Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2024 - #123
Anar a dalt

Destacat

La Diputació de Barcelona ha presentat aquest dimarts, 9 de juliol, el llibre “Promoció d’habitatge assequible amb sistemes industrialitzats". La publicació mostra el potencial que té aquest sistema d’edificació −que utilitza processos industrials per fabricar parts completes o grans components d’edificis en una fàbrica o taller per després acoblar-les a l’obra− per oferir habitatges més accessibles, assequibles i sostenibles.

Anar a dalt

Habitatge

Sant Pere de Ribes ha aprovat el pla que guiarà les seves polítiques d’habitatge fins al 2028

El PLH  defineix les estratègies i propostes a desenvolupar des del govern local per millorar les condicions d’accés i permanència a l’habitatge.

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ja compta amb un nou Pla local d’habitatge

El Pla local defineix les estratègies amb l’objecte de facilitar el dret de la ciutadania a gaudir d’un habitatge digne en condicions assequibles.

L'Ajuntament de la Roca del Vallès aprova el seu Pla local d’habitatge durant el període de sis anys de 2024-2029

El document estableix el full de ruta amb la finalitat detectar les necessitats en matèria d’habitatge del municipi i establir els mitjans per donar-hi resposta.

Proposem mesures per a la rehabilitació d'habitatges al barri de Can Folguera Antic de Santa Perpètua de Mogoda

L'estudi defineix un model de desplegament i de gestió d’una Àrea de Conservació i Rehabilitació al barri de Can Folguera Antic, formada per 97 escales i 7 tipologies edificatòries.

Artés defineix les estratègies per avaluar l’estat de conservació i impulsar la rehabilitació dels habitatges del nucli antic

L’estudi proposa diferents estratègies d’actuació per a la rehabilitació i millora dels habitatges existents.

Estudiem la viabilitat d’una promoció d’obra nova en un solar municipal de la Roca del Vallès format per 39 habitatges

L’estudi lliurat vol facilitar la presa de decisions a l’Ajuntament, proposant diverses alternatives per al desenvolupament i la gestió del projecte.

Lliurem un estudi de viabilitat d’una promoció d’obra nova en un solar municipal d’Olèrdola

L'estudi analitza el desenvolupament d’una promoció de 48 habitatges en un sòl residencial del patrimoni i d’habitatge al nucli de Moja.

Visitem el projecte d’habitatge cooperatiu “La Raval” dins de l’Espai Promovem

El passat dia 26 de juny, l’Oficina d’Habitatge va organitzar, conjuntament amb La Dinamo, una visita d’obres a La Raval, al municipi de Manresa.

Tancament del Grup Promovem “Viabilitat i licitació d’Obra pública. Dret de superfície i concessió administrativa.”

Un total de 7 ajuntaments han participat en les sessions desplegades per aquest Grup de treball, enfocat a establir un marc econòmic i jurídic per a facilitar la licitació d’habitatge protegit.

El visor que agrupa dades d'anàlisi d’habitatge INDI_MHAB (Indicadors Municipals d'Habitatge) actualitza la base de dades i millora els indicadors

Indi-Mhab, el visor de dades de l'Observatori Local d'Habitatge de la Diputació de Barcelona, ja incorpora les dades del Cens 2021 i les dels cens de població del 2022 i 2023.

Esplugues de Llobregat i de Martorell acullen l’exposició Rehabilitem aquest estiu

L’exposició itinerant ReHabilitem té com a objectiu sensibilitzar sobre els beneficis de la rehabilitació, continua la seva itinerància pel Baix Llobregat.

Anar a dalt

Urbanisme

Vallirana se suma als més de 40 municipis que ja diposen de la seva Agenda Urbana

Es vol assolir un desenvolupament urbà sostenible que impulsi la transformació de l’economia, del medi ambient i la cohesió social

L’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui rep l’estudi de regeneració urbana del barri del Tibidabo

El document recull les propostes d’actuació per tal de millorar les condicions urbanes, socioeconòmiques i ambientals del barri.

