@JD agost 2022 - #28
Ir arriba

Destacat

 

Us presentem el nou cap de l'Oficina del Pla Jove, Roberto Pescador Fernández de Larrea. És psicopedagog i professor associat a la Universitat de Barcelona i ha treballat com a tècnic municipal en diversos ajuntaments, en els quals s'ha dedicat sobretot a l'acompanyament de joves i a la gestió d’equips.

Ir arriba

Actualitat de l'OPJ

shutterstock shutterstock

shutterstock

shutterstock

«Solidaritat intergeneracional: crear un món per a totes les edats» és el lema del Dia Internacional de la Joventut, per fomentar la solidaritat entre persones i no deixar ningú enrere per qüestió d'edat.

A l'OPJ hem elaborat un nou recurs mensual per al treball amb joves: «12 d'agost. Dia Internacional de la Joventut», amb propostes de vídeos i materials. Així mateix, hem creat el web de l'Any Europeu de la Joventut amb recursos sobre les oportunitats que ofereix la UE a les persones joves.

 

En primer lloc, voldríem agrair-vos l’alta participació en l’enquesta.

Recollim les propostes que ens vau fer arribar per adaptar-nos a les vostres necessitats i crear accions formatives que s’ajustin a les vostres demandes.

Aquí us deixem un resum dels resultats:

Helena Lopes_Unsplash Helena Lopes_Unsplash

Helena Lopes_Unsplash

Helena Lopes_Unsplash

Seguint amb l’eix de treball de la capacitació a professionals de joventut, l’OPJ està preparant una trobada presencial al recinte Mundet, que serà el 27 de setembre, en la que participaran els 46 ens que formen part de la fase pilot del Programa Escolta Jove.

Aquest Programa es concreta en una doble dimensió: una de suport econòmic, a la qual s’han destinat 2,73 milions d’euros, i una altra de suport tècnic i material, que es presentarà en aquesta primera Jornada Escolta Jove.

Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona

Diputació de Barcelona

Diputació de Barcelona

El 13 de juliol, tècnics i tècniques dels ens locals pilot del projecte NOE 4.10, impulsat per l’Àrea d’Educació, Esports i Joventutvan aportar la seva experiència participant activament en les dinàmiques de treball per compartir i contrastar els aprenentatges generats en els darrers mesos en relació amb les xarxes NOE i tres àmbits de treball: dimensionament de perfils, creació i establiment de serveis i articulació de recursos i serveis. De manera lúdica i participativa, també es va reflexionar sobre el procés de desenvolupament del marc local d'oportunitats educatives.

Acompanyat del cap de l'OPJ, Roberto Pescador, el diputat de Joventut va visitar el 26 de juliol Centelles i Sant Hipòlit de Voltregà. A Centelles es va trobar amb l'alcalde, la regidora de joventut i la tècnica de joventut i va visitar el Punt Jove el PIPA i l'Espai Jove. A Sant Hipòlit de Voltregà es va trobar amb l'alcalde i la regidora de Joventut i Igualtat i va visitar l'espai socioeducatiu El Ganxo. L'objectiu d'aquestes visites és compartir les iniciatives adreçades a joves que es desenvolupen en els municipis de la demarcació. El 21 de juliol, també va visitar Vilanova del Camí i va assistir a la inauguració de l'equipament juvenil Can Muscons.

Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona

Diputació de Barcelona

Diputació de Barcelona

El 30 de juny, la presidenta de la Diputació, Núria Marin, acompanyada pels diputats Josep Monràs i Javier Silva, va signar tres convenis de col·laboració amb les fundacions Bertelsmann, Empieza por Educar, BCN FP i Èxit. Els acords signats s’emmarquen en el projecte transformador NOE 4.10, amb la voluntat de sumar esforços impulsant noves oportunitats educatives per a joves de 16 a 24 anys en risc o situació d’abandonament d'estudis.

Ir arriba

Experiències locals de Joventut

Joventut Montornès del Vallès Joventut Montornès del Vallès

Joventut Montornès del Vallès

Joventut Montornès del Vallès

Tania Sánchez, dinamitzadora juvenil i Dani Martin, tècnic de joventut, ens expliquen el projecte Mentoria Jove, el qual va sorgir de la demanda de dos joves de batxillerat als pressupostos participatius joves Kosmos, en relació amb la necessitat de comptar durant l’ESO amb una persona de suport en moments difícils. La proposta va ser escollida a l’Assemblea Jove, i el curs 2020-2021 es va començar a desenvolupar un projecte pilot. En aquests dos cursos ha comptat amb la participació de 34 joves.

Ir arriba

Recursos del mes

Tamara Menzi @unsplash Tamara Menzi @unsplash

Tamara Menzi @unsplash

Tamara Menzi @unsplash

Recursos per parlar amb joves sobre temes relacionats amb la commemoració d’una jornada internacional.

10 de setembre - Dia Internacional per a la Prevenció del Suïcidi 

21 de setembre -  Dia Internacional de la Pau

22 de setembre - Dia Europeu sense cotxes

27 de setembre - Dia Mundial del Turisme

Accés a més recursos

Ir arriba

Formació

Oficina del Pla Jove Oficina del Pla Jove

Oficina del Pla Jove

Oficina del Pla Jove

Les companyes i companys de l'Oficina del Pla Jove us desitgem un bon estiu!!

Que tingueu unes bones vacances!

A l’estiu estarem al vostre abast per tot el que necessiteu a través dels canals habituals de comunicació. 

Al setembre ens retrobarem amb les piles ben carregades !!

 

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea d'Educació, Esports i Joventut
Oficina del Pla Jove
Carrer de l’Harmonia 24
Recinte Mundet - Edifici Migjorn, 4a planta
08035 Barcelona
Tlf. 934 022 556
www.diba.cat/joventut

Facebook Twitter Youtube Instagram Comunitat virtual