@JD maig 2022 - #25
Anar a dalt

Destacat

El 7 d’abril de 2022 es van realitzar dues sessions informatives en format virtual, per tal d’informar als 46 ens beneficiaris en la primera fase pilot, del contingut i desenvolupament del nou programa Escolta Jove, impulsat des de l’Oficina de Pla Jove. Una de les conseqüències de la pandèmia, i així ho mostren diferents dades que van apareixent, és un impacte negatiu en el desenvolupament vivencial de la població jove. És en aquest marc que l’Oficina del Pla Jove ha desenvolupat aquest programa.

Anar a dalt

Actualitat de l'OPJ

Més de 50 persones van assistir a la sessió “Com són els i les professionals dels Serveis locals de Joventut?” el passat 7 d’abril on es va presentar l’estudi de perfils professionals dels serveis de Joventut.

El diputat de Joventut de la Diputació de Barcelona, Javier Silva Pérez, i el Director General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Àlex Sastre i Prieto, van inaugurar la jornada.

El Dia d'Europa commemora la signatura de la Declaració de Schuman el 9 de maig de 1950 per garantir la pau a llarg termini a l'Europa de la postguerra i es considera l'inici del que és l'actual Unió Europea. Actualment amb la guerra a Ucraïna, la importància de treballar per la pau a Europa, és més necessària que mai.

Per celebrar aquest dia les institucions de la Unió programen moltes activitats en línia i presencials a tots els Estats membres.

L’OPJ ha projectat, en l’horitzó 2030, el seu rol en el desenvolupament de les polítiques locals de joventut per definir el futur estratègic de suport a les administracions locals. Amb la col·laboració de Pep Montes s'ha dut a terme un treball prospectiu amb electes i professionals locals de joventut i l’OPJ. La informació recollida i contrastada ha servit de base per projectar les futures línies de treball de l’OPJ que haurien de contribuir al desenvolupament de polítiques de joventut eficaces. Accés a la publicació.

imatges: Ajuntament Begues i Ajuntament Gavà imatges: Ajuntament Begues i Ajuntament Gavà

imatges: Ajuntament Begues i Ajuntament Gavà

imatges: Ajuntament Begues i Ajuntament Gavà

El diputat delegat de Joventut, acompanyat de la coordinadora de l'Àrea d'Educació, Esports i Joventut, va visitar el passat 22 d'abril aquests dos municipis del Baix Llobregat.

Es va trobar amb professionals de joventut i representants polítics, amb l'objectiu de conèixer les polítiques de joventut municipal, compartir necessitats del territori i establir sinergies per a treballar conjuntament.

El projecte transformador NOE 4.10 es basa en una metodologia en la que a partir de les experiències locals i coneixements existents, mira d’ajustar-se al màxim a la realitat de les polítiques locals en la construcció del marc local de noves oportunitats educatives. 

Un marc que es fonamenta en tres pilars: una plataforma tecnològica, les xarxes interprofessionals i els recursos i serveis de noves oportunitats.

Anar a dalt

Experiències locals de Joventut

imatge: Medi Obert Barberà del Vallès imatge: Medi Obert Barberà del Vallès

imatge: Medi Obert Barberà del Vallès

imatge: Medi Obert Barberà del Vallès

Des de l’OPJ fem suport als serveis locals de joventut, i volem oferir un espai en el qual donar a conèixer i compartir les vostres experiències i bones praxis amb joves.

Avui l'Anna i l'Albert, educadores de Medi Obert-Servei Socioeducatiu, ens expliquen el projecte Medi Obert de Barberà del Vallès, que té com a objectiu apropar-se a la població jove i adolescent del municipi per acompanyar-los en els seus processos de desenvolupament social i personal. 

Anar a dalt

Recursos del mes

Sharon McCutcheon @unsplash Sharon McCutcheon @unsplash

Sharon McCutcheon @unsplash

Sharon McCutcheon @unsplash

Propostes per parlar sobre temes vinculats a la commemoració d’una jornada internacional:

 9/05. Dia d'Europa

17/05. Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

17/05. Dia Mundial de les Telecomunicacions i la Societat de la Informació

28/05. Dia Internacional del joc

31/05. Dia Mundial sense tabac          

Més recursos per a treballar amb joves

Anar a dalt

Formació

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea d'Educació, Esports i Joventut
Oficina del Pla Jove
Carrer de l’Harmonia 24
Recinte Mundet - Edifici Migjorn, 4a planta
08035 Barcelona
Tlf. 934 022 556
www.diba.cat/joventut

Facebook Twitter Youtube Instagram Comunitat virtual