@JD juliol 2022 - #27
Go top

Destacat

Més de 140 professionals van participar en el seminari en línia celebrat el 16 de juny passat. El seminari es va centrar en l’orientació educativa i formativa de joves i es va presentar la guia fem tec! Els meus talents, un recurs per empoderar les persones joves en l’autoconfiança a partir del reconeixement de les seves competències i talents.

Aquest va ser el cinquè del cicle de seminaris del projecte transformador Noves Oportunitats Educatives 4.10

Un recull de propostes per acompanyar joves i adolescents en el reconeixement dels seus talents i habilitats. El títol de la guia, Els meus talents, fa referència al fet que tots i totes tenim talents i competències en què destaquem. La guia té molt present el moment vital en què es troba la gent jove, amb una diversitat de camins per recórrer, i volem acompanyar-los a identificar què els agrada, què els fa sentir bé i cap a on poden orientar el seu futur.

Guia fem tec! Els meus talents

Imatge: Eva Navarro Campanera Imatge: Eva Navarro Campanera

Imatge: Eva Navarro Campanera

Imatge: Eva Navarro Campanera

Hem incorporat noves propostes musicals per acompanyar els tallers de la guia m'emociONES. A més de la selecció de música clàssica i moderna, ja publicada, la guia compta ara amb propostes de música actual d'arrel i de música tradicional, que trobareu a la guia i al canal @joventutdiba de Spotify.

La guia fem tec! m’emociONES té per objectiu acompanyar joves i adolescents en l'experimentació, la descripció i l'expressió de les emocions.

Go top

Actualitat de l'OPJ

Sigmund @unsplash Sigmund @unsplash

Sigmund @unsplash

Sigmund @unsplash

El programa específic «Escolta jove» vol donar als ens locals recursos per atendre les necessitats d’informació, orientació i acompanyament vivencial de les persones joves a través de les dimensions econòmica, i tècnica i material. Aquesta dimensió tècnica i material s’ha estructurat en quatre eixos: capacitació als i les professionals de joventut, creació d’una xarxa professional, definició d’un sistema d’indicadors i d’avaluació del programa i elaboració de materials per facilitar les tasques de prevenció, detecció i acompanyament.

web Unió Europea web Unió Europea

web Unió Europea

web Unió Europea

L’Oficina del Pla Jove participarà en la 20a edició de l'European Week of Regions and Cities (EWRC), organitzada pel Comitè Europeu de les Regions, que tindrà lloc a Brussel·les del 10 al 13 d’octubre d’enguany.

En el context de l’Any Europeu de la Joventut, l’Oficina del Pla Jove presentarà el dia 11 d’octubre el taller «Empowering young people from the proximity of local governments», que destacarà el paper vital de les autoritats locals en l'empoderament de les persones joves.

A la jornada, celebrada el 2 de juny al Paranimf de l’Escola Industrial de Barcelona, es va donar a conèixer la nova Llei orgànica 3/2022 d'ordenació i integració de la formació professional, que unifica la formació professional inicial, ocupacional i continua, potencia un sistema d'orientació professional i regula un sistema ascendent de graus de formació, entre altres novetats. Així mateix, es van presentar experiències dels projectes transformadors NOE 4.10 de l'Àrea d'Educació, Esports i Joventut i del projecte Treball, talent i tecnologia de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic.

imatges: Ajuntament de Gelida i Ajuntament de Vilafranca del Penedès imatges: Ajuntament de Gelida i Ajuntament de Vilafranca del Penedès

imatges: Ajuntament de Gelida i Ajuntament de Vilafranca del Penedès

imatges: Ajuntament de Gelida i Ajuntament de Vilafranca del Penedès

El passat 17 de juny, el diputat delegat de Joventut, Javier Silva Pérez, i la coordinadora de l'Àrea d'Educació, Esports i Joventut, Teresa Sambola Ferré, van visitar els municipis de Gelida i Vilafranca del Penedès, en els quals es van trobar amb professionals tècnics i polítics per compartir les necessitats del territori i estratègies de suport a les polítiques locals adreçades a joves.   

L’Oficina del Pla Jove, fruit de la reflexió i els anys d’experiència oferint suport als ens locals en l’àmbit de la planificació estratègica, va publicar l’any 2021 dos Quaderns pràctics d’acompanyament al personal tècnic en diferents fases de planificació de les polítiques de joventut: “QUADERN PRÀCTIC 1. LA DIAGNOSI DEL PLA LOCAL DE JOVENTUT” i “QUADERN PRÀCTIC 3. L’AVALUACIÓ INTERMÈDIA DEL PLA LOCAL DE JOVENTUT”.

Escola la Font de Manresa. Crèdits: elglobusvermell.org Escola la Font de Manresa. Crèdits: elglobusvermell.org

Escola la Font de Manresa. Crèdits: elglobusvermell.org

Escola la Font de Manresa. Crèdits: elglobusvermell.org

El 30 de juny ha finalitzat el termini de justificació del recurs «Equipaments responsables 2030: adquisició de materials i equipaments per a l'estimulació sensorial». Es tracta d'un recurs per al finançament de materials i equipaments per a la detecció precoç, l'estimulació sensorial i desenvolupament integral d'infants a les escoles bressol i a les escoles d'educació especial municipals.

Go top

L'OPJ en detall

En aquest apartat del web de l’OPJ recollim informació de contacte d'equipaments i serveis d’informació juvenil dels ens locals de la demarcació de Barcelona: nom, web, telèfon i xarxes socials. Els ens locals es poden localitzar alfabèticament, per municipis, o fent una cerca interactiva en un mapa. Us convidem a consultar les dades del vostre equipament, servei o punt d’informació juvenil i fer-nos arribar el que hi trobeu a faltar o que s'ha d'actualitzar a comunitatjoventut@diba.cat 

Gràcies!!

Go top

Recursos del mes

pexels_fauxels_ pexels_fauxels_

pexels_fauxels_

pexels_fauxels_

Propostes per parlar amb joves sobre temes vinculats a la commemoració d’una jornada internacional:

3/7-Dia Internacional Lliure de Bosses de Plàstic

13/7-Dia Mundial del Rock

15/7-Dia Mundial de les Habilitats de la Joventut

17/7-Dia Mundial de l'Emoji

30/7-Dia Internacional de l'Amistat

Més recursos per a treballar amb joves.

Go top

Formació

Go top

Destaquem

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea d'Educació, Esports i Joventut
Oficina del Pla Jove
Carrer de l’Harmonia 24
Recinte Mundet - Edifici Migjorn, 4a planta
08035 Barcelona
Tlf. 934 022 556
www.diba.cat/joventut

Facebook Twitter Youtube Instagram Comunitat virtual