@JD febrer 2022 - #22
Ir arriba

Destacat

L'Oficina del Pla Jove manté l'increment econòmic de 2021, destinant un pressupost al Catàleg de serveis de l'any de 2022 de 1.850.000€.

El termini per presentar les sol·licituds és fins el 8 de febrer, excepte per recurs econòmic, que no cal presentar-ne per ser una concessió directa.

Els 5 recursos de Joventut

Ir arriba

Actualitat de l'OPJ

El mes de gener de 2022 s’obrirà el període de JUSTIFICACIÓ FINAL del suport econòmic promogut per l’Oficina del Pla Jove, en el marc del Catàleg de serveis 2021, destinat a consells comarcals i ajuntaments de més de 300 habitants.

El tràmit de Justificació es podrà realitzar fins el 30 d’abril de 2022 corresponent a despeses de capítols 1, 2 i 4, executades entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2021.

La guia Desenreda’t és la setena dels materials fem tec! dissenyada per donar resposta a l’elevat temps de connexió d’un gran nombre de joves, situació que s’ha vist agreujada arran de la pandèmia. Aquesta guia és una invitació a l’acció per empoderar-se i alliberar-se de la crida de les pantalles i proposa vuit tallers per reflexionar sobre aspectes bàsics per assolir l’autonomia i el control del nostre temps, a partir d’un joc de cartes i sengles vídeos que presenten situacions quotidianes per a molts joves.

Comissió Europea Comissió Europea

Comissió Europea

Comissió Europea

L'Oficina del Pla Jove va fer una contribució a la Comissió Europea sobre la proposta de decisió de designar l'any 2022 “Any Europeu de la Joventut”.

En l'aportació es ressaltava la importància de les polítiques locals adreçades a les persones joves, la importància del rol dels i les professionals locals de joventut, així com la promoció del benestar integral de les persones joves.

John Diez @pexels John Diez @pexels

John Diez @pexels

John Diez @pexels

Abans de la pandèmia, la salut mental ja era un gran repte entre adolescents i joves, però la Covid-19 encara va agreujar més els problemes que comporta entre aquest col·lectiu.

L’ansietat, la depressió, els trastorns alimentaris i els intents d’autolesió són les malalties més comuns que afecten molts joves a Catalunya i, l’estigma i l’aïllament són les conseqüències més freqüents que ha d’afrontar la població jove.

Educació Diba - El Prat de Llobregat Educació Diba - El Prat de Llobregat

Educació Diba - El Prat de Llobregat

Educació Diba - El Prat de Llobregat

El diputat delegat de Joventut, acompanyat del diputat d'Educació i la coordinadora de l'Àrea, s'ha trobat amb representants polítics i tècnics dels ens locals que participen en el projecte pilot Noves Oportunitats Educatives 4.10, per compartir i intercanviar experiències. Les trobades van celebrar-se durant el mes de gener, el 10 amb Cornellà de Llobregat, el Prat de Llobregat i Vilafranca del Penedès, el 13 amb Mataró, el 20 amb Badia del Vallès i Mollet del Vallès i el 24 amb el Consell Comarcal d'Osona.

Durant el mes de gener hem continuat amb els Tallers d’emancipació corresponents a la tipologia que promou l’ús òptim de les TIC, que es van iniciar el passat mes de desembre. En aquests tallers han participat 67 joves de Castellar del Vallès.

Es tracta d’un taller d’una única sessió, de durada no superior a 2 hores, per a grups de màxim 25 joves (a partir de 12 anys), amb una temàtica que gira entorn a tres eixos:

Ir arriba

Recursos del mes

©Shutterstock_Photodiem ©Shutterstock_Photodiem

©Shutterstock_Photodiem

©Shutterstock_Photodiem

Vídeos i propostes per parlar amb joves sobre la commemoració d’una jornada internacional.

 8 de febrer - Dia de la Internet Segura

11 de febrer - Dia Internacional de les dones i les nenes a la ciència

14 de febrer - Dia Europeu de la Salut Sexual i Reproductiva

20 de febrer - Dia Mundial de la Justícia Social

Més recursos per a treballar amb joves.

Ir arriba

Formació

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea d'Educació, Esports i Joventut
Oficina del Pla Jove
Carrer de l’Harmonia 24
Recinte Mundet - Edifici Migjorn, 4a planta
08035 Barcelona
Tlf. 934 022 556
www.diba.cat/joventut

Facebook Twitter Youtube Instagram Comunitat virtual