Març 2023 - Núm. 201

 

Feminismes 
i Igualtat

Go top

Destacat

L’exposició “Cures en la comunitat” es podrà visitar fins al proper divendres 14 d’abril a l’Espai Francesca Bonnemaison. L’exposició està vinculada al projecte transformador de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social “Cap a un nou sistema públic de cures en la comunitat", iniciat l'any 2020.  Aquest recurs s'ofereix als ajuntaments i es podran fer peticions fins al 10 d’octubre de 2023. Més informació en aquest enllaç

El ple de la Diputació de Barcelona va aprovar el passat 30 de març l’ampliació de recursos de la convocatòria del Catàleg 2023 del Pla de concertació Xarxa de Governs Locals 2021-2023.

Go top

Convivència, Diversitat i Cicle de Vida

La Jornada Emociutats debat sobre com afavorir el benestar emocional des de les polítiques públiques locals

L’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social, juntament amb la Red Internacional de Educación Emocional y Bienestar (RIEEB) i Cultura Emocional Pública, ha organitzat els dies 23 i 24 de març la primera Jornada Emociutats a l’Espai Francesca Bonnemaison.

Una altra manera d’abordar el civisme: la implicació i coproducció amb la comunitat de Masquefa

Les actuacions incíviques que es produeixen en el marc de l’espai públic dels municipis es poden abordar des d’una perspectiva diferent: posar la mirada en la implicació dels veïns i veïnes com a persones usuàries dels espais.

Alta participació a la tretzena edició de l’Espai d'Intercanvi de Plans d’Acció Comunitària Inclusiva

Aquesta edició es va iniciar a l'octubre del 2022 i s'ha desenvolupat en quatre sessions que han aprofundit entorn la dimensió relacional dels PLACI, tant en la seva vessant estratègica com metodològica.

Sant Joan Despí treballa per la promoció d'un envelliment actiu i saludable

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ja disposa d’una diagnosi de la participació sociocultural de les persones grans al municipi, amb el suport de l'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social. Estructurada en set línies estratègiques, serà la base del futur Pla Municipal per a un Envelliment Saludable.

Capacitacions tècniques en treball Grupal amb Famílies i conducció d’espais multifamiliars, 0-3 anys

Es tracta d’espais orientats a la millora de la pràctica professional en l’atenció a pares i mares en les comunitats properes. Aquest mes de març han finalitzat dues capacitacions orientades a acompanyar a professionals que intervenen en l’àmbit dels espais d’atenció a famílies i infància 0-3 anys.

Publicació del marc conceptual del projecte transformador "Barris i comunitats: motors de transformació social"

El marc conceptual és un document que estableix les bases teòriques i metodològiques del model d’intervenció del Projecte transformador Barris i comunitats: motors de transformació social, impulsat per l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social.

Sensibilització en convivència i diversitat

L'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social treballa conjuntament amb els ens locals per posar a l’abast de la ciutadania activitats educatives i de sensibilització que posen en valor la diversitat, alhora que potencien la convivència i promouen la interrelació entre les persones que habiten i comparteixen un mateix entorn social.

Oferta formativa en els àmbits de convivència, diversitat i cicle de vida

Totes les accions formatives per al període abril-juliol de 2023. Més informació consultant l’eina CERCAFORMA, el cercador d’accions formatives de la Diputació de Barcelona on podeu consultar quines accions estan programades i en període de preinscripció.

Go top

Polítiques d'Igualtat

15è aniversari del CIRD de la Llagosta

Des de l’any 1999 l’Ajuntament de la Llagosta i l'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social han caminat de la mà en el desplegament de polítiques d’igualtat de gènere al municipi. L’any 2007 l’Ajuntament de la Llagosta es va adherir a la Xarxa de Centres d’Informació i Recursos de Dones (CIRD), promoguda des de l'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social, i des de llavors ha mantingut els serveis adreçat a les dones del municipi.

Tancament de projectes del Catàleg lliurats al 2023

El mes de març s'han lliurat un total de cinc projectes tècnics, corresponents al Catàleg de l’any 2022. Aquests projectes han estat el resultat de diferents suports tècnics als municipis de Sant Salvador de Guardiola, Sant Climent de Llobregat, Sant Fruitós de Bages, Bigues i Riells del Fai i a Polinyà.

Formacions en lideratge per a dones

El LAB Bonnemaison continua oferint formació en lideratge per a dones. Al mes de febrer, el curs "Desenvolupament directiu amb perspectiva de gènere" ha comptat amb la participació de 22 tècniques amb càrrecs directius i de comandament de 14 ens locals de la província de Barcelona. El curs, que ha tingut molt bona acollida i valoració, ha abordat la negociació, la comunicació i el lideratge d’equips des de les vessants teòrica i pràctica, amb múltiples dinàmiques de grup i role-playing.

3a edició del Creactives

L’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç i l’Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social impulsen la tercera edició del programa "Creactives", un projecte innovador per a l'emprenedoria femenina creativa que neix amb el propòsit que els projectes liderats per dones creadores siguin sostenibles i alineats amb el seu benestar. El període d’inscripció és del 20 de març al 16 d’abril de 2023. Per a més informació i inscripcions: programa Creactives

Activitats 150 aniversari Francesca Bonnemaison de la Xarxa Biblioteques

Aquest 2023 seguim commemorant el 150 aniversari del naixement de la Francesca Bonnemaison amb més activitats adreçades a la ciutadania. Ara l'exposició "Francesca Bonnemaison: educadora de ciutadanes" està itinerant per la xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, fins al 14 d’abril a Sant Esteve Sesrovires, i del 24 d’abril al 19 de maig a Santa Coloma de Gramenet.

El programa Viure i Conviure de la Fundació Roure és un programa social sense afany de lucre que proporciona allotjament a estudiants universitaris en domicilis de persones grans en situació de soledat. El programa promou l’intercanvi solidari i no lucratiu basat en la convivència entre dues generacions i dona resposta a dues problemàtiques actuals: la necessitat de companyia de les persones grans i el difícil accés dels joves estudiants a habitatge a Barcelona i rodalies.