Maig - juny 2024 - Núm. 210

 

Feminismes 
i Igualtat

Butlletí

28J- Dia Internacional de l’Orgull LGTBI. Polítiques més efectives per combatre fenòmens com els sexilis


El passat 17 de juny va tenir lloc a l’Espai Francesca Bonnemaison la jornada institucional amb motiu de la celebració del 28J- Dia Internacional de l’Orgull LGTBI . La jornada “La diversitat sexual i de gènere en l’actual context: reptes per a les polítiques públiques del món local” s’ha centrat en la necessitat de reflexionar i conèixer la realitat, les necessitats i potencialitats del territori -ens locals i teixit social- avui dia  a l’hora de desenvolupar polítiques locals LGTBI.

NOVETATS

Feminicidis

Durant el mes de juny, s'han convocat 2 minuts de silenci a la plaça Sant Jaume de Barcelona, en condemna i rebuig dels feminicidis comesos el passat 3 de juny d’una dona de 32 anys i veïna del districte d’Horta-Guinardó de la ciutat i una dona de 68 anys del barri de Ciutat Vella.

Alhora, es convoquen minuts de silenci a l'entrada de l'Espai Francesca Bonnemaison, seu de l'àrea de Feminismes i Igualtat, quan es confirma algun cas de feminicidi.

Pel que fa a Catalunya, durant els mesos del 2024 fins a data d’avui, són 16 les víctimes per violències masclistes.

INNOVACIÓ, FORMACIÓ I RECERCA

Càpsules formatives per a entitats i comissions de festa de la demarcació

La sessió en línia “Generem espais segurs i lliures de sexismes a les festes dels nostres pobles i ciutats” té com a objectiu que el teixit social del territori es formin en prevenció i actuacions davant les violències sexuals i en contextos d’oci i de festes a l’espai públic.

Consulteu el calendari de les sessions.

Lliurats els Protocols locals per l’abordatge de les Violències Masclistes a Martorell i a Vallirana, en el marc del Catàleg de Serveis 2023


El protocol marc per a l’abordatge de les violències masclistes va dirigit als diferents equipaments públics municipals. La seva finalitat és servir com a guia perquè cada equipament desenvolupi el propi protocol adaptat a la seva realitat.

L’àrea de Feminismes i Igualtat, posa a l’abast dels municipis protocols i altres eines, metodologies i programes que permetin als ens locals millorar la coordinació professional, el treball en xarxa i la resposta envers les violències masclistes.

Ha finalitzat també el desplegament de tots els tallers i recursos tècnics d’assessorament a la demarcació de Barcelona atorgats en el marc del Catàleg de Serveis del 2023.

El Catàleg de Serveis 2024 compta amb 10 recursos integrats a 3 línies d’actuació amb un pressupost de 3,5M€.

ESCOLA DE LA DONA

L’Escola de la Dona ofereix més de 300 propostes formatives per al curs 2024-2025


A les acaballes de les celebracions del seu 140è aniversari, l’Escola de la Dona estrena web amb propostes innovadores, de qualitat i flexibles en els àmbits de la moda, l’art, la cuina, les llengües, les humanitats i les tecnologies. Més de 300 propostes obertes a tothom.

“Un parc d’atraccions” a La Cuina de l’Espai Francesca Bonnnemaison

Sota el títol "Un parc d'atraccions", es va celebrar la desfilada de projectes finals de l'alumnat de segon de Disseny de Moda de l’Escola de la Dona. "Un parc d'atraccions" va representar un món oníric i inquietant que  transportava a la infantesa dins del seu imaginari creatiu.

La desfilada de projectes finals de primer es va centrar en la visió de l’alumnat sobre la ciclotímia.

ESPAI FRANCESCA BONNEMAISON

10è aniversari del Màster en Gènere i Comunicació de la UAB


L’àrea de Feminismes i Igualtat col·labora en aquest programa universitari, pioner en formació especialitzada de tercer grau en matèria de gènere i compromesa amb la igualtat. L’acte de celebració va tenir lloc a La Cuina de l’Espai Francesca Bonnemaison.

Ja estan obertes les inscripcions per a la propera edició del Màster, així com les inscripcions per a la del diploma de Postgrau.

Feminismes i cooperativisme

L’Espai Francesca Bonnemaison acull la Jornada “Feminismes i cooperativisme” amb motiu del Dia Internacional del Cooperativisme, l’1 de juliol. La jornada està organitzada per diferents cooperatives i amb la col·laboració de l’àrea de Feminismes i Igualtat de la Diputació de Barcelona.

RECOMANEM