Novetats novembre
 

Destaquem

Jornada de Transformació Digital 2022, entrega de reconeixements a la transparència

Jornada Transformació Digital 2022

Jornada Transformació Digital 2022

El dilluns 7 de novembre hem celebrat la Jornada de Transformació Digital 2022 #SeTDIBA 2022 “La transformació digital que vindrà”, on es va fer l'entrega de reconeixements per la feina ben feta als ajuntaments de Cabrils (Sra. Maite Viñas, alcadessa) i Palafolls (Sr. Francesc Alemany) per la seva evolució en l’àmbit de la transparència. Felicitats!

Transparència

Congrés Internacional de Transparència 2022 Congrés Internacional de Transparència 2022

Congrés Internacional de Transparència 2022

Congrés Internacional de Transparència 2022

El 28 de setembre de 2022 el Gabinet d'Innovació Digital de la Diputació de Barcelona va participar en la VII Congreso Internacional de Transparencia y Gobierno Abierto, que va centrar la seva atenció en l'intercanvi d'experiències professionals i reflexions acadèmiques sobre la transparència, el desenvolupament del Govern Obert, la rendició de comptes, entre altres. Us aninem a visualitzar la nostra participació.

Avaluació de la transparència Avaluació de la transparència

Avaluació de la transparència

Avaluació de la transparència

Aquest mes de novembre, hem realitzat el curs Avaluació de la transparència: Què em cal saber per millorar el meu posicionament en els indicadors de transparència? amb la participació de la Fundació Pi i Sunyer i Infoparticipa. D'altra banda, aquest mes  també s'ha donat a conèixer la nova guia per a la edició d'enguany de Infoparticipa. 

Accés a la informació pública

Decàleg Protecció de Dades APDCAT Decàleg Protecció de Dades APDCAT

Decàleg Protecció de Dades APDCAT

Decàleg Protecció de Dades APDCAT

Per tal d’apropar conceptes relacionats amb la protecció de dades en aquest context, l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades ha elaborat un Decàleg de Protecció de Dades.

El decàleg resumeix els drets i amenaces respecte de la protecció de dades dels menors com el ciberassetjament i la ciberseducció, recomana com evitar amenaces en categories especialment sensibles, entre d'altres.

Guia bàsica anonimització Guia bàsica anonimització

Guia bàsica anonimització

Guia bàsica anonimització

L'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) ha publicat la ‘Guia bàsica d'anonimització’, un document elaborat per l'Autoritat Nacional de Protecció de Dades de Singapur (PDPC) i que, en col·laboració amb aquesta autoritat, s'ha traduït pel seu valor didàctic i especial interès per a responsables, encarregats de tractaments i delegats de protecció de dades.

Bon govern

Esparraguera, bona pràctica en la publicació del seguiment del PAM

Bona pràctica Esparraguera

Bona pràctica Esparraguera

El món local està ple de bones pràctiques que és important visualitzar i des de la comunitat de Transparència i Govern Obert ens agrada mostrar totes aquelles bones pràctiques que ens feu arribar. Avui us presentem una bona pràctica referent a la publicació dels plans i programes destacats de l'ens local: l'Ajuntament d'Esparreguera.

Plans de Mesures antifrau: campanyes de sensibilització/comunicació

PMA campanya sensibilització

PMA campanya sensibilització

El model de Pla de Mesures Antifrau proposa com a mesura preventiva la realització d'accions de sensibilització tant per als treballadors públics com per a la ciutadania, per tal de donar a conèixer el Pla i els seus instruments. Des de la Comunitat de Transparència i Govern Obert hem elaborat materials pensats per a ser utilitzats pels ens locals en la seva activitat de difusió. Us presentem el primer d'aquests materials: En què consisteix un Pla de Mesures Antifrau.

Dades obertes

Guia pràctica per a la millora de la qualitat de dades obertes

Guia dades obertes Ministeri

Guia dades obertes Ministeri

A l'hora de publicar dades obertes, és fonamental garantir la seva qualitat. Si les dades estan ben documentats i compten amb la qualitat necessària, serà més fàcil la seva reutilització. En el marc de la Iniciativa Aporta, el Ministeri d'Assumptes econòmics i transformació digital ha elaborat la “Guia pràctica per a la millora de la qualitat de dades obertes”. Us animem a consultar aquesta guia.

Per què és important la European Data Act?

European Data Act

European Data Act

En el marc de l'Estratègia Europea de Dades, la European Data Act és una iniciativa legislativa de la Comissió Europea, en procés de ser aprovada i adoptada pels socis, per tal d'aconseguir una transformació digital a tota Europa, i per saber qui pot crear valor a partir de les dades i en quines condicions. No deixeu de consultar la informació.

Agenda

1a Trobada Nacional Dades Obertes 1a Trobada Nacional Dades Obertes

1a Trobada Nacional Dades Obertes

1a Trobada Nacional Dades Obertes

La Diputació de Barcelona, la Diputació de Castelló i el Govern d'Aragó organitzen la 1a Trobada Nacional de Dades obertes que tindrà lloc el proper 21 de novembre a les 9h a l'Espai Francesca Bonnemaison. No deixeu de consultar el programa.

Jornada EAPC Pla Normatiu Jornada EAPC Pla Normatiu

Jornada EAPC Pla Normatiu

Jornada EAPC Pla Normatiu

L'EAPC realitza el proper 22 de novembre aquesta jornada, que té per objectiu analitzar el procés per l'elaboració de normes municipals, la redacció d'un pla normatiu, i el procés per avaluar les ordenances i reglaments locals, des d'un punt de vista jurídic, de gestió i de transparència i participació ciutadana.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Bon Govern, Assistència Local i Cohesió Territorial
Recinte Mundet - Pavelló Migjorn, 4a planta Bloc A
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
08035 Barcelona