Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2020 - #103

Habitatge

Lliurat el Pla Local d’Habitatge a l'Ajuntament del Masnou per al període 2020-2025

El PLH és un document estratègic i de planificació que serveix per definir la política local d’habitatge del municipi en els propers anys.

El PLH és el document tècnic que, partint de l’anàlisi de la situació de l’habitatge, defineix les estratègies i propostes a desenvolupar des del govern local amb l’objecte de procurar pel dret dels ciutadans a un habitatge digne en condicions assequibles.

El PLH del Masnou compta amb una primera part de diagnosi sobre la situació de l’habitatge al municipi, on es destaca la presència de col·lectius socials en situació de vulnerabilitat residencial amb problemàtiques diverses, l’increment del nombre de persones amb problemes per accedir a un habitatge degut als elevats preus de l’habitatge al municipi o l’absència d’habitatge assequible de lloguer que pugui atendre la resolució d’aquestes problemàtiques. Alhora, també se subratlla el paper de l’administració municipal, que compte amb recursos i una estructura específica com l’Oficina d’Habitatge, amb experiència en les polítiques d’habitatge.

A partir del diagnòstic, el pla formula uns objectius, que es concreten en diferents eixos estratègics i actuacions específiques. El PLH del Masnou proposa una quarantena d’actuacions, englobades en diferents eixos. Entre el objectius destacats hi ha atendre les necessitats dels col·lectius amb dificultats d’accés i manteniment de l’habitatge, del qual es desprenen actuacions com la promoció de nous habitatge assequible i el reforç d’ajuts a l’emancipació i al manteniment de l’habitatge. Millorar el parc residencial és un altre dels objectius importants, amb actuacions encaminades a avançar en l’accessibilitat, l’acondicionament dels edificis i l’eficiència energètica i la sostenibilitat dels habitatges. Per impulsar aquestes actuacions, el PLH també contempla coordinar esforços amb els municipis limítrofs i amb els ens locals de segon nivell, així com reforçar l’estructura municipal de les polítiques d’habitatge amb la reordenació de recursos i la creació de nous instruments.

Butlletí: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de butlletí: #103 - Juliol 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua