Novetats gener
 

Destaquem

Novetats en el Catàleg de Serveis 2023: nou servei "Publicació automatitzada d'informació de transparència" i modificació de "Gestió de la transparència municipal"

Catàleg de serveis 2023-GID

Catàleg de serveis 2023-GID

Us presentem els recursos que des del Gabinet d'Innovació Digital us oferim en l'àmbit de transparència, dades obertes i bon govern : el nou servei "Publicació automatitzada d'informació de transparència" i l'ampliació de destinataris del servei "Gestió de la transparència municipal". 

Transparència

Infografia formació GID 2022 Infografia formació GID 2022

Infografia formació GID 2022

Infografia formació GID 2022

Quines han estat les formacions que hem realitzat? Quina ha estat la seva valoració? Quines formacions podreu realitzar en el 2023? Us animen a consultar la infografia del balanç de la formació realitzada en el 2022.

Sala ponents-Arxiu Sala ponents-Arxiu

Sala ponents-Arxiu

Sala ponents-Arxiu

Comencem aquest any 2023 amb un nou article en la Sala de Ponents de la Comunitat Virtual de Transparència i Govern Obert. En aquesta ocasió des de l'Oficina de Patrimoni Cultural, i en concret des de la Xarxa d'Arxius Municipals, ens exposen la importància del sistema de gestió documental dels ajuntaments. Us animen a fer una lectura detallada!

Novetats portal transparència Novetats portal transparència

Novetats portal transparència

Novetats portal transparència

El passat mes de desembre, es van incorporar diferents millores funcionals i correctives a l’entorn dels portal de transparència i el portal de dades obertes que l’AOC ofereix en col·laboració amb la Xarxa de Governs Transparents de Catalunya.  

Accés a la informació pública

DPD DIBA DPD DIBA

DPD DIBA

DPD DIBA

Us volem presentar l'entrevista que trobareu en el butlletí del mes de desembre d'Innovació i Governs Digitals de l'Àrea d'innovació, governs locals i cohesió territorial, realitzada a expertes en protecció de dades de la Diputació de Barcelona. En aquest article ens expliquen en què consisteix l’assistència de delegat de protecció de dades (DPD), quina importància té la protecció de dades, les funcions que realitza un delegat de protecció de dades i com demanar aquest servei. 

Article Carles San José Article Carles San José

Article Carles San José

Article Carles San José

Avui us volem recomanar l'article "El dret d'accés dels càrrecs electes " publicat per Carles San José. En aquest article ens parla dels diversos drets d’accés a informació en poder de les entitats del sector públics i ens parla, específicament del dret d'accés dels càrrecs electes forma part del dret fonamental a la participació política i la normativa que se li aplica.

Bon govern

La importància de l'anonimització al nou servei Bústia Ètica (AOC)

Bústia ètica

Bústia ètica

Avui us recomanem l'article publicat per l'AOC "La importància de l'anonimització al nou servei Bústia Ètica". En aquest article s'exposen recomanacions en matèria de formularis així com mantenir els esforços per a que la tecnologia minimitzi les riscos. 

Recomanacions de lectura en matèria d'integritat institucional

Integritat institucional

Integritat institucional

Sabeu a què ens referim quan parlem de Sistema d’Integritat Institucional? Us facilitem tot un seguit de recursos que tracten el Sistema d’Integritat Institucional i que pensem que us poden ser de gran utilitat!

Dades obertes

Extreure informació estructurada d'un document PDF per poder-la publicar en formats reutilitzables

Extracció informació

Extracció informació

De vegades, tot i que voldríem publicar la informació en formats reutilitzables, no disposem de les dades en un format estructurat. Us presentem un recurs per poder extreure informació de manera estructurada i així treballar amb ella.

Com triar el gràfic correcte per a visualitzar dades obertes (datos.gob.es)

Com triar els gràfics

Com triar els gràfics

Us recomanem l'article publicat per datos.gob.es "Com triar el gràfic correcte per a visualitzar dades obertes". Amb la finalitat de triar de manera precisa quins són els gràfics més adequats en funció de la informació a transmetre, aquest article exposa els més recomanats per cada tipus d'associació entre variables numèriques.

Agenda

Formació 2023 Formació 2023

Formació 2023

Formació 2023

Aquest mes de febrer encetem de nou la formació 2023! Ho farem amb els següents cursos: 

"Com editar el portal de transparència local" (2, 7, 9 i 14 de febrer), "Transparència, accés a la informació, dades obertes: què puc publicar sense por?" (15 i 22 de febrer)

I en el mes de març seguirem amb la següent formació: "Gestionar la transparència dins de les organitzacions" (2, 7, 9, 14 i 16 de març).

Podeu consultar totes les formacions al nostre calendari!

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Bon Govern, Assistència Local i Cohesió Territorial
Recinte Mundet - Pavelló Migjorn, 4a planta Bloc A
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
08035 Barcelona