Sant Agustí de Lluçanès ja compta amb el document per a l’aprovació inicial del Pla Especial de masies, cases rurals i altres construccions del sòl no urbanitzable

El document és l’instrument urbanístic que regula les masies, cases rurals i altres construccions del sòl no urbanitzable del municipi.

El Servei d’Urbanisme ha dut a terme assistències de suport als ajuntaments de Centelles i Montmeló per la constitució del Patrimoni Públic de Sòl i d’Habitatge (PPSH)

S’han exposat els conceptes bàsics i la formulació dels criteris d’afecció i gestió del PPSH, així com les pautes comptables per a la seva gestió.

L’Ajuntament de Gurb rep el document de diagnosi i estratègia per a la transformació del sector industrial del carrer Sant Roc i Sant Jordi a àrea d’usos mixtos

El document proposa estratègies per a la transformació gradual de les activitats industrials en usos compatibles amb la residència amb l’objectiu de relligar els teixits existents i consolidar la zona com a punt de centralitat.

Lliurat a l’Ajuntament d’Òdena el document de diagnosi i estratègia i regeneració urbana per a revisió del POUM i ajust al Pla Director d’activitat econòmica a la Conca d’Òdena

El Servei d’urbanisme aquest mes de juny ha lliurat a l’Ajuntament d’Òdena el document de diagnosi i estratègies, full de ruta per revertir l’actual situació d’estancament demogràfic i econòmic.

Finalitzat el treball de diagnosi i estratègies per al desenvolupament del Pla de Millora Urbana de l’Avinguda Navarra de Palau-Solità i Plegamans

El document proposa diferents estratègies per desenvolupar i facilitar la tramitació dels àmbits compresos en aquest sector i al mateix temps garantir la seva viabilitat.

Lliurat a l’Ajuntament de La Llagosta el document de diagnosi i estratègies per a la regeneració urbana de les zones urbanes de la Vecasa i la Concòrdia

L'augment del verd i la funcionalitat ecològica, la millora de l’espai dedicat al vianant i la reducció progressiva de vehicles a l’espai públic són els objectius del  present treball.

Seva rep el document per a la reordenació urbanística de l'entorn de l'estació Balenyà-Tona-Seva

El document de diagnosi i estratègia proposa estratègies per a la reordenació de l'entorn de l'estació Balenyà-Tona-Seva en base a la situació actual i l’impacte de les futures infraestructures.

Lliurat a l’Ajuntament de Sentmenat el document de diagnosi i estratègia de la urbanització Bosc de Guanta

El Servei d’urbanisme aquest mes de juliol ha lliurat a l’Ajuntament de Sentmenat el document de diagnosi i estratègies d’abordatge de la protecció de la legalitat urbanística.

Es lliura a l'Ajuntament de Calaf l’Estudi d’Alternatives de desenvolupament dels polígons d'actuació pendents d'executar

El Servei d’Urbanisme ha lliurat al consistori el document de diagnosi i estratègia dels polígons pendent de desenvolupar al municipi

Lliurat a Pont de Vilomara i Rocafort l’estudi de solucions alternatives en matèria d’incendis per la urbanització River Park

El document planteja solucions per fer de la urbanització un espai més segur i resilient enfront del risc d’incendi forestal.

Anar a dalt

Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil

Durant el mes de juny s'ha lliurat el Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM) al municipi de Casserres

El Pla de protecció està sota responsabilitat de l’alcalde i garanteix la integració d’aquestes actuacions amb el sistema autonòmic de protecció civil.

Lliurament als municipis de La Garriga i Sant Fruitós de Bages de la cartografia de protecció civil del DUPROCIM al SITMUN

Els municipis subjectes a l’elaboració de plans de protecció civil municipal han de redactar un DUPROCIM (Document únic de protecció civil municipal).

