Abril 2021. Núm. 4

Notícies

Aprovat el nou Protocol marc de col·laboració de la Xarxa de Governs Transparents

Kasin / shutterstock.com

Kasin / shutterstock.com

S'ha signat el nou Protocol marc de col·laboració de la Xarxa de Governs Transparents de Catalunya.

Aquest nou protocol neix amb l’objectiu d’establir un marc permanent i estable de col·laboració i intercanvi d’informació per a desplegar i aplicar la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, per tal de facilitar formes de cooperació, i per a establir, desenvolupar i implementar mecanismes i eines de formació i sensibilització dels servidors públics de les administracions catalanes i de la ciutadania de Catalunya en general en la cultura de la transparència, i per a donar a conèixer, promoure, facilitar i garantir els diversos mecanismes de participació en les polítiques públiques.

Per què se signa un nou protocol?

  • Per a incorporar nous membres. El nou Protocol incorpora nous membres a la Xarxa de Governs Transparents que ja hi havien estat col·laborant: Àrea Metropolitana de Barcelona, Consorci Localret i Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers de l’Administració Local de Catalunya.
  • Per a actualitzar els objectius, desenvolupar nous continguts, donar continuïtat i evolució a la cooperació que requereix el procés de regeneració i aprofundiment de la democràcia iniciat amb l’entrada en vigor de la Llei 19/2014.
  • Per a establir una col·laboració estreta entre les administracions públiques de Catalunya i la resta de subjectes obligats en el camp de la publicitat activa, l’obertura de dades i la reutilització de la informació pública, del dret d’accés a la informació pública, dels grups d’interès, del bon govern i del govern obert, amb la finalitat d’assolir el compliment de les obligacions imposades per la Llei 19/2014.

Per tant, amb motiu d’aquestes finalitats, cal aprofundir en l’establiment de nous mecanismes de coordinació i col·laboració —especialment en àmbits com la sensibilització dels servidors públics de les administracions catalanes i de la ciutadania de Catalunya en general pel que fa a la cultura de la transparència—, i donar a conèixer, promoure i garantir els diversos mecanismes de participació en les polítiques públiques.

Cal destacar que el Consorci Administració Oberta de Catalunya, conjuntament amb la resta de membres de la Xarxa de Governs Transparents, tindrà un paper actiu en el desenvolupament d’aquestes qüestions. Proporcionarà assessorament i acompanyament, suport tècnic, i promourà activitats de formació, difusió i organització de jornades.

Podeu accedir aquí al text íntegre del protocol
 

Butlletí: Innov@diba
Número de butlletí: Abril 2021. Núm. 4

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona