@JD març 2022 - #23
Ir arriba

Destacat

L’Oficina del Pla Jove ha rebut un total de 151 sol·licituds de recursos tècnics i materials en el marc del Catàleg de serveis, anualitat 2022, de la Xarxa de Governs Locals. Així mateix i com a recurs econòmic de Catàleg, es concedeix un ajut econòmic a 273 ens locals de la demarcació de Barcelona, com a fons de prestació i per un import total de 1.650.000€, aprovat en la darrera Junta de Govern del mes de febrer.

En aquest document presentem totes les dades.

Ir arriba

Actualitat de l'OPJ

Amb l’objectiu de cooperar amb els ens locals de la demarcació de Barcelona en el desenvolupament, millora i consolidació de les polítiques locals de joventut, l'Oficina del Pla Jove va oferir cinc recursos a través de la convocatòria del Catàleg de serveis 2021.

Així mateix, destaquem els recursos creats per donar resposta i suport a noves necessitats i a la tasca diària dels i les professionals de joventut.

Steve Buissinne @pixabay Steve Buissinne @pixabay

Steve Buissinne @pixabay

Steve Buissinne @pixabay

Ha estat aprovat per la Junta de govern de la Diputació de Barcelona del passat 24 de febrer, un fons de prestació per al finançament en l’àmbit de joventut. El fons totalitza un import de 1.650.000€ destinat a les polítiques de joventut dels ens locals a través de transferències dineràries.

En són destinataris els 262 ajuntaments de més de 300 habitants (a excepció de Barcelona) i els 11 consells comarcals de la demarcació de Barcelona.

StartupStockPhotos @Pixabay StartupStockPhotos @Pixabay

StartupStockPhotos @Pixabay

StartupStockPhotos @Pixabay

En el marc del Catàleg de Serveis 2022 de la Xarxa de Governs Locals, ha estat aprovada la concessió del recurs tècnic per a l’elaboració de Plans d’actuació anual de les polítiques locals de joventut.

El recurs pretén facilitar als tècnics i tècniques de joventut la concreció i millora de les polítiques de joventut, tenint en compte els recursos disponibles i les prioritats d’aquests ens locals.

Ir arriba

L'OPJ en detall

Amb motiu de la celebració de l’Any Europeu de la Joventut, l’Oficina del Pla Jove ha elaborat, amb la col·laboració de l’Oficina d’Europa i Estratègia Internacional, una pàgina web de recursos (vídeos, documents, jocs...) amb l’objectiu de donar a conèixer les accions que realitza la Unió Europea i les oportunitats que ofereix a joves, ja sigui en el marc de les transicions verda i digital, com també les portes que els obre per viure, treballar i estudiar.

Accés al web de l’Any Europeu de la Joventut

Alexandr Ivanov - Pixabay Alexandr Ivanov - Pixabay

Alexandr Ivanov - Pixabay

Alexandr Ivanov - Pixabay

La celebració del Dia Internacional de la Dona 2022 està vinculada a potenciar la igualtat de gènere en el context de la crisi climàtica, amb el lema: “Igualtat de gènere avui per a un demà sostenible”. 

L'OPJ ofereix els Recursos mensuals pel treball amb joves amb propostes de vídeos i material al voltant de la igualtat, i la guia fem tec! “De totes totes!!!” amb activitats per promoure la promoció de la igualtat de gènere i la sensibilització i prevenció d’actituds masclistes entre la població jove.

web Fem Pinya web Fem Pinya

web Fem Pinya

web Fem Pinya

Des de l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut Fem Pinya perquè els objectius compartits, els receptors de les polítiques públiques i el fet que les experiències vitals no estan compartimentades, ens ha portat a defensar una acció interconnectada i conjunta que crea sinèrgies. Aquesta unió d’esforços té molts beneficis tant en la gestió de recursos per al territori com per la ciutadania, especialment la població jove i els col·lectius en situació de vulnerabilitat.

Al llarg de 2021, l'Àrea d'Educació, Esports i Joventut, va prestar suport als ens locals, d'una banda, amb la realització de quasi un centenar d'accions formatives en les quals van participar un total de 3.365 persones. D'altra banda, amb 1.631 publicacions, guies i recursos audiovisuals per donar suport a nivell tècnic i material. Finalment, amb un suport econòmic de més de quaranta tres milions d'euros.

Ir arriba

Recursos del mes

Christopher Campbell @unsplash Christopher Campbell @unsplash

Christopher Campbell @unsplash

Christopher Campbell @unsplash

Vídeos i propostes per parlar amb joves i adolescents sobre la commemoració d’una jornada internacional. #cosesdequeparlar

8 de març - Dia Internacional de les Dones

11 de març - Dia Mundial del Consumidor

20 de març - Dia Mundial de l'Aigua

21 de març - Dia Internacional per a l'Eliminació de la Discriminació Racial

Més recursos per a treballar amb joves.

Ir arriba

Formació

La jornada del proper 17 de març obrirà un debat sobre la nova Llei de la FP i les experiències de noves oportunitats educatives en el marc de les ciutats educadores. Comptarà amb la participació de la ministra d'Educació, Pilar Alegria, i de la presidenta de la Diputació, Núria Marín.

Serà un acte presencial a l'espai del nou Paranimf del Recinte de l'Escola Industrial de Barcelona de 9:30 a 13 h.

Inscriviu-vos en aquest formulari i properament us arribarà el programa detallat.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea d'Educació, Esports i Joventut
Oficina del Pla Jove
Carrer de l’Harmonia 24
Recinte Mundet - Edifici Migjorn, 4a planta
08035 Barcelona
Tlf. 934 022 556
www.diba.cat/joventut

Facebook Twitter Youtube Instagram Comunitat virtual