Implantació del PCOM (Protecció Civil Operativa Municipal) al municipi de Dosrius

L’objectiu del PCOM (Protecció Civil Operativa Municipal) es convertir el DUPROCIM (Document únic de protecció civil municipal) en una eina realment operativa.

Lliurament del Pla d’Autoprotecció (PAU) del Centre Esportiu Municipal Estruch (El Prat de Llobregat)

El PAU  té l'objecte de prevenir i controlar els riscos sobre les persones i els béns, i donar resposta adequada a les possibles situacions d'emergència a la zona.

Lliurament del cens d’activitats als Ajuntaments d’Aiguafreda i Collsuspina

Els censos, que s’han lliurat durant el mes de juny del 2024,  s’han elaborat amb la base de dades de l’aplicació  informàtica Gestor d’informació d’Activitats (GIA).

Lliurament del Pla i Programa de verificació d'activitats comunicades a Les Cabanyes

L’ajuntament de Les Cabanyes ja disposa de cens d’activitats i establiments dins el Gestor d’informació d’Activitats (GIA) i conté tots els establiments, tant públics com privats.

Anar a dalt

Cursos i jornades

Seminari web: presentació de la Programació d'Activitats XAUL 2024-2025

La Comunitat de Coneixement de la Xarxa d'Agendes Urbanes Locals (XAUL), va celebrar una sessió virtual dedicada a exposar la Programació d'activitats per al període 2024-2025, novetats i avanços en la redacció i implementació de les agendes locals.

Visitem el municipi de Centelles per conèixer les seves polítiques d’habitatge

El municipi osonenc acull la setena edició del “Cicle de visites: Les polítiques d’habitatge dels municipis petits” en una visita d’estudi on es van poder conèixer diferents intervencions dutes a terme amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Impartit el curs sobre l’impuls de la rehabilitació i la millora energètica del parc edificat

Més de 60 tècnics dels ens locals han assistit a aquesta formació dirigida a millorar la capacitació del personal tècnic dels ens locals.

Finalitzada l’edició d’enguany del curs de “Gestió Urbanística marc normatiu i principis bàsics d’actuació”

L'edició del curs, amb un total de 18 hores, ha format a una quarantena de tècniques i tècnics municipals en l’àmbit de la gestió urbanística.

Incendi Forestal al Bages del 17 de juliol de 2022: Els municipis de el Pont de Vilomara i Rocafort, Sant Fruitós del Bages, Navarcles i Sant Vicenç de Castellet

L’Oficina d’Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil va organitzar l’11 de juny de 2024 la Jornada de Gestió d’Emergències Municipals i Protecció Civil adreçada al personal tècnic i polític encarregat de dur a terme les tasques de protecció civil municipal.

Impartit el curs sobre el procediment sancionador de les activitats regulades

Durant els dies 13 i 20 de juny de 2024 s’ha celebrat el curs: “Activitats Regulades: Procediment sancionador”, on es van atendre a les 37 persones inscrites.

Anar a dalt

Altres

La Diputació de Barcelona destina 1,5 milió d’euros a finançar projectes innovadors en regeneració urbana

El passat 27 de juny va  tenir lloc la jornada Agendes Urbanes a la Mediterrània, organitzada pels departaments de Territori i d'Acció exterior i Unió Europea de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de la Xarxa de ciutats mediterrànies MedCities

Al taller van presentar les eines  IndiMhab i SI_Rehab que permeten extreure i reutilitzar dades d'habitatge provinents d'enquestes i registres administratius.

En aquesta sessió es van analitzar les noves iniciatives, els models que s’estan implantant, que mesuren, quines fonts d’informació utilitzen i en definitiva, com poden facilitar el seguiment i la implantació de les agendes urbanes.

Aquesta és la quarta edició del curs que forma part del banc d’accions formatives de la Diputació de Barcelona.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua