@JD abril 2022 - #24
Anar a dalt

Destacat

Amb l’objectiu de conèixer les característiques dels i de les professionals de joventut dels ens locals de la demarcació de Barcelona, l'Oficina del Pla Jove ha elaborat un estudi en el qual han participat 326 professionals de 141 municipis. 

La presentació dels resultats, que anirà de la mà de l’Institut Opinòmetre, serà el proper 7 d’abril a les 10 hores, en format telemàtic. 

Anar a dalt

Actualitat de l'OPJ

Durant el mes d’abril s’iniciaran els assessoraments en Equipaments juvenils municipals, corresponents al Catàleg 2022 de la Xarxa de Governs Locals, que han estat aprovats el 31 de març de 2022.

El suport consisteix en un assessorament tècnic per a l'elaboració de Plans d'usos, Plans de dinamització, Projectes de diversificació de les persones usuàries i Plans de comunicació dels equipaments juvenils municipals.

El diputat delegat de Joventut, Javier Silva, acompanyat de la coordinadora de l'Àrea d'Educació, Esports i Joventut i el cap de l'Oficina del Pla Jove, es va trobar l'11 de març amb representants polítics i tècnics del Consell Comarcal del Baix Llobregat per compartir estratègies de suport a les persones joves. Així mateix, i amb l'objectiu de conèixer de primera ma les polítiques de joventut als municipis, ha visitat Cubelles, el Masnou, la Llagosta, Mataró, Montgat, Sant Boi de Llobregat, Sant Pere de Ribes, Sitges i Viladecans. 

La proposta d'aquest document és facilitar una guia de suport als equipaments juvenils municipals per acompanyar socioeducativament les persones joves en el trànsit pels seus propis projectes vitals.

A més, pot servir com a inspiració per crear i aplicar recursos i eines per afavorir l’empoderament del jovent d’un municipi des de diferents àmbits (social, personal, educatiu i laboral).

imatge: Diputació de Barcelona imatge: Diputació de Barcelona

imatge: Diputació de Barcelona

imatge: Diputació de Barcelona

A la jornada celebrada el 4 de març, el diputat de Joventut va participar a la taula rodona "El futur de la democràcia europea: participació de joves i valors europeus". Alhora, va trobar-se amb el president del Comitè Europeu de les Regions i amb altres autoritats de la Confederació Europea de Governs Locals Intermedis.

La cimera reuneix cada dos anys representants regionals i locals per debatre els reptes de la UE. Enguany la cita ha estat a Marsella.

Anar a dalt

Recursos del mes

Alexandr Ivanova pixabay Alexandr Ivanova pixabay

Alexandr Ivanova pixabay

Alexandr Ivanova pixabay

Vídeos i propostes per parlar amb joves sobre la commemoració d’una jornada internacional. 

7 abril - Dia Mundial de la Salut

8 abril - Dia Internacional del Poble Gitano

21 abril - Dia Mundial de la Creativitat i la Innovació

29 abril - Dia Europeu de la Solidaritat i la Cooperació entre generacions

Més recursos per a treballar amb joves.

Anar a dalt

Formació

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea d'Educació, Esports i Joventut
Oficina del Pla Jove
Carrer de l’Harmonia 24
Recinte Mundet - Edifici Migjorn, 4a planta
08035 Barcelona
Tlf. 934 022 556
www.diba.cat/joventut

Facebook Twitter Youtube Instagram Comunitat virtual