Novetats setembre
 

Destaquem

Dijous Gomunicipal: tenim nous electes a l'ajuntament - el mòdul d’organització política del portal de transparència AOC

En aquesta sessió de Dijous GOmunicipal (21 de setembre) us explicarem i podrem veure de manera pràctica quina informació hem de disposar i incorporar en el portal de transparència AOC utilitzant el Mòdul d’organització política

Transparència

En els darrers anys, les institucions públiques han incorporat a les seves agendes públiques els temes de bon govern, participació ciutadana, col·laboració, transparència i reutilització de la informació pública. Voleu conèixer els aspectes clau del govern obert i com treballar-ho? 

Amb l'objectiu de donar correcte compliment a la normativa de transparència i d'ajudar-vos en el manteniment i la gestió de la transparència,  mensualment realitzarem un recordatori de quina és la informació que cal actualitzar o revisar per verificar que s'està visualitzant correctament i està actualitzada. 

Accés a la informació pública

Per poder donar compliment a aquesta recomanació, posem a la vostra disposició un seguit de recursos que us poden facilitar el camí: les campanyes de sensibilització

El Govern d'Espanya ha publicat al Portal de Transparència de l'Administració General de l'Estat un document en lectura fàcil de la Guia per exercir el dret d'accés a la informació pública.
 

Bon govern

El Govern de Catalunya ja ha publicat l'Informe del registre de grups d'interès de Catalunya 2022

Aquest informe té per objectiu retre comptes de les activitats i del funcionament del Registre de grups d'interès de Catalunya i de les activitats d'influència que es duen a terme, així com extreure aprenentatges i determinar marges de millora a partir de la informació i les dades recollides.

Informe de fiscalització del Tribunal de Cuentas sobre els plans antifraus aprovats per les entitats locals

L’àmbit objectiu de l’informe es refereix a l’obligatorietat de disposar de Plans de Mesures Antifrau aprovats pels 214 ens locals, representatives de totes les CCAA, així com qualsevol altre mecanisme desenvolupat per les entitats que reforci les actuacions de prevenció del frau

Dades obertes

Coneix els resultats dels grups de treball del II Encuentro de Datos Abiertos

Posem al vostre abast els resultats dels grups de treball d'aquesta trobada, que ha tingut lloc el 14 de setembre a Saragossa 

101 recursos per aprendre sobre dades obertes (dels grups de treball del II Encuentro de Datos Abiertos)

Teniu al vostre abast 101 recursos gratuïts per millorar les vostres competències i dominar l'ús de les dades a l'administració pública.

Agenda

La data màxima d’inscripció és el dimarts 19 de setembre (inclòs)! També us recomanem consultar la resta de formació del 2n semestre.

Dia 28 de setembre se celebra el Dia Internacional de l'Accés Universal a la Informació. Com ho celebrareu a la vostra administració? Informa'ns !

Aquest mes d'octubre us convidem als electes a una sessió de formació sobre transparència i bon govern (durada 1 hora). No cal que us inscriviu prèviament, teniu l'enllaç a la sessió aquí.

Posem a la vostra disposició una nova bústia de correu específica per a dubtes relatius a temes tractats a la comunitat.

Des d'aquesta bústia atendrem tots els vostres dubtes.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Bon Govern, Assistència Local i Cohesió Territorial
Recinte Mundet - Pavelló Migjorn, 4a planta Bloc A
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
08035 Barcelona