@JD desembre 2023 - #34
Anar a dalt

Destacat

  

El 21 de desembre, la Junta de Govern de la Diputació de Barcelona ha aprovat el Catàleg de serveis del 2024 de la Xarxa de Governs Locals.

En aquesta edició, s'oferiran quatre recursos relacionats amb la joventut, els quals es podran sol·licitar des del 28 de desembre de 2023 fins al 8 de febrer de 2024, a més de dos suports econòmics en format de fons de prestació que no requereixen sol·licitud.

Més informació

Anar a dalt

Actualitat de l'OPJ

El 19 de desembre, Joventut va participar en la jornada organitzada per l’Associació Catalana de Professionals de Joventut, en la qual va presentar el programa «Escolta Jove», com a exemple de política de joventut d’àmbit supramunicipal. A la jornada vam conèixer el projecte «Girl Zone», engegat per Joventut de Pineda de Mar, que impulsa l’empoderament de les noies amb una mirada col·lectiva, i vam gaudir d’un espai d’aprenentatge col·laboratiu sobre l’educació emocional per promoure el benestar en la joventut. Més informació

El 28 de novembre, es va dur a terme la tercera trobada de la Xarxa Escolta Jove per als municipis de la província de més de 20.000 habitants, un espai per compartir experiències professionals i per teixir identitat col·lectiva. A la trobada, l'última de la fase pilot, professionals del programa «Escolta Jove» d'una cinquantena de municipis van participar en diferents dinàmiques relacionades amb l'aprenentatge basat en jocs i la ludificació, amb l'objectiu de dotar-se d'eines per treballar posteriorment amb les persones joves del seu territori. 

El mes de novembre es van iniciar a Porto les sessions de treball del projecte Erasmus+«Youth Monitor. Local and regional public policy monitor for youth», en les quals es van traçar les línies de treball principals. El projecte el lidera l'Àrea Metropolitana de Porto amb la col·laboració de l'Associació Portuguesa de Professionals de Joventut, i hi participen els municipis de Cinisello Balsamo (Itàlia) i Râmnicu Sărat (Romania), la Universitat de Krems (Àustria) i Joventut de la Diputació de Barcelona. El projecte finalitzarà l'agost de 2025 i la pròxima trobada internacional serà l'abril de 2024 a Barcelona. Més informació

Aquest mes de desembre conclouen les dues fases pilot que han permès que el projecte arribés a tots els municipis de la demarcació de Barcelona, on ha rebut molt bona acceptació.

El programa «Escolta Jove» impulsa una metodologia socioeducativa que situa les persones joves al centre i les fa protagonistes del seu desenvolupament personal a través de l’acompanyament vivencial, treballant des dels seus espais quotidians de relació, fomentant la participació i amb una perspectiva comunitària i una mirada interseccional. 

Estrenem l’exposició en format virtual «Projectes d’acompanyament juvenil vivencial»

Durant la Jornada APROP, del 9 de novembre passat, es va estrenar l'exposició itinerant de projectes d'acompanyament vivencial impulsats per municipis de la província.

Ara, es pot visitar, de manera virtual i permanent, a la nostra pàgina web. Hi participen 16 municipis, els quals exposen projectes propis, compartits amb consells comarcals o impulsats conjuntament amb Joventut de la Diputació de Barcelona. 

Tres dels quatre ens beneficiaris dels plans d’actuació anual (PAA) ja han rebut els seus plans per al 2024 i el quart el rebrà en els pròxims dies. Els PAA, que ajuden els municipis petits a planificar amb una previsió d'un any es actuacions en matèria de joventut, són un suport en el marc del Catàleg de serveis de la Xarxa de Governs Locals. Aquest 2023, han estat beneficiaris d’aquest suport Avinyó, Sant Climent de Llobregat, Sant Quirze del Vallès i Santa Maria de Martorelles.

Anar a dalt

Recursos del mes

iStock.com iStock.com

iStock.com

iStock.com

Aquest mes us oferim recursos sobre temes vinculats amb la commemoració d’una jornada internacional.

21 de gener - Dia Europeu de la Mediació

28 de gener - Dia Europeu de la Protecció de Dades

30 de gener - Dia Escolar per la No-violència i la Pau (DENIP)

Més recursos per treballar amb joves.

 

 

L'equip de Joventut de la Diputació de Barcelona volem desitjar-vos unes bones festes i un molt any 2024 ple de força i de projectes per a joves!

 

 

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea d'Educació, Esports i Joventut
Oficina del Pla Jove
Carrer de l’Harmonia 24
Recinte Mundet - Edifici Migjorn, 4a planta
08035 Barcelona
Tlf. 934 022 556
www.diba.cat/joventut

Facebook Twitter Youtube Instagram Comunitat virtual