@JD octubre 2022 - #29
Go top

Destacat

A la jornada es presentarà el nou projecte transformador de l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut «Equipaments 2030: responsables i educadors» que té per objectiu impulsar uns espais i equipaments d'educació, esports i joventut amb una mirada social que generi un canvi en les persones. A l'acte s'abordaran els reptes dels equipaments juvenils, educatius i esportius amb la participació de deu ajuntaments.

Programa i inscripcions

web #EURegionsWeek web #EURegionsWeek

web #EURegionsWeek

web #EURegionsWeek

Enguany, amb el lema «Nous reptes per a la cohesió d'Europa», tindrà lloc del 10 al 13 d'octubre la 20a edició de la Setmana Europea de les Regions i Ciutats, en la qual es tractaran les transicions ecològica i digital, la cohesió territorial i la capacitació de la joventut.

La Diputació de Barcelona participarà en el taller «Empowering young people from the proximity of local governments», que tindrà com a ponent Javier Silva Pérez, diputat delegat de Joventut i alcalde de Polinyà. Es farà en línia l'11 d'octubre a les 11.30 h. Per assistir-hi, cal registrar-se al web oficial i inscriure's al taller.

El pròxim 19 d’octubre, es farà en línia un nou seminari emmarcat en el projecte transformador «Noves Oportunitats Educatives (NOE) 4.10» que centra la mirada en el paper del gènere en l’abandonament prematur dels estudis. 

S’hi presentaran els resultats de l’estudi «On són les dones que abandonen?», amb l’objectiu d’identificar les conseqüències de l’abandonament femení en clau de gènere i proposar accions per als programes de noves oportunitats del món local. 

Go top

Actualitat de l'OPJ

El 27 de setembre passat, més de 50 professionals dels 36 ens pilot vinculats al programa Escolta Jove van assistir a la Primera Trobada Xarxa Escolta Jove, organitzada al recinte Mundet per l’Oficina del Pla Jove.

Amb aquest nou programa, la Diputació de Barcelona destina recursos econòmics i materials perquè, des de la proximitat del territori, es puguin desplegar polítiques que permetin acompanyar els joves en els seus projectes vitals.

Un any més des de l’Oficina del Pla Jove estem treballant perquè la Jornada de polítiques locals de joventut abasti els àmbits més rellevants per als i les joves. La Diputació de Barcelona, pionera en la implementació de les polítiques de joventut, celebra el 40è aniversari reforçant, entre altres, la importància de les polítiques locals, el reconeixement dels i de les professionals locals de joventut i el benestar integral de les persones joves.

La jornada serà el 10 de novembre a la Facultat de Geografia i Història de la UB.

Durant el mes de setembre, s’han iniciat tres tallers en línia per donar suport als ens locals en l’elaboració de la diagnosi, el disseny i l’avaluació intermèdia del Pla local de joventut, en el marc del Catàleg de serveis 2022 de la Xarxa de Governs Locals.

Cadascun dels tallers s’articula mitjançant diferents blocs d’activitat, en què participa una persona tècnica de joventut de l’ens local peticionari.

imatge: Educació, Diputació de Barcelona imatge: Educació, Diputació de Barcelona

imatge: Educació, Diputació de Barcelona

imatge: Educació, Diputació de Barcelona

El 8 de setembre passat, el Comitè d’Experts, que actua com a òrgan d’assessorament del projecte transformador «Noves Oportunitats Educatives (NOE) 4.10», va reprendre l’activitat amb una trobada on es va presentar el pla de treball per als propers mesos, que preveu l’extensió del NOE al conjunt de la província i la futura constitució d’una xarxa de municipis NOE. El Comitè ha refermat el seu compromís amb aquesta iniciativa i ha plantejat diferents maneres per intensificar la seva participació en el desenvolupament del projecte.

imatge: Ajuntament de Sabadell imatge: Ajuntament de Sabadell

imatge: Ajuntament de Sabadell

imatge: Ajuntament de Sabadell

El 21 de setembre passat, el diputat delegat de Joventut va participar en la presentació de les accions de suport emocional per a joves que es va celebrar a l’Oficina Jove, ubicada al Vapor Codina de Sabadell.

Javier Silva va presentar el programa Escolta Jove, que ofereix recursos per reforçar els serveis locals de joventut i atendre les necessitats d’informació, orientació i acompanyament per al desenvolupament del projecte vital de les persones joves.

Go top

Recursos del mes

Go top

Formació

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea d'Educació, Esports i Joventut
Oficina del Pla Jove
Carrer de l’Harmonia 24
Recinte Mundet - Edifici Migjorn, 4a planta
08035 Barcelona
Tlf. 934 022 556
www.diba.cat/joventut

Facebook Twitter Youtube Instagram Comunitat virtual