i altra a l'Oficina Comarcal d'Habitatge del Consell Comarcal del Maresme a Mataró- per atendre a la ciutadania dels municipis de l'Alt Maresme: Arenys de Mar, Arenys de Munt, Calella, Canet de Mar, Malgrat de Mar, Montgat, Palafolls, Pineda de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Santa Susanna i Tordera.

 

El Servei d'Intermediació en Deutes de l'Habitatge (SIDH)

El Servei d'Intermediació en Deutes de l'Habitatge és fruit de la coordinació amb Ofideute, el servei de mediació hipotecària de la Generalitat de Catalunya. L'objectiu del SIDH, que compta amb la col·laboració dels Col·legis d'Advocats de la demarcació de Barcelona, és augmentar i estendre els punts d'atenció a les famílies que tenen problemes per afrontar els deutes hipotecaris, així com establir una acció coordinada i un model i circuit únics de mediació en tot el territori de la demarcació de Barcelona.

Ofideute, que és un servei que ofereix l'Agència de l'Habitatge de Catalunya de la Generalitat, es va crear l'any 2010 per pal·liar els efectes de la crisi en l'àmbit de l'habitatge i evitar l'exclusió social per motiu residencial. Des de llavors, treballa per estendre la mediació entre els particulars i les entitats bancàries als municipis.

El desembre de 2012 la Generalitat i la Diputació de Barcelona van signar un conveni per coordinar els serveis de mediació hipotecària amb què comptaven les dues administracions. Amb la signatura d'aquest conveni, el servei Ofideute es coordina amb el SIDH de la Diputació per oferir un servei de proximitat a la ciutadania.

 


Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats