Novetats octubre
 

Destaquem

Reserveu-vos aquest mes de novembre! Jornada de Transformació Digital + 1a trobada Nacional de Dades obertes

Jornada Transformació Digital i 1a trobada Nacional dades obertes

Jornada Transformació Digital i 1a trobada Nacional dades obertes

Aquest mes de novembre ve carregat d'esdeveniments! No et pots perdre el que hem organitzat des del Gabinet d'Innovació Digital de la Diputació de Barcelona:

· 07 de novembre - Jornada de transformació digital "La transformació que vindrà"

L’impuls de la transformació digital dels governs locals és un dels reptes que la Diputació de Barcelona ha entomat intensament en el darrer mandat. Una transformació digital orientada a aconseguir que tots els ens locals, independentment de la seva capacitat tècnica i situació territorial, disposin d’infraestructures, eines i serveis que assegurin la prestació de serveis de qualitat a la ciutadania

· 21 de novembre - 1a trobada Nacional de Dades obertes 

La celebració de la 1a Trobada Nacional de Dades Obertes és una iniciativa impulsada i coorganitzada per la Diputació de Barcelona, el Govern d’Aragó i la Diputació de Castelló.

Aquesta trobada sorgeix amb la voluntat de ser un punt de trobada entre especialistes de l'apertura de dades a les diferents administracions.

Us animem a consultar el programa i esperem la vostra inscripció!

Transparència

Trets de la transparència Trets de la transparència

Trets de la transparència

Trets de la transparència

El grup de treball de Transparència i Accés a la Informació de RED-FEMP ha desenvolupat una campanya de difusió dels conceptes bàsics que sustenten el dret a la informació (Trets de la Transparència) amb l'objectiu de millorar el tractament que, des de les entitats locals, es fa de les sol·licituds d'informació de la ciutadania.

Us animem a consultar les 14 fitxes que recullen els Trets de la Transparència.

INAP ús llenguatge clar INAP ús llenguatge clar

INAP ús llenguatge clar

INAP ús llenguatge clar

El Instituto Nacional de la Administración Pública (INAP) ha publicat un decàleg basat en el treball realitzat en el projecte Experienca Aprendizaje en el que s'ha tractat el Lleguatge Clar per unes Administracions socials, inclusives i accessibles. Aquest decàleg consta de deu claus a tenir en compte en qualsevol comunicació que realitzem. 

Us animem a visualitzar aquest decàleg.

Recursos i formacions recomanades Recursos i formacions recomanades

Recursos i formacions recomanades

Recursos i formacions recomanades

El passat mes de març el Síndic de Greuges va publicar l'Informe sobre transparència, accés a la informació pública i bon govern en el que realitza tot un seguit de reflexions i recomanacions en els diferents àmbits. 

Volem fer èmfasi en dues formacions que realitzem aquest darrer semestre d'any en base a aquestes recomanacions així com els recursos vinculats per ajudar-te a complir amb les recomanacions del síndic. Us animem a consultar la informació!

Accés a la informació pública

Article Òliver Garcia Article Òliver Garcia

Article Òliver Garcia

Article Òliver Garcia

Avui us volem fer arribar l’article publicat per Òliver Garcia Muñoz, analista en transparència i bon govern, a la Generalitat de Catalunya.

Aquesta publicació, que trobareu a l’espai temàtic de la Gestió de la informació: transparència i protecció de dades, de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC), ofereix un anàlisi sobre l’abús del dret a accedir a la informació pública i les seves conseqüències

 

Guia pràctica APDCAT Guia pràctica APDCAT

Guia pràctica APDCAT

Guia pràctica APDCAT

L'Autoritat Catalana de Protecció de dades ha publicat una nova guia pràctica en la que es tracta l'avaluació d’impacte relativa a la protecció de dades (AIPD), obligació introduïda pel Reglament generalt de protecció de dades. Amb aquesta guia orienta els responsables del tractament de cara a abordar l’execució d'una AIPD.

Bon govern

Antifrau presenta DialÈtic, espai de reflexió i sensibilització en matèria d’ètica

DialÈtic

DialÈtic

L’Oficina Antifrau de Catalunya presentarà aquest mes d'octubre un nou servei que ofereix, als servidors públics, un espai de reflexió i sensibilització en matèria d’ètica aplicada a la gestió pública: DialÈtic.

Inclou un canal de consulta on es poden adreçar aquells dubtes o dilemes ètics que sorgeixen en el dia a dia de l’activitat professional i ofereix continguts especialitzats i càpsules autoformatives, entre d'altres.

Presentada la "Guia d’autoavaluació de la integritat pública per a ens locals"

Guia autoavaluació integritat

Guia autoavaluació integritat

Aquest mes de setembre, el Consorci AOC i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) han presentat la “Guia d’autoavaluació de la integritat pública per a governs locals”, una eina d’autodiagnosi adreçada als ens locals perquè puguin avaluar el seu grau de maduresa en integritat, ètica pública i bon govern a través d’uns indicadors comuns.

Us animem a consultar tota la informació d'aquest recurs.

Dades obertes

Oficina de dades obertes de Nova York

Oficina dades obertes NYC

Oficina dades obertes NYC

Us volem presentar l'Oficina de Dades Obertes de Nova York. En moltes ciutats, les dades obertes són una política tècnica o una ordre executiva. A la ciutat de Nova York, és la llei ("Llei de dades obertes" que obliga que totes les dades públiques estiguin disponibles en un únic portal web per part de finals de 2018).

L'equip de dades obertes de l'Oficina de Tecnologia i Innovació de Nova York (OTI) és responsable de dur a terme aquestes lleis i són també els responsables de gestionar les dades obertes de Nova York.

2a Jornada de Govern Obert de l'Ajuntament de Rubí

II jornada govern obert Rubí

II jornada govern obert Rubí

Aquest mes d'octubre l'Ajuntament de Rubí, ha realitzar la segona Jornada de Govern Obert de Rubí centrada en les dades obertes i el seu ús en els àmbits de la formació i l'educació han centrat aquesta jornada.

La celebració d'aquesta jornada forma part del Pla Estratègic de Govern Obert, que no només té cura d'oferir a la ciutadania les dades obertes, sinó que també vol apropar-los eines i recursos perquè puguin treure'n tot el suc possible.

Us animem a visualitzar aquesta jornada.

Agenda

Premis Alfons Ortuño Premis Alfons Ortuño

Premis Alfons Ortuño

Premis Alfons Ortuño

L’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) realizarà  l’acte de lliurament de la 6a edició dels Premis Alfons Ortuño per reconèixer les actuacions d’innovació i bones pràctiques en matèria de gestió pública a les administracions públiques catalanes. L’entrega tindrà lloc el proper dijous 27 d’octubre a les 17h en una sessió presencial al Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya

Curs grups d'interès Curs grups d'interès

Curs grups d'interès

Curs grups d'interès

Aquest mes de novembre realitzarem un nou curs: el Registre de grups d'interès. Amb aquest curs podreu conèixer en detall en què consisteix aquest registre, les seves implicacions i com implantar-lo dins l'organització i els ítems del portal de transparència relacionats amb el registre de grups d'interès en al portal de transparència.

Us podeu inscriure fins al 21 d'octubre!

Curs avaluació de la transparència Curs avaluació de la transparència

Curs avaluació de la transparència

Curs avaluació de la transparència

Us presentem el nou curs sobre avaluació de la transparència que realitzarem aquest mes de novembre en el Gabinet d'Innovació Digital. Amb aquest curs podreu conèixer els aspectes que es valoren en l'avaluació de la transparència per part d'experts, conèixer les obligacions en avaluació de la transparència derivada de la normativa i conèixer els recursos disponibles per a publicar les informacions resultants de les avaluacions de la transparència.

No us el podeu perdre!

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Bon Govern, Assistència Local i Cohesió Territorial
Recinte Mundet - Pavelló Migjorn, 4a planta Bloc A
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
08035 Barcelona