@JD desembre 2022 - #31
Go top

Destacat

La 40a Jornada de Polítiques Locals es va dur a terme el 10 de novembre, amb un gran èxit de participació.

La Jornada va abordar els reptes i les dimensions de l’acompanyament a joves i com s’hi pot fer font des de la proximitat dels governs locals, i s’hi van presentar les línies d’actuació de la Diputació en l’àmbit de joventut. També es va comptar amb la mirada de joves i experts en medi ambient, ocupació de qualitat, mobilitat internacional i acompanyament vivencial.

Go top

Actualitat de l'OPJ

L’objectiu d’aquestes visites és poder fer un acompanyament individualitzat i donar suport en els projectes que s'estan engegant al territori en el marc del Programa Escolta Jove.

El 16 de novembre passat ens van convidar a conèixer el projecte d’acció socioeducativa en medi obert amb joves que s'està duent a terme a Igualada. La Lídia, l’Agustí, la Maria i l’Imma ens van rebre a la Kaserna, un dels equipaments per al jovent al municipi.

Oferim un nou suport per a la diagnosi del Pla local de joventut (PLJ). Es tracta d’un recurs formatiu d’accés lliure que s’adreça a professionals de joventut dels ens locals per tal d’ajudar-los a elaborar la diagnosi, pas a pas, mitjançant diversos materials audiovisuals i la proposta d’uns exercicis pràctics que permeten avançar en el procés. La formació, disponible permanentment en l’entorn web, permet iniciar el procés de diagnosi en el moment que cada ens local decideixi.

Durant el mes de desembre finalitzarà la prestació de suport tècnic als equipaments juvenils municipals, corresponents al Catàleg de serveis 2022 de la Xarxa de Governs Locals. 

Aquests assessoraments consisteixen en l'elaboració de plans d'usos, plans de dinamització, projectes de diversificació de les persones usuàries i plans de comunicació per als equipaments juvenils municipals.

El 14 de novembre es va celebrar el seminari NOE «Estratègies de col·laboració amb entitats i empreses per impulsar noves oportunitats educatives des del món local», en el qual es va ressaltar la necessitat de col·laborar entre entitats, empreses i ens locals per oferir noves oportunitats educatives. 

El seminari vinent, «Orientar les famílies en l’acompanyament de joves en risc d’abandonament escolar prematur», serà el 14 de desembre. Us hi podeu inscriure aquí.

Ajuntament de Masquefa Ajuntament de Masquefa

Ajuntament de Masquefa

Ajuntament de Masquefa

L’11 de novembre passat, continuant les visites pel territori, el diputat delegat de Joventut, Javier Silva Pérez, i la coordinadora de l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut, Teresa Sambola Ferré, van visitar Masquefa. En aquesta població es van reunir amb representants polítics del municipi, per conèixer les actuacions en polítiques de joventut i compartir les necessitats i estratègies de suport en el territori en matèria de joventut.

Go top

Recursos del mes

@crazyphotoshoo1 @unsplash @crazyphotoshoo1 @unsplash

@crazyphotoshoo1 @unsplash

@crazyphotoshoo1 @unsplash

Aquest mes proposem recursos audiovisuals, documentals i referències per parlar amb joves i adolescents sobre temes vinculats a la commemoració d'una jornada internacional:

1 de desembre - Dia Mundial de la Lluita contra la SIDA
5 de desembre - Dia Internacional del Voluntariat

Més recursos per al treball amb joves.

Go top

Formació

Go top

Destaquem

Agenda

Seminari NOE: «Orientar les famílies en l’acompanyament de joves en risc d’abandonament escolar prematur»

14 de desembre. Àrea d'Educació, Esports i Joventut

16è concurs Joves i Mobilitat (2022-2023)

Presentació de sol·licituds fins al 16 d’abril del 2023. RACC

Convocatòria d’ajuts a mesures que promoguin la qualitat i la innovació en el sistema de formació professional

Presentació de sol·licituds fins al 13 de desembre. Fundació BCN Formació Professional

 

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea d'Educació, Esports i Joventut
Oficina del Pla Jove
Carrer de l’Harmonia 24
Recinte Mundet - Edifici Migjorn, 4a planta
08035 Barcelona
Tlf. 934 022 556
www.diba.cat/joventut

Facebook Twitter Youtube Instagram Comunitat virtual