@JD juliol 2021 - #16
Go top

Destacat

Mirant al futur: cap a unes polítiques de joventut integradores. 39a Jornada de polítiques locals de joventut

Jed Villejo @Unsplash Jed Villejo @Unsplash

Jed Villejo @Unsplash

Jed Villejo @Unsplash

La jornada constarà de dues sessions en línia: la primera, el dilluns 25 d’octubre, centrada en Les polítiques de joventut, present i futur, i la segona, el dimecres 27 d’octubre, dedicada a l’Acompanyament emocional i emancipació d’adolescents i joves.

La jornada s'adreça a electes i personal tècnic de les administracions locals i membres d'entitats juvenils que treballen amb joves.

Reserveu-vos les dates!!!

Més informació i inscripcions (Gestforma)

Go top

Actualitat de l'OPJ

fotograma del vídeo Rutines fotograma del vídeo Rutines

fotograma del vídeo Rutines

fotograma del vídeo Rutines

La pandèmia ha agreujat i visibilitzat la situació de molts joves que s'han vist perduts a l'hora de controlar el temps que passen connectats i no es senten capaços d'organitzar les seves responsabilitats i rutines diàries. 

Per tal de captar l'interès dels adolescents en aquests temes, hem elaborat vuit vídeos, amb la participació de joves influencers catalans i de joves voluntaris, que presenten situacions quotidianes per a molts joves i que ofereixen algunes consignes que els poden ajudar.

Rawpixel / iStock.com Rawpixel / iStock.com

Rawpixel / iStock.com

Rawpixel / iStock.com

En el marc del Catàleg de Serveis 2021 de la Xarxa de Governs Locals, ha estat aprovada la concessió del recurs relatiu al suport material a Plans Locals de Joventut.

Es tracta d’un acompanyament a personal tècnic local per tal que adquireixin els recursos necessaris en diferents etapes de planificació de les polítiques locals de joventut.

 

Liliana Navarrete i Fa - fem tec! Liliana Navarrete i Fa - fem tec!

Liliana Navarrete i Fa - fem tec!

Liliana Navarrete i Fa - fem tec!

Malgrat la situació de pandèmia i la dificultat per realitzar activitats externes en els instituts, s'han pogut realitzar vuitanta-quatre tallers corresponents al Catàleg de Serveis 2020.

Concretament, 767 joves de quinze municipis han participat a quaranta-dos tallers de promoció de l'associacionisme de la campanya Activem el Pla A. Així mateix, 849 joves i 93 professionals han participat a quaranta-dos tallers fem tec! realitzats en set municipis i un consell comarcal.

Foto DGJ Foto DGJ

Foto DGJ

Foto DGJ

La Direcció General de Joventut - Agència Catalana de la Joventut va organitzar el cicle de Jornades “Replantegem les estratègies amb els centres educatius”, amb l'objectiu de promoure que els punts i les oficines joves formin part dels ecosistemes educatius dels seus municipis, per generar més i millors oportunitats educatives a les persones joves, especialment en el moment actual en què es manifesten més desigualtats educatives a causa de la pandèmia.

Go top

L'OPJ en detall

@maagic8 @unsplash @maagic8 @unsplash

@maagic8 @unsplash

@maagic8 @unsplash

L’Oficina del Pla Jove ofereix, dins el Catàleg de Serveis, el recurs material Tallers d’emancipació, destinat a afavorir l’esperit emprenedor, l’autonomia i l’emancipació de les persones joves.

Aquest recurs inclou tres tipologies de tallers per a joves i, de forma addicional o complementària, una tipologia adreçada a professionals de joventut.

Go top

Experiències locals de Joventut

Imatge web Can Tauler Imatge web Can Tauler

Imatge web Can Tauler

Imatge web Can Tauler

L’Espai Jove Can Tauler, de Montcada i Reixac, té a disposició del jovent de la població un estudi de gravació musical, un espai polivalent que es pot utilitzar per a la gravació musical, la producció i la realització de tallers d’àudio. 

La idea va sorgir fa tres anys, a partir del Why violence?, un projecte per treballar sobre els diferents tipus de violències quotidianes a través de composicions musicals en format rap.

Go top

Recursos del mes

Per un estiu segur per a tothom: activitats d'estiu 2021

web Per un estiu segur per a tothom: activitats d'estiu 2021 web Per un estiu segur per a tothom: activitats d'estiu 2021

web Per un estiu segur per a tothom: activitats d'estiu 2021

web Per un estiu segur per a tothom: activitats d'estiu 2021

Espai web adreçat als i les professionals de joventut, educació, esport i lleure. Conté informació actualitzada sobre normatives, recursos educatius i recomanacions per planificar i organitzar activitats per a joves i infants, des d'una perspectiva municipal, equitativa i de qualitat.

Go top

Formació

Activitats adreçades a professionals que treballen amb joves

Oferta formativa de l'Oficina del Pla Jove

Selecció d'ofertes formatives on-line que poden ser d'interès per als i les professionals de joventut

Selecció d'ofertes formatives del programa Erasmus+  

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea d'Educació, Esports i Joventut
Oficina del Pla Jove
Carrer de l’Harmonia 24
Recinte Mundet - Edifici Migjorn, 4a planta
08035 Barcelona
Tlf. 934 022 556
www.diba.cat/joventut

Facebook Twitter Youtube Instagram Comunitat virtual