La Diputació de Barcelona ha presentat aquest dimarts, 9 de juliol, el llibre “Promoció d’habitatge assequible amb sistemes industrialitzats". La publicació mostra el potencial que té aquest sistema d’edificació −que utilitza processos industrials per fabricar parts completes o grans components d’edificis en una fàbrica o taller per després acoblar-les a l’obra− per oferir habitatges més accessibles, assequibles i sostenibles.
El PLH defineix les estratègies i propostes a desenvolupar des del govern local per millorar les condicions d’accés i permanència a l’habitatge.
El Pla local defineix les estratègies amb l’objecte de facilitar el dret de la ciutadania a gaudir d’un habitatge digne en condicions assequibles.
El document estableix el full de ruta amb la finalitat detectar les necessitats en matèria d’habitatge del municipi i establir els mitjans per donar-hi resposta.
L'estudi defineix un model de desplegament i de gestió d’una Àrea de Conservació i Rehabilitació al barri de Can Folguera Antic, formada per 97 escales i 7 tipologies edificatòries.
L’estudi proposa diferents estratègies d’actuació per a la rehabilitació i millora dels habitatges existents.
L’estudi lliurat vol facilitar la presa de decisions a l’Ajuntament, proposant diverses alternatives per al desenvolupament i la gestió del projecte.
L'estudi analitza el desenvolupament d’una promoció de 48 habitatges en un sòl residencial del patrimoni i d’habitatge al nucli de Moja.
El passat dia 26 de juny, l’Oficina d’Habitatge va organitzar, conjuntament amb La Dinamo, una visita d’obres a La Raval, al municipi de Manresa.
Un total de 7 ajuntaments han participat en les sessions desplegades per aquest Grup de treball, enfocat a establir un marc econòmic i jurídic per a facilitar la licitació d’habitatge protegit.
Indi-Mhab, el visor de dades de l'Observatori Local d'Habitatge de la Diputació de Barcelona, ja incorpora les dades del Cens 2021 i les dels cens de població del 2022 i 2023.
L’exposició itinerant ReHabilitem té com a objectiu sensibilitzar sobre els beneficis de la rehabilitació, continua la seva itinerància pel Baix Llobregat.
Es vol assolir un desenvolupament urbà sostenible que impulsi la transformació de l’economia, del medi ambient i la cohesió social
El document recull les propostes d’actuació per tal de millorar les condicions urbanes, socioeconòmiques i ambientals del barri.
El document és l’instrument urbanístic que regula les masies, cases rurals i altres construccions del sòl no urbanitzable del municipi.
S’han exposat els conceptes bàsics i la formulació dels criteris d’afecció i gestió del PPSH, així com les pautes comptables per a la seva gestió.
El document proposa estratègies per a la transformació gradual de les activitats industrials en usos compatibles amb la residència amb l’objectiu de relligar els teixits existents i consolidar la zona com a punt de centralitat.
El Servei d’urbanisme aquest mes de juny ha lliurat a l’Ajuntament d’Òdena el document de diagnosi i estratègies, full de ruta per revertir l’actual situació d’estancament demogràfic i econòmic.
El document proposa diferents estratègies per desenvolupar i facilitar la tramitació dels àmbits compresos en aquest sector i al mateix temps garantir la seva viabilitat.
L'augment del verd i la funcionalitat ecològica, la millora de l’espai dedicat al vianant i la reducció progressiva de vehicles a l’espai públic són els objectius del present treball.
El document de diagnosi i estratègia proposa estratègies per a la reordenació de l'entorn de l'estació Balenyà-Tona-Seva en base a la situació actual i l’impacte de les futures infraestructures.
El Servei d’urbanisme aquest mes de juliol ha lliurat a l’Ajuntament de Sentmenat el document de diagnosi i estratègies d’abordatge de la protecció de la legalitat urbanística.
El Servei d’Urbanisme ha lliurat al consistori el document de diagnosi i estratègia dels polígons pendent de desenvolupar al municipi
El document planteja solucions per fer de la urbanització un espai més segur i resilient enfront del risc d’incendi forestal.
El Pla de protecció està sota responsabilitat de l’alcalde i garanteix la integració d’aquestes actuacions amb el sistema autonòmic de protecció civil.
Els municipis subjectes a l’elaboració de plans de protecció civil municipal han de redactar un DUPROCIM (Document únic de protecció civil municipal).
L’objectiu del PCOM (Protecció Civil Operativa Municipal) es convertir el DUPROCIM (Document únic de protecció civil municipal) en una eina realment operativa.
El PAU té l'objecte de prevenir i controlar els riscos sobre les persones i els béns, i donar resposta adequada a les possibles situacions d'emergència a la zona.
Els censos, que s’han lliurat durant el mes de juny del 2024, s’han elaborat amb la base de dades de l’aplicació informàtica Gestor d’informació d’Activitats (GIA).
L’ajuntament de Les Cabanyes ja disposa de cens d’activitats i establiments dins el Gestor d’informació d’Activitats (GIA) i conté tots els establiments, tant públics com privats.
La Comunitat de Coneixement de la Xarxa d'Agendes Urbanes Locals (XAUL), va celebrar una sessió virtual dedicada a exposar la Programació d'activitats per al període 2024-2025, novetats i avanços en la redacció i implementació de les agendes locals.
El municipi osonenc acull la setena edició del “Cicle de visites: Les polítiques d’habitatge dels municipis petits” en una visita d’estudi on es van poder conèixer diferents intervencions dutes a terme amb el suport de la Diputació de Barcelona.
Més de 60 tècnics dels ens locals han assistit a aquesta formació dirigida a millorar la capacitació del personal tècnic dels ens locals.
L'edició del curs, amb un total de 18 hores, ha format a una quarantena de tècniques i tècnics municipals en l’àmbit de la gestió urbanística.
L’Oficina d’Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil va organitzar l’11 de juny de 2024 la Jornada de Gestió d’Emergències Municipals i Protecció Civil adreçada al personal tècnic i polític encarregat de dur a terme les tasques de protecció civil municipal.
Durant els dies 13 i 20 de juny de 2024 s’ha celebrat el curs: “Activitats Regulades: Procediment sancionador”, on es van atendre a les 37 persones inscrites.
La Diputació de Barcelona destina 1,5 milió d’euros a finançar projectes innovadors en regeneració urbana
El passat 27 de juny va tenir lloc la jornada Agendes Urbanes a la Mediterrània, organitzada pels departaments de Territori i d'Acció exterior i Unió Europea de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de la Xarxa de ciutats mediterrànies MedCities
Al taller van presentar les eines IndiMhab i SI_Rehab que permeten extreure i reutilitzar dades d'habitatge provinents d'enquestes i registres administratius.
En aquesta sessió es van analitzar les noves iniciatives, els models que s’estan implantant, que mesuren, quines fonts d’informació utilitzen i en definitiva, com poden facilitar el seguiment i la implantació de les agendes urbanes.
Aquesta és la quarta edició del curs que forma part del banc d’accions formatives de la Diputació de Barcelona.
Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.cat • www.diba.cat/hua