Novetats Maig
 

Destaquem

Quina informació hem d'actualitzar en el portal de transparència aquest mes de maig?

Actualització portal maig

Actualització portal maig

Amb l'objectiu de donar correcte compliment a la normativa de transparència i d'ajudar-vos en el manteniment i la gestió de la transparència,  mensualment realitzarem un recordatori de quina és la informació que cal actualitzar o revisar per verificar que s'està visualitzant correctament i està actualitzada.

Aquest mes de maig us recordem quina informació es veu afectada per les eleccions municipals i haurem de preveure d'actualitzar.

Transparència

Eleccions municipals 2023 Eleccions municipals 2023

Eleccions municipals 2023

Eleccions municipals 2023

Per facilitar l’accés a la informació sobre les properes eleccions municipals del 28 de maig tant la Diputació de Barcelona com el Consorci AOC han treballat en diferents recursos: informació sobre les eleccions BOPB Diputació de Barcelona i un bàner informatiu sobre les properes eleccions municipals a les seu-e i portals de transparència (Consorci AOC).

Jornada llenguatge planer Jornada llenguatge planer

Jornada llenguatge planer

Jornada llenguatge planer

La Direcció General de Serveis Digitals i Experiència Ciutadana i l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC), van organitzar el passat 9 de maig, una sessió sobre el llenguatge planer a l’administració on van participar expertes que van explicar la necessitat de fer comunicacions clares des de l’Administració. 

Accés a la informació pública

Campanya sensibilització Campanya sensibilització

Campanya sensibilització

Campanya sensibilització

Voleu explicar a la ciutadania què és el dret a la informació pública? Aquí teniu uns materials pensats per donar a conèixer casos concrets en què la ciutadania pot necessitar informació que es troba en poder de l’administració. Us animem a difondre'ls a les vostres xarxes socials i canals de comunicació! Recordeu que teniu altres materials com cartells i baners per a xarxes socials. 

Infografia recomanacions anonimització Infografia recomanacions anonimització

Infografia recomanacions anonimització

Infografia recomanacions anonimització

Us volem ajudar a aconseguir una transparència real i efectiva dins la vostra organització! I per aquest motiu posem al vostre abast la següent infografia que podeu reutilitzar i que esperem us sigui de gran utilitat a l’hora de redactar i donar publicitat a aquells documents administratius que contenen dades de caràcter personal.

 

Bon govern

Tenim nova campanya de sensibilització: Agenda dels alts càrrecs i registre de grups d'interès

Agenda dels alts càrrecs

Agenda dels alts càrrecs

Posem a la vostra disposició nou material de difusió pensat perquè el pugueu utilitzar per difondre i donar a conèixer entre la ciutadania aspectes del Bon govern: l'agenda dels alts càrrecs i el registre de grups d'interès. Us animem a consultar tot el material que us oferim!

DialÈtic. Canal de suport a la reflexió en ètica pública (Oficina Antifrau de Catalunya)

DialÈtic

DialÈtic

L'Oficina Antifrau de Catalunya posa a disposició dels servidors i servidores públics el servei DialÈtic: un nou servei que inclou un canal de consulta i continguts especialitzats en matèria d'ètica i integritat públiques, recursos de sensibilització i formació, entre d'altres.

Dades obertes

Les dades d'alt valor: l'impacte del Reglament de la CE (Anna Sàez)

Article Anna Sàez

Article Anna Sàez

Avui us volem recomanar l'article Les dades d'alt valor: l'impacte del Reglament d’Execució de la Comissió Europea en l'obertura de dades" publicat per Anna Sàez Bernal, responsable de suport a la implementació del model de govern de les dades a la Direcció General d'Administració Digital.

Els 80 conjunts de dades a publicar. Nou treball de la Xarxa FEMP

Xarxa FEMP

Xarxa FEMP

El Grup de Treball de Dades Obertes de la Xarxa FEMP està treballant en un nou document sobre conjunts de dades a publicar, per a continuar completant les guies publicades en els anys 2017 i 2019.
A partir dels 40 proposats en la guia de 2019, s'han definit per a aquesta nova publicació 80 conjunts de dades que ja es poden consultar.

Agenda

Us recordem que a la comunitat tenim els espais de fòrum per aprofitar la intel·ligència col·lectiva i compartim la nostra expertesa, consultes, necessitats...us animem a participar!

Ja us podeu inscriure al curs ""Transparència, accés a la informació, dades obertes: com sortir-se'n sense morir en l'intent".

I estigueu atents perquè properament us informarem de la nova formació sobre llenguatge planer que estem preparant!

Si sou un ens que ha realitzat alguns dels recursos de catàleg de Govern Obert que oferim (Gestió de la transparència municipal o Publicació automatitzada d'informació de transparència): tenim una cita aquest mes de setembre! 

En aquesta sessió de Dijous Gomunicipal veure'm com treure el màxim profit de l'eina que us entreguem després de finalitzar la diagnosi amb el recurs de Gestió de la transparència municipal. 

Properament us direm la data i l'horari. Estigueu atents!
 

Posem a la vostra disposició una nova bústia de correu específica per a dubtes relatius a temes tractats a la comunitat.

Des d'aquesta bústia atendrem tots els vostres dubtes.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Bon Govern, Assistència Local i Cohesió Territorial
Recinte Mundet - Pavelló Migjorn, 4a planta Bloc A
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
08035 Barcelona