Novetats abril
 

Destaquem

Millores en el servei de suport a la ciutadania Fem-ho fàcil: incorpora el portal de transparència

Fem-ho fàcil

Fem-ho fàcil

A partir del maig de 2023 el servei de suport a la ciutadania Fem-ho fàcil adreçat als ciutadans de municipis que formen part de la xarxa SeTDIBA millora i amplia les seves prestacions: orientarà en la seu electrònica i el portal de transparència, en la identificació amb certificats a aquells sistemes oferts a la ciutadania per la mateixa Diputació de Barcelona o en la concurrència a licitacions electròniques.

Transparència

Actualització portal abril Actualització portal abril

Actualització portal abril

Actualització portal abril

Amb l'objectiu de donar correcte compliment a la normativa de transparència i d'ajudar-vos en el manteniment i la gestió de la transparència, mensualment realitzarem un recordatori de quina és la informació que cal actualitzar o revisar per verificar que s'està visualitzant correctament i està actualitzada.

Guia llenguatge planer Guia llenguatge planer

Guia llenguatge planer

Guia llenguatge planer

A principis d'any la Generalitat de Catalunya va posar en marxa un projecte per fomentar l’ús del llenguatge planer que faci més entenedores les comunicacions amb la ciutadania. 

Amb aquest objectiu, la Generalitat de Catalunya ha publicat la Guia de llenguatge planer.

Properament, el Banc d'Accions Formatives de la Diputació de Barcelona inclourà formació en aquest àmbit.

Accés a la informació pública

APED orientacions APED orientacions

APED orientacions

APED orientacions

L'AEPD publica unes orientacions per a administracions públiques davant el risc de bretxes de dades personals, amb l'objectiu d'abordar la necessitat de gestionar de manera eficaç els possibles riscos i bretxes de dades que poden sorgir derivats l'elevat de volum de dades personals i la interconnexió d'infraestructures. 

Article Carles San José Article Carles San José

Article Carles San José

Article Carles San José

Avui us volem recomanar l'article publicat per Carles San José on ens parla dels aspectes clau o més rellevants dels tres primers títols de la Llei 2/2023 des d’una perspectiva centrada en el que és més rellevant per a les entitats del sector públic català: finalitat de la llei, àmbit d'aplicació de la llei i també ens parla del sistema dual intern/extern que la normativa indica.

Bon govern

Avantprojecte de llei per protegir les persones que alertin d'infraccions normatives

Avantprojecte llei alertadors

Avantprojecte llei alertadors

A principis de març de 2023, el Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat la memòria preliminar de l'Avantprojecte de llei que vol protegir les persones que alertin d'infraccions normatives i que, arran de la denúncia o alerta, puguin patir una eventual represàlia o assetjament. L'avantprojecte està en fase de consulta pública. 

L'Àrea Metropolitana de Barcelona aprova el Reglament de funcionament de la Bústia Ètica

AMB reglament bústia ètica

AMB reglament bústia ètica

L'Àrea Metropolitana de Barcelona ha aprovat el reglament de funcionament de la Bústia Ètica de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

L’objecte d’aquest reglament és crear i regular la Bústia Ètica com a canal intern de denúncies de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). 

Dades obertes

IX Jornada Xarxa Local SITMUN de la DIBA. Les dades geogràfiques, una eina per a la gestió pública

Jornada SITMUN

Jornada SITMUN

El 28 de març es va celebrar la "IX Jornada Xarxa Local SITMUN. Les dades geogràfiques, una eina per a la gestió pública" de la Diputació de Barcelona.

De la mà de tècnics experts de la mateixa Diputació i d’altres administracions públiques es van exposar els projectes, conjunts d’informació geogràfica i aplicacions que es consideren de màxima utilitat en la gestió del territori.

Modificació de la Llei 37/2007 sobre reutilització de la informació del sector públic

Normativa dades obertes

Normativa dades obertes

El sector públic a Espanya tindrà el deure de garantir l'obertura de les seves dades des del disseny i per defecte, així com la seva reutilització. Així ho recull la modificació de la Llei 37/2007 sobre la reutilització de la informació del sector públic en aplicació de la Directiva Europea 2019/1024.

Us animem a consultar l'anàlisi detallada que des de datos.gob han realitzat d'aquesta modificació, les claus de la llei sobre la reutilització i també la infografia que recull els aspectes més rellevants.

Agenda

Ja us podeu inscriure als cursos "Transparència, accés a la informació, dades obertes: què puc publicar sense por?" i "Dades obertes: per on començo?"

Aragón Open Data, portal de dades obertes del Govern d'Aragó organitza juntament amb la Diputació de Barcelona i Diputació de Castelló la Segon Encuentro Nacional de Datos Abiertos que se celebrarà a Saragossa el pròxim 14 de setembre de 2023.

Els 4, 5 i 6 de maig a Sant Cugat del Vallès se celebrarà el 19è Congrés d'arxivística i Gestió de documents "Dades en acció: de la modelització a l’explotació".

Posem a la vostra disposició una nova bústia de correu específica per a dubtes relatius a temes tractats a la comunitat.

Des d'aquesta bústia atendrem tots els vostres dubtes.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Bon Govern, Assistència Local i Cohesió Territorial
Recinte Mundet - Pavelló Migjorn, 4a planta Bloc A
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
08035 Barcelona