@JD juny 2022 - #26
Ir arriba

Destacat

El pròxim 16 de juny es realitzarà, en línia, el cinquè seminari emmarcat en el projecte transformador Noves Oportunitats Educatives (NOE) 4.10.

En la ponència inicial “Anàlisi dels talents propis: un trampolí pel procés d’orientació” la Clara Prat Borràs, psicòloga, coach i formadora en intel·ligència emocional, plantejarà com els diferents perfils de comportament condicionen l’èxit en la tasca d’orientació i presentarà la guia IV fem tec! “Els meus talents”.

L’Oficina del Pla Jove ha aprovat un total de 395 suports als ens locals, en el marc del Catàleg de serveis, anualitat 2022, de la Xarxa de Governs Locals.

Respecte dels recursos tècnics i materials, han estat aprovades el 88% de les sol·licituds rebudes que complien els requisits de concessió i que no han estat desistides posteriorment pels mateixos ens locals.

En aquest document presentem totes les dades.

Ir arriba

Actualitat de l'OPJ

A la jornada es donaran a conèixer i es debatran les novetats que planteja la Llei Orgànica d’Ordenació i Integració de la Formació Professional i es presentaran experiències de noves oportunitats educatives en el marc de les ciutats orientadores. Serà un acte presencial a l’espai del nou Paranimf del Recinte de l'Escola Industrial de Barcelona de 9:30 a 13:15 h. 

Més informació i inscripcions.

Aj. de Castellcil i Aj. de Caldes de Montbui Aj. de Castellcil i Aj. de Caldes de Montbui

Aj. de Castellcil i Aj. de Caldes de Montbui

Aj. de Castellcil i Aj. de Caldes de Montbui

Amb l'objectiu de conèixer els projectes adreçats a les persones joves que es duen a terme en els municipis, així com compartir estratègies de suport a les polítiques locals de joventut, el diputat delegat de Joventut va visitar el 6 de maig el municipi de Castellcir, on es va trobar amb la regidora de joventut i el primer tinent d'alcalde, i la població de Caldes de Montbui, on es va reunir amb la regidora de joventut.

Michal Jarmoluk-Pixabay Michal Jarmoluk-Pixabay

Michal Jarmoluk-Pixabay

Michal Jarmoluk-Pixabay

L’OPJ continua el desplegament del Programa Escolta Jove amb una ronda de contactes amb els 46 ens beneficiaris de la fase pilot del projecte per tal de crear una xarxa relacional dels i les professionals Escolta Jove.

El Programa Escolta Jove té per objectiu el reforç dels serveis locals de joventut per a la informació, orientació i acompanyament vivencial de les persones joves i complementa el suport econòmic atorgat amb una dimensió tècnica i material.

Aquest és el tercer projecte transformador de l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut, juntament amb el de Noves Oportunitats Educatives 4.10 i Joventut esportiva, societat activa. 

Aquest projecte transformador proposa promoure els equipaments i espais municipals educatius, esportius i de joventut com a edificis i instal·lacions inclusius, igualitaris i sostenibles mediambientalment.

El 10 de maig van tenir lloc les XXIV Jornades de la UE organitzades per l’Oficina d'Europa i Estratègia Internacional aquesta edició amb dos temes d’actualitat: la celebració de l’Any Europeu de la Joventut i la guerra a Ucraïna.

El debat es va centrar en la importància de les noves generacions com a constructores de pau i en la contribució positiva que pot fer la joventut en la prevenció i resolució de conflictes, així com agent crucial per a construir societats igualitàries, cohesionades i inclusives.

El 5 de maig es va celebrar al Centre Cultural Teresa Pàmies de Barcelona una trobada de treball per compartir i aportar coneixement sobre el funcionament i sostenibilitat de xarxes interprofessionals i el paper de les xarxes NOE al territori en relació a l'abandonament prematur dels estudis i les noves oportunitats educatives. En aquesta sessió van participar persones tècniques i electes de joventut i educació dels vuit ens locals del projecte pilot NOE i Diputació, així com experts i expertes d'entitats i de l'àmbit acadèmic. 

El seminari, inclòs en el cicle de seminaris organitzats en el marc del projecte NOE 4.10, es va dur a terme el dia 19 de maig. D'una banda, es van presentar els principals resultats de l’Estudi d’estat de la qüestió dels recursos de noves oportunitats educatives als municipis de Barcelona. Així mateix, es va realitzar una taula rodona d'experiències al territori de projectes i serveis de noves oportunitats i en la que van participar Castellar del Vallès, Manlleu, Sant Boi de Llobregat i Sant Celoni. Més informació.

Ir arriba

Experiències locals de Joventut

Departament de Joventut, Ajuntament de Cornellà de Llobregat Departament de Joventut, Ajuntament de Cornellà de Llobregat

Departament de Joventut, Ajuntament de Cornellà de Llobregat

Departament de Joventut, Ajuntament de Cornellà de Llobregat

La Meritxell i la Míriam, tècniques de Joventut del Punt a l'Institut de l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat, ens comparteixen avui el projecte de dinamització de les Comissions de Delegats i Delegades, que té per objectiu que delegats i delegades coneguin els drets i funcions del seu càrrec per tal de poder apoderar i impulsar la seva participació als centres i reforçar la seva tasca. Més de cinquanta joves, estudiants de 1r. i 2n cicle d'ESO de tres instituts del municipi han participat. 

Ir arriba

Recursos del mes

web Posa't la gorra web Posa't la gorra

web Posa't la gorra

web Posa't la gorra

Des d'Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) s'està duent una campanya, entre les administracions públiques, que amb el nom POSA'T LA GORRA ALS CASALS PEL CÀNCER INFANTIL!, vol impulsar la venda i distribució de gorres solidàries en els casals que s’organitzin el proper estiu. S’oferiran a un preu molt reduït atès que els darrers anys han quedat en estoc a l’entitat.

Més informació a POSA'T LA GORRA (els preus de les gorres son orientatius)

Ir arriba

Formació

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea d'Educació, Esports i Joventut
Oficina del Pla Jove
Carrer de l’Harmonia 24
Recinte Mundet - Edifici Migjorn, 4a planta
08035 Barcelona
Tlf. 934 022 556
www.diba.cat/joventut

Facebook Twitter Youtube Instagram Comunitat virtual