Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2021 - #109
Anar a dalt

Monogràfic

L’onada de renovacions que volen generar els fons europeus Next Generation i el PRTR continua el seu curs. El passat 6 d’octubre el Consell de Ministres va aprovar una sèrie de mesures que tenen com a objectiu impulsar la rehabilitació d'edificis i habitatges i la regeneració urbana i promoure l'habitatge social. Per fer-ho, es van aprovar dos decrets. En primer lloc, el Reial decret que regula les línies d'ajudes a la rehabilitació d'habitatges i promoció d'habitatge social assequible.

Anar a dalt

Destacat

El sector de l’edificació i les administracions públiques han reivindicat l’habitatge com a element essencial de l’estat del benestar, al mateix nivell que la salut o l’ensenyament al llarg de la Setmana de la Rehabilitació. La Gerència d’Habitatge, Urbanisme i Activitats de la Diputació de Barcelona (GSHUA) ha participat activament en els diferents actes d’una Setmana de la Rehabilitació que enguany ha tingut un relleu especial degut al desplegament dels fons Next Generation UE.

El president delegat d'Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons, va participar a la Taula “Proyectos Piloto de la Agenda Urbana”, en el marc del Primer Foro Urbano de España, destacant la disposició i participació activa de la Diputació de Barcelona tant en la redacció com en el desplegament de les Agendes Urbanes impulsades pel Govern de l’Estat, el Govern de la Generalitat i els Governs Locals.

Anar a dalt

Habitatge

L'Ajuntament de Malgrat de Mar posa la primera pedra a la promoció de 46 habitatges de protecció oficial de lloguer

L'acte es va esdevenir el 27 de juliol, amb l’assistència del diputat d’Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons, i l’alcalde de Malgrat, Joan Mercader.

La Diputació de Barcelona participa a les jornades ‘Habitatge en temps de pandèmia’ enfocades en atendre l'emergència habitacional

Les jornades, celebrades el 27 i 28 de setembre, organitzades per l’Observatori Metropolità de l’Habitatge (OHB) i la Universitat Internacional Menéndez Pelayo - Centre Ernest Lluch.

Lliurat el Pla local d’habitatge a l’Ajuntament de Gavà per millorar les condicions d’accés d'habitatge

El Pla local d’habitatge és un document tècnic, estratègic i de planificació que serveix per definir les estratègies i propostes a desenvolupar des del govern local.

L’Ajuntament d’Avià ja compta amb un Programa d’actuació municipal d’habitatge (PAMH)

El PAMH és un instrument que es defineix a partir d’un procés d’acompanyament per detectar necessitats, definir objectius i concretar les actuacions en matèria d’habitatge.

Cabrils rep l’estudi d’una promoció d’habitatge dotacional a la zona d’equipaments del Mas Maria

L’Ajuntament vol completar aquesta zona d’equipaments amb una promoció destinada a evitar la pèrdua de gent jove del municipi.

Navarcles ja disposa d’una estratègia per a la mobilització i la intervenció en habitatges desocupats

El document proposa diverses estratègies d’actuació per mobilitzar el parc d’habitatges buits cap al mercat de lloguer assequible.

Estudi d’estratègies sectorials per la mobilització i intervenció a Sant Vicenç dels Horts dels habitatges desocupats

L'objectiu és mobilitzar els habitatges cap el mercat de lloguer social i ampliar el parc de lloguer assequible al municipi.

L’Oficina d’Habitatge lliura l’Estudi de viabilitat d'un edifici d’una illa de cases del nucli antic propietat de l'Ajuntament de Cardona

El document explora les possibilitats que ofereix la rehabilitació per generar habitatge per a gent gran.

Anar a dalt

Urbanisme

L'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor finalitza la modificació puntual del POUM per millorar l’accés sud al nucli urbà

Amb aquesta modificació es proposa, per a assegurar, la viabilitat econòmica del sector i millorar la imatge urbana de l’entrada al municipi.

Sant Pol de Mar avança en la regulació urbanística de les masies i les construccions en sòl no urbanitzable

El Pla Especial de Masies i Modificació del Pla General d’Ordenació Urbanística cataloga i regula les edificacions i construccions en sòl no urbanitzable.

El Servei d’Urbanisme i el Servei de Salut Pública ultimen una metodologia per la introducció de la salut al planejament urbanístic

Serà una nova eina pràctica per introduir la valoració de l’impacte en salut de les propostes recollides al planejament urbanístic. 

Participació del Servei d'Urbanisme en la Jornada Interdisciplinària en promoció de la salut a les comarques Gironines

L'1 d'octubre el Servei va participar en una de les taules rodones organitzada pels “Professionals per la Promoció de la Salut de Girona”.

El Servei d'Urbanisme present al debat sobre la salut de les ciutats als Diàlegs de Sant Pau: salut i societat

El passat 20 d’octubre, al Recinte Modernista de Sant Pau, el Servei d’Urbanisme va participar en el segon d’aquests diàlegs, en representació del grup de treball transversal de la Diputació “Entorn Urbà i Salut”.

El Servei d’Urbanisme col·labora en la nova edició del Màster d’Arquitectura de l'ETSAV

El Màster, impartit per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès, ha comptat amb la presència institucional dels alcaldes de l'ajuntament de Castellar del Vallès i Sant Llorenç Savall.

Participem al Segon Congrés de Qualitat de l’Aire

El Servei d’Urbanisme ha centrat la seva presentació en la contribució del planejament urbanístic a la qualitat de l’aire en el marc de la sessió dedicada a la  Governança.

El Servei d'Urbanisme col·labora en una publicació sobre mobilitat activa

El 29 de setembre es va presentar la monografia A pie o en bici, perspectivas y experiencias entorno a la movilidad activa, editada per la Universidad de Castilla-La Mancha.

Anar a dalt

Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil

Cinc municipis més ja disposen del seu DUPROCIM i també reben suport en la seva implementació

Lliurats als municipis de Montclar, Granera, Vilada, Torrelles de Foix i la Palma de Cervelló. I també dona suport a Sant Esteve Sesrovires, Martorelles i Sant Vicenç dels Horts.

L'oficina d'Activitats lliura sis Plans d'autoprotecció a sis municipis de la demarcació

Els municipis que ja disposen del PAU són Sant Andreu de la Barca, Sant Julià de Vilatorta, Santa Eulàlia de Ronçana, Canet de Mar, Folgueroles i Manresa.

Els ajuntaments de Navàs i Montmeló ja disposen de cens d’activitats i establiments

Els censos, que s’han lliurat aquest trimestre,  s’han elaborat amb la base de dades de l’aplicació informàtica Gestor d’informació d’Activitats (GIA) i conté tots els establiments, tant públics com privats, que hi ha al municipi.  

Elaboració dels plans i programes de verificació d’activitats comunicades dels municipis de Navàs i Montmeló

Els plans es realitzen a partir de la informació de l’aplicació informàtica “Gestor d’Informació d’Activitats” (GIA) que conté la base de dades de les activitats del municipi de que té constància l’Ajuntament

Anar a dalt

Cursos i jornades

Les jornades sobre la col·laboració públic-privada-comunitària en polítiques d’habitatge es tanquen amb gran èxit de participació

Entre els dies 30 de setembre i 21 d’octubre han tingut lloc les quatre sessions d'unes jornades centrades en “la col·laboració públic-privada-comunitària: reptes i oportunitats per a l’impuls de les polítiques locals d’habitatge”

Tercera edició dels Espais de la Xarxa de Serveis Locals d’Habitatge sobre la cessió d’habitatges privats a l’administració

Aquesta edició dels espais, celebrada el 23 de setembre, duia per títol “La cessió d’habitatges privats en favor de l’administració: una altra forma d’augmentar el parc d’habitatge social o assequible”.

El Servei d'Urbanisme finalitza el Curs de Gestió Urbanística

El Servei celebra la tercera acció formativa de les 4 previstes dedicades a l’acció urbanística local, en aquest cas dedicada als mecanismes de gestió.

Finalitza la 2ª edició del curs Gestió en matèria d'Activitats Regulades

El 15 d’octubre va tenir lloc la darrera sessió del curs, d'un total de 15 hores i on s’ha format a 30 tècniques i tècnics municipals en l’àmbit de les activitats regulades.

L’Oficina d’Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil ha realitzat el curs “Protecció Civil a l’Administració Local”

El curs ha comptat amb un total de 8 hores de videoformació i d’una aula virtual en la que s’han pogut consultar documents i recursos complementaris.

Anar a dalt

Altres

La Diputació de Barcelona, sota la coordinació conjunta de les Àrees d’Igualtat i Sostenibilitat Social i d'Infraestructures i Espais Naturals, acaba de publicar la guia “Integració de criteris per a l’avaluació de l’impacte sobre la salut en l’avaluació ambiental estratègica”, amb l’objectiu d’aportar criteris en clau de salut per l’avaluació del planejament urbanístic.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua