Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2020 - #104

Urbanisme

Cardona executa expedients de disciplina urbanística i adquireix la propietat de dos edificis del nucli antic

Es resol una greu situació de protecció de la legalitat urbanística en dos edificis en estat precari del nucli antic per assegurar-ne el seu manteniment i destinar-los a habitatge públic.

Dos edificis en estat precari situats al nucli antic de Cardona, en concret al carrer Teatre, 1 i Doctor Merli, 6 tenien a 2018 oberts sengles expedients d’ordre d’execució, amb obres de seguretat executades per l’Ajuntament, sense que els propietaris fessin front al deure de conservació. I amb una inviabilitat manifesta de rescabalament en cas d’executar les obres en via subsidiària per les càrregues que tenien els edificis derivades d’impagament de tributs municipals.

A fi de resoldre la situació, la Diputació i l’Ajuntament van encarregar una anàlisi tècnica i valorativa dels edificis i l’estudi de les diferents estratègies per aconseguir el doble objectiu de l’execució de les obres per garantir la seguretat i conservació dels immobles i alhora el rescabalament de l’import dels deutes que la propietat tenia amb l’Ajuntament.

Es va optar per la via de l’adquisició dels edificis, que resolia les dues qüestions principals i a més permetia que l’Ajuntament pogués complir la seva voluntat de destinar-los a polítiques d’habitatge públic. A tal efecte es va signar un conveni previ a les actuacions d’aixecament de càrregues i de tramitació del procediment d’adquisició directa.

L’assistència ha constat de tres fases: Diagnosi, Tramitació del procediment i Resolució del procediment, i ha finalitzat amb l’adquisició en escriptura pública dels edificis, amb l’Informe favorable del Departament de la Direcció General d’Administració Local, per un preu inferior al dels deutes, de manera que la propietat ha hagut de fer efectiva la diferència en favor de l’Ajuntament.

D’aquesta manera, els edificis han passat a ser de ple domini municipal, lliures de càrregues i gravàmens i s’han cancel·lat tots els deutes que la propietat tenia amb la Hisenda municipal.

Butlletí: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de butlletí: #104 - Octubre 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua