Novetats setembre
 

Destaquem

Actualització dels models de documents administratius per a la tramitació dels expedients SAIP

Actualització models SAIP

Actualització models SAIP

Us presentem l'actualització dels Models de documents administratius per a la tramitació dels expedients de dret d'accés que us oferim en la nostra Comunitat Virtual de Transparència, realitzat pel grup de treball específic de SAIP de la Xarxa de Governs Transparents.

Transparència

Entrega primeres diagnosis transparència Entrega primeres diagnosis transparència

Entrega primeres diagnosis transparència

Entrega primeres diagnosis transparència

Aquest mes de juliol hem estat d'estrena! Des de l'Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial s'han entregat les primeres diagnosis de transparència corresponents al recurs de Gestió de la Transparència Municipal del catàleg de serveis de la Diputació de Barcelona. Els ajuntaments de Sant Llorenç Savall i de Santa Eulàlia de Ronçana han estat els primers  en rebre la seva diagnosi de transparència.

Article Rafa Camacho Article Rafa Camacho

Article Rafa Camacho

Article Rafa Camacho

Us presentem l'article "La transparencia necesita a toda la tribu" d'en Rafa Camacho, gestor de projectes i Comunicació en NovaGob i editor del "Canal XARXA FEMP". En aquest article en Rafa Camacho realitza una reflexió sobre la transparència i la necessitat que tots els actors estiguin implicats. Us animem a que el llegiu.

VII Congreso Internacional Transparencia VII Congreso Internacional Transparencia

VII Congreso Internacional Transparencia

VII Congreso Internacional Transparencia

El Gabinet d'Innovació Digital de la Diputació de Barcelona participarà en la VII Congreso Internacional de Transparencia y Gobierno Abierto (coorganizat per la Universitat Politècnica de Cartagena) que se celebrarà entre 28 i el 30 de setembre de 2022.

El Congrés centrarà la seva atenció en l'intercanvi d'experiències professionals i reflexions acadèmiques sobre la transparència i altres matèries afins. No us el podeu perdre!

Accés a la informació pública

Nou model cercador resolucions GAIP Nou model cercador resolucions GAIP

Nou model cercador resolucions GAIP

Nou model cercador resolucions GAIP

La col·laboració entre la Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública (GAIP) i el Departament d'Acció Exterior i Govern Obert ha permès crear un nou cercador de les resolucions de la GAIP. Us animem a consultar aquest nou model.

Article Carles San José Article Carles San José

Article Carles San José

Article Carles San José

Us presentem l'article "L’enregistrament de reunions telemàtiques i la protecció de dades" publicat per Carles San José, consultor i formador al sector públic en matèries de transparència, protecció de dades i procediment administratiu en general. No us el perdeu!

Bon govern

S'aprova el Projecte de Llei per a protegir les persones que informin sobre corrupció

Projecte de llei protecció persones

Projecte de llei protecció persones

El Consell de Ministres ha aprovat aquest setembre el Projecte de Llei que regula la protecció de les persones que informin sobre infraccions que vulnerin l'ordenament europeu i nacional a fi de transposar la Directiva (UE) 2019/1937 del Parlament Europeu i del Consell, relativa a la protecció de les persones que informin sobre infraccions del Dret de la Unió Europea (UE).

Actualització del Mapa de Riscos i de la Matriu d'avaluació a la comunitat virtual

Mapa de riscos i matriu avaluació

Mapa de riscos i matriu avaluació

Hem realitzat una actualització del Mapa de Riscos i la Matriu d'Avaluació que us vam presentar en la Comunitat Virtual de Transparència i Govern Obert. Hem adaptat la terminologia i l'escala de valoració utilitzada en aquesta eina d'avaluació (informació publicada pel Ministerio de Hacienda y Función Pública).

Dades obertes

Secció de dades obertes-Revolució 4.0 de Catalunya Radio

Seccio dades obertes Revolució 4.0

Seccio dades obertes Revolució 4.0

Us presentem la secció sobre dades obertes que el programa Revolució 4.0 de Catalunya Radio disposa i on hi participa mensualment el director general de Dades Obertes i Transparència de la Generalitat de Catalunya, Albert Cañigueral. Hi trobareu diferents entrevistes realitzades a experts/tes del món de les dades obertes. No us la podeu perdre!

Dades Obertes: proposta d'itineraris per a avançar-hi (Consorci AOC)

Article AOC

Article AOC

Us presentem l'article que ha publicat el consorci AOC en el que tracte una proposta d'itineraris per avançar en el treball de les dades obertes i fomentar el seu ús als ajuntaments.

L'AOC proposa un itinerari basat en tres fases per fomentar l’ús de les dades obertes al teu ens.

Agenda

Oferta formativa 2022 Oferta formativa 2022

Oferta formativa 2022

Oferta formativa 2022

Aquest mes de setembre reprenem l'activitat formativa en el Gabinet d'Innovació Digital amb nous cursos en l'àmbit de Transparència, Dades obertes i bon govern.
Trobareu les dates previstes per a cada curs a l'agenda de la nostra comunitat així com les dates d'inscripció als cursos.

Guia autoavaluació integritat Guia autoavaluació integritat

Guia autoavaluació integritat

Guia autoavaluació integritat

El dimarts 20 de setembre, l'ACM i l'AOC presenten la  Guia d'autoavaluació de la integritat pública per a ens locals. Es tracta d’una eina digital que vol esdevenir un recurs útil per a tots aquells Governs locals per a conèixer la maduresa de les seves polítiques d’integritat i ètica pública i, alhora, fer propostes en aquells àmbits on encara no es treballa o es pot complementar el que ja s’està fent.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Bon Govern, Assistència Local i Cohesió Territorial
Recinte Mundet - Pavelló Migjorn, 4a planta Bloc A
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
08035 Barcelona