Novetats juliol
 

Destaquem

Modificació article 8 Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern

Modificació art.8 Llei 19/2013

Modificació art.8 Llei 19/2013

Amb data 8 de juliol, s'ha publicat la Llei 14/2022, de modificació de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, amb la finalitat de regular les estadístiques de les microempreses, petites i mitjanes empreses (PIME) en la contractació pública. Podeu consultar tota la informació accedint a l'article.

Transparència

Guies GENCAT Guies GENCAT

Guies GENCAT

Guies GENCAT

Us presentem dues guies pràctiques que el departament de Govern Obert de la Generalitat de Catalunya ha publicat amb l'objectiu que els partits polítics, sindicats i organitzacions empresarials per una banda, i les corporacions de dret públic per l'altra, puguin aplicar fàcilment la transparència en el seu dia a dia. 

Article Concepción Campos Article Concepción Campos

Article Concepción Campos

Article Concepción Campos

La revista LUX promoguda per per l'Agència de Transparència de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, publica en el seu primer quadern monogràfic, l'article de Concepción Campos Acuña titulat " El paper de la transparència en la contractació pública com a valor d'integritat ". Us animen a consultar aquest article.

Accés a la informació pública

Article Joana Marí. Protecció de dades Article Joana Marí. Protecció de dades

Article Joana Marí. Protecció de dades

Article Joana Marí. Protecció de dades

Avui us volem fer arribar l’article "Protecció de dades des del disseny i per defecte: una eina essencial per al model d’economia de dades" publicat per Joana Marí Cardona, Delegada de protecció de dades i responsable de projectes estratègics de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades. Us animem a consultar aquest article.

ACPD.Càpsules informatives ACPD.Càpsules informatives

ACPD.Càpsules informatives

ACPD.Càpsules informatives

Us presentem l'apartat "Càpsules informatives sobre protecció de dades" que l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades ha publicat en el que, mitjançant  uns vídeos informatius, responen aquestes i altres preguntes sobre protecció de dades.

Bon govern

Planes de Integridad (Víctor Almonacid i Irene Bravo)

Planes de integración.Víctor Almonacid i Irene Bravo

Planes de integración.Víctor Almonacid i Irene Bravo

Us presentem l'ebook gratuït "Planes de Integridad, canales de denuncias y otras medidas" de Víctor Almonacid i Irene Bravo en el que expliquen com implementar un pla d'Integritat amb canals de denúncies i altres mesures antifrau en les entitats públiques.

 

Actualització del Mapa de Riscos i de la Matriu d'avaluació a la comunitat virtual

Mapa de riscos i matriu avaluació

Mapa de riscos i matriu avaluació

Hem realitzat una actualització del Mapa de Riscos i la Matriu d'Avaluació que us vam presentar en la Comunitat Virtual de Transparència i Govern Obert. Hem adaptat la terminologia i l'escala de valoració utilitzada en aquesta eina d'avaluació (informació publicada pel Ministerio de Hacienda y Función Pública).

Dades obertes

Ètica i dades obertes (Àngels Vidal)

Article Àngels Vidal

Article Àngels Vidal

Avui us volem fer arribar l’article "Ètica i dades obertes" publicat per Àngels Vidal, Cap de l’Àrea per al Govern de les Dades. Direcció General d’Administració Digital. Dept. de la Presidència de la Generalitat de Catalunya. Us animem a consultar aquest article.

Dades obertes DIBA, nous datasets

Dades obertes DIBA

Dades obertes DIBA

La Diputació de Barcelona ha publicat al portal de dades obertes sis conjunts de dades nous amb informació de la xarxa de carreteres de la pròpia corporació i ha actualitzat cinc datasets que ja estaven disponibles en format reutilitzable al portal. Podeu consultar el detall de la informació accedint a aquest article.

Agenda

Formació GID 2022 Formació GID 2022

Formació GID 2022

Formació GID 2022

Agafeu força a l’estiu perquè a la tornada, el Gabinet d’Innovació digital us espera amb noves propostes d’aprenentatge adreçades al món local. Estigueu molt atents i aquesta vegada no us quedeu sense plaça!! Us animem a consultar la formació que farem de setembre a desembre del 2022.

Descans estival 2023 Descans estival 2023

Descans estival 2023

Descans estival 2023

Aquest mes d'agost no hi haurà butlletí per descans estival

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Bon Govern, Assistència Local i Cohesió Territorial
Recinte Mundet - Pavelló Migjorn, 4a planta Bloc A
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
08035 Barcelona