Setembre 2021. Núm. 8
Ir arriba

Destacat

Nous temps, nous reptes per a la formació contínua

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona es va refermar com a principal institució formadora del país en una jornada on es van presentar les principals novetats en matèria de formació i es va fer balanç dels processos formatius en el context de pandèmia.

S’acosta l’Smart City Expo World Congress

Imatge: smartcityexpo.com

Imatge: smartcityexpo.com

Del 16 al 18 de novembre, l’Smart City Expo World Congress (SCEWC), el congrés mundial dedicat a ciutats intel·ligents, reprèn les seves edicions presencials a la Fira de Barcelona. L’any passat va celebrar-se únicament en format virtual i enguany combinarà les sessions físiques amb activitats paral·leles en línia. 

Ir arriba

Actualitat

Jornada «Reptes cap a un nou model de transparència»

Blue Planet Studio / shutterstock

Blue Planet Studio / shutterstock

La Diputació de Barcelona i el grup de recerca ComSET de la Universitat Autònoma de Barcelona impulsen la jornada «Reptes cap a un nou model de transparència».

Ir arriba

Notícies

Més de 600 professionals en recursos humans assisteixen a la jornada «Una primera aproximació al decret llei de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l’ocupació pública»

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

Dimarts 27 de juliol, més de 600 professionals dedicats a la gestió dels recursos humans en l’àmbit públic van participar a la jornada «Una primera aproximació al Reial decret llei 14/2021, de 6 de juliol, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l’ocupació pública», organitzada per l'Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial de la Diputació de Barcelona. 

Alt grau de participació en l’enquesta sobre transparència, accés a la informació pública, bon govern, dades obertes i administració electrònica als governs locals

Imatge: Dibaròmetre

Imatge: Dibaròmetre

L'enquesta s'adreça als governs locals de la demarcació de Barcelona i vol servir per detectar les necessitats i prioritats del món local envers aquests temes i orientar els recursos i els serveis que la Diputació de Barcelona prestarà en els propers anys. Enguany hi ha participat el 80 % dels ens locals, un 10 % més que el 2017. La recollida de dades va tenir lloc entre el 15 de juny i el 16 de juliol. 

Obrim les dades per a prevenir incendis

Visor dels datasets de prevenció d’incendis

Visor dels datasets de prevenció d’incendis

Al portal de dades obertes de la Diputació s’han publicat nous conjunts de dades amb informació essencial per a la prevenció d’incendis forestals.

Es convoca el grup d’experts locals en transparència

Imatge de la trobada virtual

Imatge de la trobada virtual

El passat 16 de setembre es va reunir el grup d’experts locals en transparència, format per tècnics del món local.

Entra en vigor el nou DNI electrònic 4.0 europeu

Model del nou DNI europeu

Model del nou DNI europeu

El passat 2 d’agost va començar a utilitzar-se el nou DNI electrònic 4.0 europeu, que serà comú per als 27 països de la UE i que podrem portar al mòbil. El DNI és el document que identifica els ciutadans espanyols quan s’han d’inscriure al padró d’habitants.

El Comitè de la Xarxa de Suport al Govern Digital es reuneix en ple

Imatge: disseny propi

Imatge: disseny propi

La Xarxa de Suport al Govern Digital és una agrupació voluntària formada per la Diputació de Barcelona i per tots aquells consells comarcals de la seva demarcació que presten serveis de suport a l’administració digital i la transparència dels ajuntaments de la comarca respectiva.

Ir arriba

Formació

Eines per a afavorir la motivació personal i de l'equip

Imatge del curs

Imatge del curs

En èpoques complicades... La motivació no sempre és fàcil. Amb aquest nou material en línia et presentem cinc mòduls i et donem eines per a afavorir la motivació personal i millorar la motivació de l’equip.

Creació de vídeos formatius amb eines no professionals

Web del recurs formatiu

Web del recurs formatiu

Ets formador o formadora? Vols crear vídeos formatius i compartir-los amb el teu alumnat? Aprèn a crear vídeos formatius i a compartir-los amb l’ajuda d’un mòbil, un ordinador i algunes eines fàcils d’aconseguir.

Lideratge en contextos de treball a distància

Imatge de la càpsula formativa

Imatge de la càpsula formativa

En aquest recurs aprendreu els efectes del treball a distància en les persones de l’equip, l’impacte que hi hagi persones teletreballant sobre l’equip de treball com a col·lectiu, l’impacte sobre la persona que supervisa, quins estils de supervisió poden ser més útils en la gestió d’equips i què cal tenir en compte en la supervisió d’equips amb persones que fan teletreball.

Objectius i priorització de resultats en el treball a distància

Imatge del recurs autoformatiu

Imatge del recurs autoformatiu

És important?
És urgent.
Prioritzar no és fàcil i en teletreball encara pot ser-ho menys. 
El treball per objectius i les eines de priorització poden ajudar-te a millorar. En aquest recurs autoformatiu hem recopilat algunes de les millors estratègies sobre com prioritzar el treball.

Ir arriba

Observatori local

Nou ajuntaments comencen a treballar amb el quadre de comandament SeTDIBA

Exemle d'un quadre de comandament de la gestió digital

Exemle d'un quadre de comandament de la gestió digital

Dins de l’estratègia per a la governança local de les dades, nou ajuntaments inicien el pilotatge del quadre de comandament que els indicarà l’estat de la gestió digital en el seu consistori. 

Taradell i les Masies de Roda reben estudis per millorar la connectivitat i els serveis de banda ampla

TierneyMJ / Shutterstock.com

TierneyMJ / Shutterstock.com

La Diputació de Barcelona ha lliurat estudis de provisió de banda ampla als ajuntaments de Taradell i les Masies de Roda per impulsar la connectivitat d’alta velocitat al territori. 

Estrenem webs municipals

Nou web de Bellaterra

Nou web de Bellaterra

L’entitat municipal descentralitzada de Bellaterra ha estrenat web institucional les últimes setmanes gràcies al suport de la Diputació. El nou web té una arquitectura de continguts millorada i un disseny actualitzat.

Noves implementacions de SeTDIBA

Jordi Castellet i Sala

Jordi Castellet i Sala

S’inicia la implementació de SeTDIBA i la migració de dades del gestor d’expedients i registre de l’Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà. Aquest ajuntament serà el primer a migrar les seves dades a la Diputació de Barcelona.

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona