Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Febrer 2021 - #106
Go top

Monogràfic

L’estratègia, publicada per la Comissió Europea el mes d’octubre, vol renovar 35 milions d’edificis i crear fins a 160.000 llocs de treball verds al sector de la construcció a Europa. 

Proposa millorar la qualitat de vida de les persones i reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle fomentant la digitalització, la reutilització i el reciclatge de materials. 

Go top

Destacat

El passat 20 de gener va entrar en vigor la nova Llei 18/2020, de 28 de desembre, de facilitació de l’activitat econòmica. Tal com s’indica al seu nom, la finalitat de la llei és facilitar l’activitat econòmica als empresaris que vulguin implantar una activitat en un entorn digital. Aquesta llei deroga en la seva pràctica totalitat la Llei 15/2015, de simplificació de l’activitat administrativa.

Go top

Habitatge

S'actualitza el portal d’indicadors municipals d’habitatge arribant fins a cent indicadors

La renovació del visor de dades de l’Observatori Local d’Habitatge comporta un centenar d'indicadors estadístics i millora la navegabilitat.

L’Oficina d’Habitatge lliura l’estudi de viabilitat de masoveria urbana de Navàs

El document analitza les obres que podrien anar a càrrec del masover i proposa diferents tipus d’acords entre les parts.

L’Oficina d’Habitatge participa al curs sobre “L’elaboració de bases d'adjudicació d'habitatges”

La formació organitzada per la Diputació de Girona, es van tractar les diferències patrimonials en l’adjudicació d’habitatges destinats a polítiques públiques.

Go top

Urbanisme

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ja disposa d’una diagnosi estratègica per la Urbanització Can Coral

El document analitza les problemàtiques per a la regularització de la urbanització Can Coral i proposa diverses alternatives de desenvolupament.

L’Ajuntament de l’Espunyola rep un informe sobre el règim jurídic dels habitatges limítrofs amb el sòl urbà

El Servei d’urbanisme ha ajudat a l’Ajuntament de l’Espunyola a classificar la situació jurídica dels habitatges i edificacions situades a la vora urbana.

Els pisos dels mestres de Teià podran convertir-se en allotjaments per a joves amb el Pla Especial Urbanístic

L’objectiu del Pla Especial és reconèixer l’ús residencial dels pisos dels mestres, i nodrir el municipi d’allotjaments dotacionals públics temporals.

El Servei d’Urbanisme al Seminari MITMA-EUKN, “Afrontar y aprender frente al COVID-19”

La GSHUA exposa el grup Entorn Urbà i Salut en un webinar organitzat pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana en col·laboració amb la European Urban Knowledge Network.

Go top

Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil

L'Oficina d'Activitats posa a disposició dels municipis el PCOM (Protecció Civil Operativa Municipal)

L'aplicació té com a objectiu principal convertir el document únic de protecció civil municipal en una eina operativa.

L’Oficina d’Activitats lliura a tres ajuntaments els censos d’activitats i establiments

Els ajuntaments de Santa Coloma de Cervelló, Centelles i Santa Margarida de Montbui ja disposen del seu cens.

L'Oficina d'Activitats ha elaborat el pla de verificació d’activitats comunicades del Brull

Les dades per elaborar els plans s’obtenen de l’aplicació Gestor d’Informació d’Activitats (GIA) amb la qual es confecciona el cens d’activitats.

Finalitzats els plans de protecció civil d’Olvan, Cercs, Sant Climent de Llobregat, Bagà i Cabrera d’Anoia

Lliurats a cinc ajuntaments el Document Únic de Protecció Civil per a la planificació de la protecció civil en l’àmbit municipal.

Lliurats els plans d’autoprotecció de La Pobla de Lillet i Sant Adrià del Besòs

El dos plans d’autoprotecció donaran resposta adequada a les possibles situacions d’emergència que puguin produir-se.

Go top

Cursos i jornades

La Gerència presenta la seva oferta de recursos de Catàleg de Serveis 2021-23 als ens locals

La Gerència de Serveis d’Habitatge, Urbanisme i Activitats va organitzar una sessió informativa el passat 8 de febrer on es van explicar en tot detall els 26 recursos que oferta en Catàleg de Serveis 2021-2023.

Comença l’edició on-line del curs “Gestió local de l’ús anòmal de l’habitatge”

La primera sessió de videoformació va tenir lloc el dimecres 10 de febrer. Aquest curs on-line constarà de dotze sessions que tindran lloc cada dimecres de forma ininterrompuda entre el febrer i el maig.

El proper 25 de març es celebrarà online la jornada “La llei 18/2020 de facilitació de l’activitat econòmica. Aspectes pràctics"

Aquesta llei, que es va publicar el 31 de desembre del 2020, estableix els principis, els criteris i els instruments aplicables a les administracions públiques per a fer possible una relació àgil i eficient, en un entorn digital, amb les persones que exerceixen o volen exercir una activitat econòmica i es basa en la reducció de les càrregues administratives, el disseny de serveis digitals proactius, la consolidació d’instruments de col·laboració i de coordinació entre les administracions públiques i el foment de projectes empresarials estratègics.

Go top

Altres

El Servei de Consultes de la Gerència de Serveis d’Habitatge, Urbanisme i Activitats (Consultes GSHUA) creix notablement en nombre de consultes en el seu quart any de funcionament.

Les dades del 2020 mostren un increment del 24% en el nombre de consultes: s’han resolt 733 consultes front a les 589 que es van resoldre al 2019. En concret, aquests resultats corresponen a 463 consultes de temes relacionades amb activitats, 173 d’urbanisme i 97 d’habitatge.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua