@JD novembre 2021 - #19
Go top

Destacat

El proper 5 de novembre tindrà lloc la tercera edició del cicle de seminaris “Reflexions entorn de les polítiques locals de joventut” en format telemàtic. En aquesta ocasió porta per títol “Desenreda’t: fomentant l’autonomia de les persones joves a les xarxes”.

La jornada té per objectiu reflexionar sobre la promoció de la responsabilitat de les persones joves i l’ús segur de les xarxes socials mitjançant la prevenció de conductes de risc i la detecció de perills potencials de les xarxes.

Més informació i inscripcions

©shutterstock ©shutterstock

©shutterstock

©shutterstock

El seminari se celebrarà el 2 de desembre i està inclòs dintre del bloc temàtic: orientació i acompanyament a les persones joves. Serà el segon dels deu seminaris previstos en el marc del projecte Noves oportunitats educatives 4.10. Aquest cicle de seminaris tenen per objectiu generar coneixement sobre l’abandonament escolar prematur: el context i les característiques de la població afectada i els recursos i estratègies dels ens locals per fer-hi front.

Més informació i inscripcions

Go top

Actualitat de l'OPJ

Realitzades en format virtual, els passats 25 i 27 d’octubre es van dur a terme les dues sessions de la 39a Jornada de polítiques locals de Joventut – Mirant al futur: cap a unes polítiques de joventut integradores. En aquesta ocasió vam comptar amb l’assistència de prop de 300 assistents entre les dues sessions.

La jornada va centrar-se en l'impacte de la pandèmia i com hi podem respondre des de les polítiques de joventut i en l'acompanyament emocional i emancipació de les persones joves.

©iStock_Halfpoint ©iStock_Halfpoint

©iStock_Halfpoint

©iStock_Halfpoint

Durant el mes d’octubre s’ha iniciat la prestació dels Tallers d’emancipació corresponents al Catàleg de serveis 2021 de la Xarxa de Governs Locals. Pel que fa a la tipologia fem tec! adreçada a joves, els ens locals que han programat la totalitat o algunes de les unitats de tallers que tenien concedides han estat els ajuntaments de Lliçà d’Amunt i Piera. La finalitat d’aquests tallers és, mitjançant la utilització dels materials fem tec!, afavorir l'esperit emprenedor i l'autonomia juvenil, havent-se beneficiat un total de 203 joves de les localitats participants.

lukas pexels lukas pexels

lukas pexels

lukas pexels

L’Oficina del Pla Jove, per tal d’oferir el suport més adequat possible a les necessitats dels ens locals, té especial interès en conèixer quina és, a l'actualitat, la situació dels i de les professionals locals de joventut dels ens locals de la demarcació de Barcelona. Per aquest motiu, durant aquest darrer trimestre de l’any l’empresa Opinòmetre, encarregada de l’estudi, està realitzant una enquesta a una mostra representativa dels 310 ajuntaments i els 11 consells comarcals de la província de Barcelona.

@MrsMoe42 @unsplash @MrsMoe42 @unsplash

@MrsMoe42 @unsplash

@MrsMoe42 @unsplash

La Comissió Europea ha començat els preparatius per celebrar el 2022 l’Any Europeu de la Joventut, amb l’objectiu de donar suport al desenvolupament personal, social i professional de la generació que més s’ha sacrificat durant la pandèmia.

Amb l'Any Europeu de la Joventut, la Comissió pretén animar a totes les persones joves, especialment aquelles amb menys oportunitats, de contextos desfavorits, de zones rurals o remotes o pertanyents a grups vulnerables, a esdevenir ciutadans actius i actors de canvis positius.

Go top

L'OPJ en detall

web Oficina Pla Jove web Oficina Pla Jove

web Oficina Pla Jove

web Oficina Pla Jove

En aquest apartat de la web de l’OPJ presentem les dades dels equipaments i serveis d’informació juvenil dels ens locals de la demarcació de Barcelona: nom, web, telèfon i xarxes socials. Els ens locals es poden localitzar pel nom del municipi, alfabèticament, o fent una cerca interactiva en un mapa

Us animem a consultar si són correctes les dades del vostre equipament o punt d’informació juvenil i ens feu arribar les modificacions o dades que trobeu a faltar. Gràcies!

Go top

Experiències locals de Joventut

imatge: Espai Jove la Nau, Vilafranca del Penedès imatge: Espai Jove la Nau, Vilafranca del Penedès

imatge: Espai Jove la Nau, Vilafranca del Penedès

imatge: Espai Jove la Nau, Vilafranca del Penedès

L’Espai Jove La Nau, el nou equipament juvenil municipal de Vilafranca del Penedès, va obrir portes després d’un procés participatiu amb joves on es va consensuar de manera participada el disseny i pla d’usos del mateix a partir de la rehabilitació d’un antic mercat municipal.

Un dels programes que ha començat a desplegar-se al nou equipament juvenil municipal és La Nau Espai de Creació.

Go top

Recursos del mes

Assetjament escolar i ciberassetjament, consum d'alcohol, tolerància, accidents de trànsit i violència envers les dones

@Monstera @Pexels @Monstera @Pexels

@Monstera @Pexels

@Monstera @Pexels

Vídeos i propostes per parlar amb joves sobre la commemoració d’una jornada internacional.

 4 de novembre  - Dia Internacional contra l'Assetjament Escolar i sobre el ciberassetjament
15 de novembre - Dia Mundial sense Alcohol 
16 de novembre - Dia Mundial per la tolerància
20 de novembre - Dia Mundial en record de les víctimes dels accidents de trànsit 
25 de novembre - Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

Accés a més recursos 

Go top

Formació

Go top

Destaquem

Jornada BONES PRÀCTIQUES en l'àmbit de joventut

 

  25 de novembre
VallsGenera, Carretera del Pla, 37 43800 Valls, de 10 a 13 h
[més informació i inscripcions]

 

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea d'Educació, Esports i Joventut
Oficina del Pla Jove
Carrer de l’Harmonia 24
Recinte Mundet - Edifici Migjorn, 4a planta
08035 Barcelona
Tlf. 934 022 556
www.diba.cat/joventut

Facebook Twitter Youtube Instagram Comunitat virtual