Publicacions Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social - Núm. 204

 

Feminismes 
i Igualtat

Ir arriba

Publicacions Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social

Us presentem en aquest butlletí les noves publicacions de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social. Algunes ja estan disponibles a la Llibreria de la Diputació de Barcelona, les altres ho estaran en breu.

En el marc del Projecte Transformador Cap a un nou sistema públic de cures en la comunitat, l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social ha publicat set documents que pretenen contribuir a repensar el model d’atenció a les cures des d’una perspectiva transformadora que incideixi en una major igualtat, corresponsabilitat i sostenibilitat social.

El Marc conceptual del projecte Barris i Comunitats: motors de transformació social aprofundeix en la comprensió de les dinàmiques socials urbanes des de la perspectiva de la política social i planteja els reptes del model de governança democràtica territorial.

Amb l’objectiu d’implementar un nou model de polítiques locals per a la garantia d’ingressos i la cobertura de necessitats bàsiques de la ciutadania, el Projecte Transformador Dret a uns ingressos bàsics ha iniciat un procés de recerca i debat que s’ha concretat, en tres publicacions.

Amb l’objectiu d’ampliar la mirada entorn l’abordatge de les violències masclistes, el Projecte Transformador Xarxa de Territoris Lliures de Violències Masclistes ha fet un anàlisi de les polítiques de prevenció i atenció a les violències masclistes a Europa per explorar noves estratègies municipals.

Amb l’objectiu de millorar la salut i el benestar en la infància i l’adolescència des d’una perspectiva de gènere i interseccional, el Projecte Transformador Infància i adolescència: del risc a la igualtat, la salut i el benestar ha publicat diferents documents amb l’objectiu d’identificar les necessitats d’aquest col·lectiu i, a la vegada, proporcionar eines als professionals i famílies per acompanyar un desenvolupament positiu de l’adolescència.