Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Desembre 2020 - #105
Ir arriba

Monogràfic

Hi ha una relació directa entre les condicions de l’habitatge i la salut de les persones que hi resideixen. Això s’ha demostrat en els darrers anys per un creixent volum d'evidència científica i és reconegut per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i la Fundació Europea per a la Millora de les Condicions de Vida i de Treball (Eurofound). I és que l'habitatge afecta la nostra salut en una infinitat de formes que en conjunt formen un dels determinants socials clau sobre la salut.

Ir arriba

Destacat

El Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge (SIDH) ha atès, des del 2012, 10.329 famílies amb dificultats per pagar la hipoteca o el lloguer a la província de Barcelona.
El servei cobreix des d’aquesta tardor tots els ciutadans, amb un total de 44 punts d’atenció que donen servei a 309 municipis.
El SIDH ofereix assessorament i mediació a les famílies en col·laboració amb el Servei d’assessorament sobre el deute hipotecari (Ofideute) de la Generalitat de Catalunya.  

Ir arriba

Habitatge

L’Oficina d’Habitatge lliura l’estudi de viabilitat d’una cooperativa en cessió d’ús a Sant Pere de Ribes

El solar d'aquest muncipi del Garraf permet diferents opcions i s’adaptaria bé al perfil de cooperativa sènior.

Vallcebre ja compta amb el document d’Estratègies sectorials pel foment de l’habitatge assequible

Les mesures recollides pretenen aconseguir habitatge assequible amb la voluntat de recuperar població i garantir-ne el futur.

El Servei d’intermediació pels Deutes de l’Habitatge (SIDH) compta amb un nou punt a Mataró

El SIDH va adreçat a aquelles persones o famílies del municipi que es troben en dificultats per pagar el préstec, el crèdit hipotecari o el lloguer, o preveuen que no el podran fer efectiu en el futur.

Cornellà posa en funcionament el Servei d’intermediació pels Deutes de l’Habitatge (SIDH)

La xarxa SIDH està impulsada per la Diputació de Barcelona i concertada amb els ajuntaments, els consells comarcals, els col·legis d’advocats i la Generalitat de Catalunya a la demarcació de Barcelona.

L’Oficina d’Habitatge estrena un nou portal per oferir informació sobre rehabilitació a la ciutadania

Pere Pons, diputat de l'Àrea d'Infraestructures i Espais Naturals va presentar el nou portal web de l’Oficina d’Habitatge “reHabilitem”.

Col·laboració amb el Màster de Planificació Urbana, Sostenibilitat i Canvi Climàtic de la UPC

L’Oficina d’Habitatge va impartir una sessió sobre planificació de polítiques d’habitatge al Màster de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Pere Pons participa en la jornada sobre “Rehabilitació, Regeneració i Renovació Urbana a Catalunya en col·laboració público-privada”

El dipuat d'Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons, va participar en la jornada organitzada per l’Associació de Promotors i Constructors d’Edificis de Catalunya (APCE).

Ir arriba

Urbanisme

El Servei d’Urbanisme lliura a l’Ajuntament de Caldes d’Estrac el document d’Avanç del Pla d’ordenació urbanística municipal

El document d’Avanç es configura com un document de caràcter estratègic destinat a definir les línies mestres del nou POUM.

Lliurat l’estudi sobre l’estat de desenvolupament i viabilitat del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal d’Avinyonet del Penedès

El treball analitza la viabilitat d’un planejament urbanístic redactat en plena expansió econòmica, amb grans expectatives de creixement.

La GSHUA engega l’elaboració del Catàleg d’Urbanitzacions amb dèficits del Maresme

El Servei d’Urbanisme a través del Consell Comarcal del Maresme convoca als alcaldes de la comarca per informar-los de l’inici dels treballs.

Barberà del Vallès rep l’estudi de criteris per a la transformació i millora del polígon Santa Maria

L’estudi analitza la situació urbanística del teixit industrial existent i les possibilitats d'intervenció sobre el conjunt del polígon.

L'Ajuntament de Corbera de Llobregat ha rebut el DIES relatiu al Desenvolupament urbanístic de la urbanització Bonrepòs

El document analitza l’àmbit i formula estratègies i propostes, plantejant diferents alternatives pel desenvolupament de la urbanització.

Seva ja disposa del Document de Diagnosi i estratègies d’actuació urbanística per a la regularització de les urbanitzacions

El document tècnic aprofundeix en l’estat d’execució i en el desenvolupament del planejament urbanístic de cinc urbanitzacions.

Lliurat el Document de Diagnosi i estratègies d’actuació urbanística del planejament urbanístic general de Font-Rubí

El document tècnic aprofundeix en l’estat d’execució i de desenvolupament del planejament urbanístic general de municipi, detectant les necessitats o problemàtiques actuals del territori.

El Servei d’Urbanisme va participar el passat quinze de desembre a les segones Jornades d’urbanisme i gènere, 15 anys d’experiències

L’auditoria urbana de gènere i salut (AUGiS) del POUM d’Olesa de Montserrat a debat en la taula rodona sobre experiències d’urbanisme feminista als pobles.

Ir arriba

Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil

Lliurats a quatre ajuntaments els respectius documents únics de protecció civil municipal (DUPROCIM)

Olivella, Pallejà, Castellterçol i Sant Pere de Riudebitlles reben el document que determina la planificació de la protecció civil.

Lliurats a quatre ajuntaments els plans d’autoprotecció de diversos equipaments i activitats

L'Oficina d'Activitats ha realitzat els plans d'autoprotecció per als municipis de Mataró, Súria, Torelló i Sant Pere de Torelló.

L’Oficina d’Activitats lliura dos protocols d’actuació en cas d’emergència

L’objecte d’aquests  protocols són el casal d’avis de La Llagosta i  les activitats turístiques de la presa de la Baells a Cercs.

Ir arriba

Cursos i jornades

Celebrada la primera sessió de les jornades “Reptes i oportunitats de la rehabilitació d’habitatges”

Entre el 17 de novembre i el 9 de desembre han tingut lloc les quatre sessions de les jornades “Reptes i oportunitats de la rehabilitació d’habitatges”

El Servei d’Urbanisme coordina el seminari CUIMPB sobre “Ciutat i Salut”

Durant tres dies (1, 2 i 3 de desembre) es va debatre entorn a la planificació urbanística com a eina de salut i com, des de la intervenció sobre la ciutat, podem prioritzar la salut de les persones

Celebrada la sessió en línia "Incidència de la COVID-19 en les activitats"

El webinar es va impartir el dia 12 de novembre i va comptar amb la participació i debat de quatre ajuntaments.

Finalitza el curs sobre protecció de la legalitat urbanística organitzat pel Servei d’Urbanisme

Amb aquesta formació es tanca el cicle anual de cursos d’introducció a l’urbanisme dirigits als tècnics municipals.

Ir arriba

Normativa

Projecte de llei de facilitació de l'activitat econòmica per mitjans electrònics en tramitació al Parlament

L’Oficina d’Activitats ha participat en la redacció d’aquesta llei a través dels diversos grups de treball que va constituir l’Oficina de Gestió Empresarial del Departament d’Empresa i Ocupació.

Ir arriba

Altres

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua