@JD octubre 2021 - #18
Ir arriba

Destacat

La 39a jornada de polítiques locals de joventut ja està en marxa!

Es celebrarà en dues sessions en línia els dies 25 i 27 d’octubre, proposant una reflexió sobre l'avenir de les polítiques de joventut en la construcció d'una societat integradora.

La primera sessió es centrarà en l'impacte de la pandèmia i com hi podem respondre des de les polítiques de joventut i la segona, en l'acompanyament emocional i emancipació de les persones joves.

Ir arriba

Actualitat de l'OPJ

L'Oficina del Pla Jove, fruit de la reflexió i els anys d’experiència oferint suport als ens locals en l’àmbit de la planificació estratègica, ha elaborat dos Quaderns pràctics d’acompanyament al personal tècnic en diferents fases de planificació de les polítiques de joventut: Quadern Pràctic 1. La diagnosi del pla local de joventut i Quadern Pràctic 3. L'avaluació intermèdia del pla local de joventut.

En el marc del Catàleg de serveis 2021 de la Xarxa de Governs Locals, el dia 1 d’octubre s’ha iniciat el suport per al disseny de Plans locals de Joventut. La prestació es realitza de manera col·lectiva per a tots els ens locals sol·licitants, amb el format de taller en línia i en col·laboració amb la Direcció de Serveis de Formació. 

 

Imatge: DGJ Imatge: DGJ

Imatge: DGJ

Imatge: DGJ

La Direcció General de Joventut ha publicat una síntesi de les sessions de les jornades “Replantegem les estratègies amb els centres educatius” celebrades online durant el mes de juny.

Les jornades es van celebrar en tres sessions. Els materials fem tec! es van presentar a la sessió del 22 de juny: Instituts Oberts: Intervencions als centres educatius en hores lectives.

John Schnobrich_unsplash John Schnobrich_unsplash

John Schnobrich_unsplash

John Schnobrich_unsplash

El passat 28 de setembre va començar el cicle de seminaris del NOE 4.10, amb el seminari web "Abandonament escolar prematur més enllà dels indicadors. Una proposa de perfils a partir de les experiències dels i les joves" que va tenir com a ponent a Alejandro Montes Ruiz, doctor i professor de sociologia de l'educació de la UAB.

Aquest és el primer de 10 seminaris en el marc del projecte transformador Noves oportunitats Educatives 4.10 que s'aniran programant fins a 2023, amb l’objectiu de generar coneixement al voltant d'aquesta temàtica.

Es troba actualment en període de JUSTIFICACIÓ VOLUNTÀRIA el suport econòmic promogut per l’Oficina del Pla Jove, en el marc del Catàleg de serveis 2021, destinat a consells comarcals i ajuntaments de més de 300 habitants.

Si bé el període de Justificació final s’estén entre l’1 de gener i el 30 d’abril de 2022, es pot realitzar el tràmit de Justificació voluntària fins el 15 de novembre de 2021.

Ir arriba

L'OPJ en detall

@joventutDIBA canal YouTube de l'Oficina del Pla Jove

El canal @joventutDIBA, per a la difusió de vídeos elaborats per l’Oficina del Pla Jove, compleix deu anys. Les publicacions estan organitzades en llistes sobre les Jornades anuals, el cicle Connexions i els projectes europeus en què participa l'Oficina. El darrer any s'hi ha afegit  contingut vinculat a les guies fem tec! Actualment hi ha publicats els vídeos de les guies Reiniciem, m’emociONES i Desenreda’t, amb la perspectiva d'anar incorporant material de les noves guies sobre les que estem treballant.

Ir arriba

Recursos del mes

Vídeos i propostes per parlar amb joves sobre la commemoració d’una jornada internacional.

10 d'octubre -  Dia Mundial de la Salut Mental

16 d'octubre - Dia Mundial de l'Alimentació

24 d'octubre - Dia internacional de les biblioteques (properament)

24 d'octubre - Dia Internacional contra el Canvi Climàtic

Accés a més recursos

Ir arriba

Formació

Activitats adreçades a professionals que treballen amb joves

Oferta formativa de l'Oficina del Pla Jove

Selecció d'ofertes formatives que poden ser d'interès per als i les professionals de joventut

Selecció d'ofertes formatives del programa Erasmus+

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea d'Educació, Esports i Joventut
Oficina del Pla Jove
Carrer de l’Harmonia 24
Recinte Mundet - Edifici Migjorn, 4a planta
08035 Barcelona
Tlf. 934 022 556
www.diba.cat/joventut

Facebook Twitter Youtube Instagram Comunitat virtual