@JD agost 2021 - #17
Go top

Destacat

Imatge: Eva Navarro Campanera Imatge: Eva Navarro Campanera

Imatge: Eva Navarro Campanera

Imatge: Eva Navarro Campanera

La guia s'estructura en vuit tallers, per acompanyar joves i adolescents en l'experimentació amb les emocions, tot explorant el potencial del mindfulness, la música, la gestualitat i l'expressió plàstica com a recursos per observar i reflexionar sobre sobre una família d'emocions determinada: la sorpresa, la por, el fàstic, la tristesa, l'alegria, la ira, l'amor i les relacions socials.

Go top

Actualitat de l'OPJ

L’Oficina del Pla Jove ha iniciat un treball de prospectiva per definir quin ha de ser el seu rol en el desenvolupament i suport de les polítiques locals de joventut, en l’horitzó 2030.

L’estudi es realitza amb la col·laboració de Pep Montes, expert en polítiques de joventut, i dels principals actors que hi intervenen. Per això, al llarg dels mesos de maig a juliol, s’han organitzat reunions per recollir les opinions, demandes i aportacions de tres grups de treball: un d’electes locals de joventut, un de personal tècnic local de joventut, i el personal de l'Oficina del Pla Jove.

Zoe Schaeffer @unsplash Zoe Schaeffer @unsplash

Zoe Schaeffer @unsplash

Zoe Schaeffer @unsplash

Enguany el tema del Dia Internacional de la Joventut és Transformant els sistemes alimentaris: innovació juvenil per a la salut humana i planetària, per reconèixer que l'èxit global no s'aconseguirà sense la participació significativa de les persones joves.

Amb la celebració del IYD, les Nacions Unides volen reconèixer la necessitat de mecanismes de suport inclusius que garanteixin que els i les joves puguin sumar esforços de manera col·lectiva i individualitzada per restaurar el planeta i protegir la vida, tot integrant la biodiversitat en la transformació dels sistemes alimentaris.

Go top

Experiències locals de Joventut

Imatge: Consell Comarcal d'Osona Imatge: Consell Comarcal d'Osona

Imatge: Consell Comarcal d'Osona

Imatge: Consell Comarcal d'Osona

Impulsat pel Consell Comarcal d’Osona, es tracta d'un espai per fomentar la participació activa dels i de les joves de la comarca amb una visió inclusiva i una perspectiva intercultural. La iniciativa pretén aglutinar la diversitat juvenil del territori, ja sigui per edat, origen, interessos, territori, diversitat funcional...

La idea va sorgir durant la col·laboració entre el Servei de Joventut i el Servei d’Acollida i Integració del Consell Comarcal d’Osona per a l’elaboració del Pla Comarcal de Joventut.

Go top

Recursos del mes

Vídeos i propostes per treballar commemoracions internacionals amb joves

Tamara Menzi @unsplash Tamara Menzi @unsplash

Tamara Menzi @unsplash

Tamara Menzi @unsplash

10 de setembre - Dia Internacional per a la prevenció del suïcidi (properament)

21 de setembre -  Dia Internacional de la Pau

22 de setembre - Dia Europeu sense cotxes

27 de setembre - Dia Mundial del Turisme

Accés a més recursos

web Per un estiu segur per a tothom: activitats d'estiu 2021 web Per un estiu segur per a tothom: activitats d'estiu 2021

web Per un estiu segur per a tothom: activitats d'estiu 2021

web Per un estiu segur per a tothom: activitats d'estiu 2021

Espai web adreçat als i les professionals de joventut, educació, esport i lleure. Conté informació actualitzada sobre normatives, recursos educatius i recomanacions per planificar i organitzar activitats per a joves i infants, des d'una perspectiva municipal, equitativa i de qualitat.

Go top

Formació

Fins al setembre!!

Oleg Mityukhin_Pixabay Oleg Mityukhin_Pixabay

Oleg Mityukhin_Pixabay

Oleg Mityukhin_Pixabay

Les companyes i companys de l'Oficina del Pla Jove us desitgem un bon estiu !!!

Ens prenem uns dies per reposar i tornar al setembre amb forces renovades.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea d'Educació, Esports i Joventut
Oficina del Pla Jove
Carrer de l’Harmonia 24
Recinte Mundet - Edifici Migjorn, 4a planta
08035 Barcelona
Tlf. 934 022 556
www.diba.cat/joventut

Facebook Twitter Youtube Instagram Comunitat virtual