Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2023 - #118
Go top

Monogràfic

Un dels objectius estratègics de l’Oficina d’Habitatge de la Gerència de Serveis d’Habitatge, Urbanisme i Activitats és donar suport als ens locals en la provisió d’habitatge assequible i de qualitat.

La diferència creixent entre els ingressos de les llars i els preus mitjans de l’habitatge provoca dificultats per pagar la quota de lloguer o de la hipoteca a una part significativa de la població.

Go top

Destacat

Una aplicació informàtica en suport web i adaptada a dispositius mòbils que permet gestionar emergències, realitzar simulacres i actualitzar el DUPROCIM convertint-lo en una eina plenament operativa. A principis del 2021 i després mesos de treball tècnic i tecnològic, es comunicava públicament la posada en marxa del PCOM (Protecció Civil Operativa Municipal), una aplicació per a la gestió municipal de les emergències i per a la implantació del DUPROCIM.

Go top

Habitatge

Lliurem les Estratègies Sectorials d’Habitatge per a la rehabilitació d’habitatges a Cardona i Igualada

Els treballs lliurats als Ajuntaments de Cardona i d’Igualada analitzen les necessitats i diagnostiquen l’estat de conservació del parc edificat amb l’objectiu de millorar l’eficiència energètica i les condicions dels habitatges.

Ja es poden consultar els resultats del Panel de polítiques públiques locals d’habitatge 2022

La promoció, gestió i adjudicació d’habitatges de protecció oficial destacada com un dels objectius que ha guanyat més pes entre els ajuntaments enquestats. I en menor mesura, el foment del manteniment i la rehabilitació.

Bruc i Subirats proposen diferents actuacions per augmentar l’habitatge assequible als municipis

Bruc i Subirats ja disposen dels Programes d’Actuació Municipal d’Habitatge. Els documents, serviran de guia per al desplegament de les polítiques locals d’habitatge dels propers anys.

Sant Celoni i Sant Quirze del Vallès aproven definitivament els seus Plans Locals d’Habitatge

L’Oficina d’Habitatge ha lliurat el Pla Local d’Habitatge (PLH) als ajuntaments de Sant Celoni i de Sant Quirze del Vallès i tots dos documents ja han estat aprovats definitivament.

Manresa ja disposa d’un estudi d’estratègies sectorials per a la mobilització i intervenció en habitatges desocupats

L’estudi proposa estratègies i instruments per mobilitzar el parc municipal d’habitatges buits i tenir múltiples opcions d’intervenció.

L'Ajuntament de Sant Quintí de Mediona rep l’estudi de viabilitat de cooperatives en cessió d’ús per incrementar el parc públic d’habitatge

El municipi disposa d’un petit edifici de titularitat pública ubicat en el casc antic que es vol destinar a habitatges per a persones joves.

Lliurem tres estudis de viabilitat d’obra nova al Prat de Llobregat, Palau-solità i Plegamans i Torelló

Al Prat de Llobregat s’ha estudiat una promoció de 8 habitatges que serà construïda amb finançament del fons Next Generation.

L’Oficina d’Habitatge participa a l’Internacional Social Housing Festival 2023 de Barcelona

Professionals de l’habitatge s’han trobat per participar en el Festival Internacional de l’Habitatge Social.

L’Exposició itinerant Rehabilitem continua la seva itinerància pels municipis de Vic i Cornellà

L’exposició explica els beneficis de la rehabilitació i dona orientacions a les persones interessades en rehabilitar el seus habitatges i edificis.

Participem a la jornada de cloenda del Màster en Direcció d’Empreses Immobiliàries Innovadores

El passat 13 de juliol va tenir lloc la sessió de cloenda de la 4a edició del Màster en Direcció d’Empreses Immobiliàries.

Go top

Urbanisme

Lliurat a l’ajuntament de Malla el document proposta per l’aprovació inicial de la Modificació Puntual de les Normes Subsidiàries de Planejament

El Ple municipal va acordar l'aprovació inicial de la Modificació Puntual de les NNSS de Malla per adaptar-les a la normativa urbanística i sectorial vigent i a les necessitats actuals del municipi.

Castellfollit de Riubregós rep la modificació de les Normes Subsidiàries per garantir les seves necessitats de desenvolupament

El Servei d’Urbanisme ha lliurat a l’ajuntament de Castellfollit de Riubregós el document per l’aprovació inicial de la Modificació puntual de les Normes Subsidiàries de Planejament.

Saldes ja disposa d’un document estratègic per determinar el full de ruta a seguir pel planejament urbanístic municipal

El Servei d’Urbanisme ha lliurat a l’ajuntament de Saldes el document de Diagnosi i Estratègies (DIES) que ha d’orientar la planificació urbana del municipi.

L’Ajuntament de Sallent rep el document de diagnosi i estratègies (DIES) per al desenvolupament del barri del Guix

El Servei d’urbanisme ha lliurat el document de DIES que té com a objectiu analitzar l’estat actual i establir les possibles estratègies de millora i adequació d’aquest àmbit.

El Servei d'Urbanisme ha participat en el postgrau d’“Arquitectura saludable i Bioconstrucció” del COAC

El Servei va exposar la seva experiència en l’aplicació de criteris d’Urbanisme Saludable al mòdul final del postgrau de l’Escola Sert, organitzat pel Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya.

Altres lliuraments

Durant els darrers mesos, el Servei d’Urbanisme ha lliurat diversos documents i figures de planejament urbanístic als ajuntaments de Castellterçol i Moià.

 

  • Text refós PE catàleg de masies, cases rurals i altres construccions en SNU i MP PGOU associada de Castellterçol
  • Aprovació definitiva de la  MP PGOU en l'àmbit del circuit Verd i el PE del Circuit Verd (intern)
Go top

Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil

Lliurament del Programa d’Autoprotecció (PAU) d’actes de foc i correfoc de Masnou

El Pla d’autoprotecció donarà resposta adequada a les possibles situacions d’emergència que puguin produir-se.

S’han lliurat els DUPROCIM de Fogars de Montclús, Capolat i Santa Margarida de Montbui

El treball estableix el marc orgànic i funcional per prevenir i controlar els riscos i donar resposta a possibles situacions d’emergència en el municipi.

Hem redactat 10 DUPROCIM homologats per la Comissió de Protecció Civil de Catalunya

La Comissió de Protecció Civil de Catalunya es va reunir el passat 14 de juny i, entre d’altres plans, va homologar 37 DUPROCIM – Document Únic de Protecció Civil Municipal.

Integració de la cartografia de protecció civil del DUPROCIM al Prat de Llobregat i Cabrera de Mar

S’ha lliurat als municipis del Prat de Llobregat i Cabrera de Mar, la cartografia de protecció civil del DUPROCIM (Document únic de protecció civil municipal) al SITMUN.

Integració del GIA amb dispositius mòbils per a la inspecció i control de les activitats a Molins de Rei

El GIA és una aplicació informàtica dissenyada i creada per la Diputació de Barcelona per facilitar als ajuntaments la gestió de les activitats i establiments dels seus municipis.

Participació a la jornada "La conciliació dels concerts i festivals musicals amb el descans veïnal"

La jornada organitzada per l’Oficina de Difusió Artística, l’Oficina d’Activitats Regulades i programes en Protecció Civil i l’Oficina Tècnica d’Avaluació i Gestió Ambiental.

Go top

Cursos i jornades

Parlem de sistemes d’informació per a la rehabilitació energètica a l’Espai de la Xarxa de Serveis Locals d’Habitatge

Aquesta edició, celebrada el 13 de juny i organitzada per l'Oficina d'Habitatge, duia per títol “Sistemes d’informació per a la rehabilitació i millora energètica dels habitatges”.

El 5 de juliol va finalitzar el Curs “Gestió local de l’ús anòmal de l’habitatge”

El curs organitzat per l'Oficina d'Habitatge ha constat d’onze sessions que s’han fet cada dimecres de forma ininterrompuda entre el 19 d’abril i el 5 de juliol.

Celebrat el cicle d’Introducció a l’Acció Urbanística Local dedicats al planejament i la gestió urbanística

El Servei d’Urbanisme celebra la segona i la tercera acció formativa de les 4 previstes dedicades a l’acció urbanística local.

Celebrat el primer taller del cicle d’urbanisme pràctic dedicat al sòl no urbanitzable

El passat 18 de maig, el Servei d’urbanisme va organitzar un taller sobre les actuacions en el sòl no urbanitzable.

S’ha celebrat una altra edició del curs Gestió en matèria d'Activitats Regulades

L'edició del curs, amb un total de 15 hores, ha format a una trentena de tècniques i tècnics municipals en l’àmbit de les activitats regulades.

Celebrada la trobada virtual: Experiències d'Agendes Urbanes Locals

La sessió virtual va ser dedicada a compartir experiències d'Agendes Urbanes Locals en municipis de Barcelona.

Go top

Altres

La Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats participa en el Taller sobre l'Agenda Urbana en Diputacions, Cabildos i Consells, una jornada organitzada per la FEMP, en col·laboració amb el MITMA.

Aquesta és la tercera edició del curs que forma part del banc d’accions formatives de la Diputació de Barcelona.

La segona Assemblea d’ONU-Hàbitat va tenir lloc del 5 al 9 de juny a Nairobi, Kènia. El tema de la sessió “Un futur urbà sostenible a través d'un multilateralisme inclusiu i efectiu: assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible en temps de crisis globals".

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua