Novetats desembre
 

Destaquem

Nous ajuntaments automatitzen la publicació d'informació en els portals de transparència i dades obertes

Primers muncipis SAIP automatitzada

Primers muncipis SAIP automatitzada

Els ajuntament de Pont de Vilomara i Rocafort, Sant Boi de Lluçanès, Balsareny, Bagà i Font-Rubí....ja en son cinc els municipis SeTDIBA que han treballat l'automatització i mostren les Sol·licituds d'accés a la informació pública en els seus portal de transparència i portal de dades obertes!

Us animem a sol·licitar l'automatització!

Transparència

Formació GID 2023 Formació GID 2023

Formació GID 2023

Formació GID 2023

Aquest any 2023 l'oferta formativa impulsada des del Gabinet d'Innovació Digital adreçada al món local està plena de propostes d'aprenentatge! L’oferta formativa per enguany, manté els cursos que  han estat tot un èxit, i incorpora novetats en l'àmbit del Bon Govern. 

Article Carles San José Article Carles San José

Article Carles San José

Article Carles San José

Us recomanem l'article "Com portem les obligacions de transparència? " publicat per Carles San José, consultor i formador al sector públic en matèries de transparència, protecció de dades i procediment administratiu en general. 

Ajuntament Alella Ajuntament Alella

Ajuntament Alella

Ajuntament Alella

Aquest mes de desembre hem treballat amb l'Ajuntament d'Alella una nova acció de millora de la gestió de la transparència en el marc del recurs del catàleg de serveis de la Diputació "Gestió del transparència municipal" que ha consistit a dur a terme una actuació de sensibilització per a assolir un portal de transparència més complet i entenedor pel ciutadà.

Accés a la informació pública

Dictament APDCAT Dictament APDCAT

Dictament APDCAT

Dictament APDCAT

Us presentem un dictamen de l'APDCAT en relació amb la consulta sobre l'anonimització o no del nom i cognoms de la persona Secretària General d'una entitat local que intervé en la signatura d'un conveni administratiu que s'adreça al Registre de Convenis de Col·laboració i Cooperació de la Generalitat on aclareix quines dades s'han d'anonimitzar i quines no en base a la normativa vigent.

Datos.gob.es Datos.gob.es

Datos.gob.es

Datos.gob.es

L'anonimització de dades és un procés complex i habitualment propens a malentesos. Us volem presentar l'article publicat per datos.gob.es del Ministeri d'assumptes econòmics i transformació digital : Malentesos comuns en l'anonimització de dades.

Bon govern

Conveni Diputació de Barcelona amb l’Oficina Antifrau de Catalunya per potenciar la transparència i l'ètica públiques

Conveni DIBA i OAC

Conveni DIBA i OAC

El diputat d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial, Marc Verdaguer, i el director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Miguel Ángel Gimeno, van signar el 8 de novembre el conveni de col·laboració entre ambdues institucions per a la integritat institucional corporativa i municipal.

Pla de mesures antifrau: apartat a la Comunitat de Transparència i Govern Obert

Pla de mesures antifrau

Pla de mesures antifrau

L'elaboració de Plans de Mesures Antifrau és un requisit en l'execució dels fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.  Amb la voluntat de facilitar als ens locals models i instruments que els permetin disposar d'aquests requeriments disposeu de l'apartat «Pla de Mesures antifrau» a la Comunitat de Transparència i Govern Obert. 

Dades obertes

Primera Trobada Nacional de Dades obertes (21 de novembre de 2022)

1a Trobada Nacional Dades Obertes

1a Trobada Nacional Dades Obertes

El 21 de novembre el Govern d'Aragó, la Diputació de Castelló i la Diputació de Barcelona van organitzar la 1a trobada Nacional de Dades Oberts : «Cap a una política de dades amb un veritable propòsit: la cohesió territorial».

Us animem a visualitzar les diferents intervencions.

Guia de visualització de dades per entitats locals (FEMP)

Guia visualització dades FEMP

Guia visualització dades FEMP

Us presentem la Guia de Visualización de datos para entidades locales que ha publicat la RED FEMP (Red de Entidades Locales por la Transparencia y la Participación Ciudadana de la FEMP -Coordinación: Grupo de Trabajo de Datos Abiertos). 

Agenda

Bones festes i entrada d'any 2023 Bones festes i entrada d'any 2023

Bones festes i entrada d'any 2023

Bones festes i entrada d'any 2023

Des del Gabinet d'Innovació Digital us desitgem bones festes i entrada d'any 2023!

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Bon Govern, Assistència Local i Cohesió Territorial
Recinte Mundet - Pavelló Migjorn, 4a planta Bloc A
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
08035 Barcelona