Octubre 2021. Núm. 9

Destacat

La Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Rupit i Pruit acorden treballar plegats per a la millora del món rural

El diputat d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial, Josep Arimany, l'alcalde de Rupit i Pruit, Albert Marcé, i la vicepresidenta segona de la Diputació, Carmela Fortuny a l'acte de signatura.

El diputat d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial, Josep Arimany, l'alcalde de Rupit i Pruit, Albert Marcé, i la vicepresidenta segona de la Diputació, Carmela Fortuny a l'acte de signatura.

El diputat president de l’Àrea d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial, Josep Arimany, i l’alcalde de Rupit i Pruit, Albert Marcé, van signar, acompanyats de la vicepresidenta Carmela Fortuny, un conveni per al desenvolupament, l’estudi i l’anàlisi de tres projectes tecnològics innovadors en l’àmbit del món rural.

L’objectiu del conveni és desenvolupar, estudiar i analitzar tres innovacions per a millorar la vida al món rural al municipi de Rupit i Pruit: FarmBot, Powar i el panell intel·ligent d’abelles.

  • FarmBot és un robot que permet controlar de forma autònoma un hort des d’un mòbil. Aquest robot dona suport a feines com sembrar, regar o arrencar les males herbes, i analitza la qualitat de la terra a través de sensors i l’evolució de la planta a través de fotografies.
  • Powar és un petit hivernacle digital que rep i envia dades en temps real sobre l’estat de les plantes que conté i sobre l’ambient dins l’hivernacle, i simula diferents condicions climàtiques. Està dissenyat per a experimentar el cultiu de plantes en condicions climàtiques diferents a les habituals.
  • El panell intel·ligent d’abelles envia dades en temps real sobre l’estat i el comportament de les abelles de la zona i de les que habiten el rusc. Aquest projecte permet estudiar i protegir les abelles com als majors pol·linitzadors de plantes, i alhora experimentar sobre l’apicultura i millorar l’eficiència en la producció de mel.

Amb aquestes projectes, anomenats en conjunt Farmlab, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Rupit i Pruit volen treballar plegats per a la millora del món rural.

Butlletí: Innov@diba
Número de butlletí: Octubre 2021. Núm. 9

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona