@JD extraordinari desembre 2022 - #32
Ir arriba

Destacat

Presentació del Catàleg de serveis de joventut 2023

El dijous 19 de gener tindran lloc dues sessions informatives sobre les novetats principals dels productes del Catàleg de serveis, per presentar i aclarir dubtes sobre els recursos que s’hi oferiran en l’àmbit de joventut. Aquestes sessions s'adrecen a presidents i presidentes dels consells comarcals, alcaldes i alcaldesses, electes i personal tècnic de joventut dels ens locals de la província.

Per tal de facilitar l’assistència se’n farà una sessió a les 12 h i una altra a les 16 h.

Enllaç a les sessions

Ir arriba

Actualitat de l'OPJ

L’1 de desembre passat es van fer dues sessions informatives en línia sobre el desplegament de la segona fase pilot del programa Escolta Jove.

L’Oficina del Pla Jove ha desenvolupat aquest programa amb l’objectiu de reforçar els serveis locals de joventut i facilitar l’increment dels recursos que es destinen a les necessitats d’informació, orientació i acompanyament vivencial de les persones joves.

Escolta Jove continua apostant per la capacitació de professionals locals de joventut amb la primera edició d’una acció formativa sobre medi obert.

Aquesta formació es va fer en dues sessions presencials els dies 12 i 19 de desembre al recinte Mundet de la Diputació de Barcelona i la qual hi van assistir més de 20 professionals.

El programa situa l’espai d’intervenció en el medi obert i aposta per un concepte ampli i flexible.

Hermes Infogràfics, l’aplicació de presentació de dades estadístiques locals de la Diputació de Barcelona, estrena l’àmbit de joventut. El dimarts 31 de gener se’n farà la presentació en línia.

L’eina facilita la visualització i la comparació comarcal i provincial dels principals indicadors demogràfics, laborals i educatius disponibles, i permet la descàrrega dels gràfics per municipis i comarques.

Un espai de difusió de novetats i activitats relacionades amb el projecte i municipis adherits.

El projecte té previst donar suport als ajuntaments a través dels catàlegs de serveis i l’oferta de recursos econòmics, tècnics i materials; editar una guia metodològica; elaborar una eina d’autoavaluació, oferir accions formatives...

«Equipaments 2030: responsables i educadors»

El seminari, celebrat el 14 de desembre, va plantejar criteris i pràctiques sobre l’orientació a famílies per a l’acompanyament dels fills i de les filles, i hi van participar dues experiències locals. Les aportacions van destacar -entre altres elements fonamentals per treballar amb les famílies- la importància d’establir-hi un vincle i tenir-hi una comunicació continuada, constant i en positiu, i la necessitat de poder adaptar-se a les seves necessitats.

Ben aviat podreu trobar la presentació i el vídeo de la sessió en aquest enllaç.

eliasbutynski_pixabay eliasbutynski_pixabay

eliasbutynski_pixabay

eliasbutynski_pixabay

Els equipaments formen part essencial de l’espai urbà, són la musculatura de la sociabilitat urbana, la infraestructura pública col·lectiva. Els equipaments educatius, esportius i juvenils tenen un paper important tot contribuint en el procés que va de l’apropiació a la identificació, de la identificació a la pertinença i d’aquesta a l’arrelament al lloc urbà.

Enllaç al document 

Aj. de Badia del Vallès - web Aj. de Badia del Vallès Aj. de Badia del Vallès - web Aj. de Badia del Vallès

Aj. de Badia del Vallès - web Aj. de Badia del Vallès

Aj. de Badia del Vallès - web Aj. de Badia del Vallès

El 16 de desembre el diputat delegat de Joventut, Javier Silva, es va reunir amb representants polítics i tècnics de Barberà del Vallès i Badia del Vallès, acompanyat del cap de Joventut, Roberto Pescador. En les reunions es van compartir necessitats i estratègies de suport en matèria de joventut i les actuacions en polítiques de joventut per, posteriorment, visitar els nous equipaments municipals per al jovent.

Ir arriba

Recursos del mes

©iStock.com_Shanina ©iStock.com_Shanina

©iStock.com_Shanina

©iStock.com_Shanina

Vídeos i propostes per parlar amb els joves sobre la commemoració d’una jornada internacional.

21 de gener - Dia Europeu de la Mediació

28 de gener - Dia Europeu de la Protecció de Dades

30 de gener - Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP)

Més recursos 

Ir arriba

Formació

L’equip de l’Oficina del Pla Jove us volem desitjar que passeu unes bones festes amb salut i força per encarar amb energia els projectes amb joves el 2023, Any Europeu de les Capacitats.

Com sempre, us acompanyem i estem al vostre costat per oferir-vos recursos i suport per al treball amb joves, formació, materials fem tec!...

Durant aquests dies especials estarem també al vostre servei.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea d'Educació, Esports i Joventut
Oficina del Pla Jove
Carrer de l’Harmonia 24
Recinte Mundet - Edifici Migjorn, 4a planta
08035 Barcelona
Tlf. 934 022 556
www.diba.cat/joventut

Facebook Twitter Youtube Instagram Comunitat virtual