@JD novembre 2022 - #30
Anar a dalt

Destacat

S'acosta la 40a Jornada de Polítiques Locals de Joventut, que celebrarem presencialment a l’Aula Magna de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona, el 10 de novembre, de 9 h a 14 h.

Dialogarem sobre els reptes i les dimensions en l’acompanyament a joves en la visió europea i com des de la proximitat local s'hi pot fer front. Comptarem amb la participació de professionals i joves especialistes en medi ambient, ocupació de qualitat, acompanyament emocional i mobilitat internacional.

L’Oficina del Pla Jove i la Direcció de Serveis de Formació de la Diputació de Barcelona han creat un recurs Formawiki en joventut. El curs està adreçat a càrrecs electes de l’àmbit de joventut i aborda de manera integral les polítiques locals d'aquest àmbit.

Aquest recurs vol apropar a regidores i regidors al coneixement de les polítiques de joventut, per tal de promoure i facilitar eines i recursos a les polítiques públiques locals.

Anar a dalt

Actualitat de l'OPJ

El 4 d'octubre passat va tenir lloc l'acte de presentació del projecte transformador «Equipaments 2030: responsables i educadors» de l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut, que té l'objectiu d'impulsar uns espais i edificis municipals participatius, accessibles, igualitaris i sostenibles, que projectin els valors i objectius de l’Agenda 2030.

Un total de 268 ajuntaments estan adherits al projecte, que té un pressupost de 8.700.000€. 

StartupStockPhotos-Pixabay StartupStockPhotos-Pixabay

StartupStockPhotos-Pixabay

StartupStockPhotos-Pixabay

Continuant amb el desenvolupament del programa «Escolta Jove», des de Joventut de la Diputació de Barcelona iniciem les capacitacions vinculades a la metodologia Escolta Jove, basades en l’acompanyament vivencial a joves en el medi obert.

El 17 d’octubre es va fer la primera sessió de capacitació en format virtual en la qual es van concretar els recursos oferts des del programa específic, el seu desplegament i com està previst avaluar-ne l’impacte.

StartupStockPhotos-Pixabay StartupStockPhotos-Pixabay

StartupStockPhotos-Pixabay

StartupStockPhotos-Pixabay

Actualment està en període de justificació voluntària el suport econòmic promogut per l’Oficina del Pla Jove en el marc del Catàleg de serveis 2022, destinat a consells comarcals i ajuntaments de més de 300 habitants.

Tot i que el període de Justificació final s’estén entre l’1 de gener i el 30 d’abril de 2023, es pot tramitar la justificació voluntària fins al 15 de novembre de 2022.

Durant el darrer trimestre del 2022 continuem amb els tallers d’emancipació.

Aquest suport material corresponent al Catàleg 2022 de la Xarxa de Governs Locals, ha estat atorgat a 61 ens locals de la demarcació. S'han aprovat 246 unitats de tallers entre les quatre tipologies d’aquest recurs, tres de les quals s'adrecen a joves i una a professionals de joventut:

En el context de l’Any Europeu de la Joventut, l’11 d’octubre l’OPJ va participar a la 20a edició de l’European Week of Regions and Cities, organitzada pel Comitè Europeu de les Regions, en el taller «Empowering young people from the proximity of local governments». El taller va destacar el paper vital de les autoritats locals en l’empoderament de la joventut i les sinergies beneficioses que les iniciatives locals poden aportar al jovent en un context marcat pels terribles efectes de la pandèmia en la joventut europea.

El 19 d'octubre passat es va celebrar el sisè seminari del projecte transformador NOE 4.10.

En el seminari es van presentar les principals conclusions de l’estudi «On són les noies que abandonen prematurament els estudis?», i es va reflexionar sobre la detecció i els perfils de noies que abandonen, com també estratègies per tractar el biaix de gènere en l’oferta educativa. Joves i docents van aportar també la seva mirada i experiència.

Anar a dalt

Recursos del mes

Anar a dalt

Formació

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea d'Educació, Esports i Joventut
Oficina del Pla Jove
Carrer de l’Harmonia 24
Recinte Mundet - Edifici Migjorn, 4a planta
08035 Barcelona
Tlf. 934 022 556
www.diba.cat/joventut

Facebook Twitter Youtube Instagram Comunitat virtual