15/04/2020 - #128
TwitterYoutube
Anar a dalt

Portada

Foto feta per Verchmarco Foto feta per Verchmarco

Foto feta per Verchmarco

Foto feta per Verchmarco

Durant la vigència de la situació de confinament, el conjunt de treballadors i treballadores de la Gerència de Serveis de Medi Ambient continuarem desenvolupant la nostra tasca i oferint el nostre suport a tots els ajuntaments de la província de Barcelona.

Podeu contactar amb nosaltres utilitzant el correu electrònic de la Gerència de Serveis de Medi Ambient, de l'Oficina Tècnica d’Avaluació i Gestió Ambiental, de l'Oficina Tècnica de Canvi Climàtic i Sostenibilitat i/o de l'Oficina Tècnica d’Educació i Promoció Ambiental. Alhora podeu contactar a tots els tècnics i tècniques a les seves adreces electròniques.

Anar a dalt

Notícies

RESIDUS I ECONOMIA CIRCULAR

Els serveis urbans i la COVID-19

Serveis urbans i COVID-19

Serveis urbans i COVID-19

La pandèmia de la COVID -19 ha posat de manifest la necessitat i la importància dels serveis públics que es relacionen amb la salut, com és el cas del servei de neteja viària i el servei de recollida de residus.

CONTAMINACIÓ ATMOSFÈRICA

Menys trànsit menys contaminació

Ciutat de Barcelona

Ciutat de Barcelona

Aquestes darreres setmanes, degut a les mesures de confinament, els nivells de diòxid de nitrogen (NO2) de Barcelona s'han reduït notablement i han registrat valors entre un 50 % i un 75% per sota del límit màxim anual fixat per la OMS.

ADAPTACIÓ AL CANVI CLIMÀTIC

Verd Urbà i la COVID-19

Pol·len

Pol·len

Els efectes del Canvi climàtic que estem patint des de fa temps, ens han portat una tardor i un hivern humits i càlids que han afavorit que la vegetació estigui experimentant una floració potent i que les espècies de molts jardins i espais verds de les nostres ciutats estiguin florint abans d’hora, fent que la quantitat de pol·len a l’aire sigui molt alta.

CONTAMINACIÓ ATMOSFÈRICA

El soroll en el període de confinament

Sensor de soroll instal·lat a un municipi del Bages

Sensor de soroll instal·lat a un municipi del Bages

L’anàlisi del soroll en el període de confinament ens servirà com a base per conèixer el límit inferior del nivell de pressió sonora.

 

EDUCACIÓ I SOSTENIBILITAT

Activitats suspeses del CEM

AvanCEM per una platja neta!

AvanCEM per una platja neta!

Al Centre d'Estudis del Mar, a causa de l'Estat d'emergència provocat per la pandèmia COVID-19, hem suspès totes les activitats, tant les visites escolars, com les activitats de cap de setmana obertes al públic. Entre elles, i fins que puguem fer nou calendari, queden suspeses les activitats d'Avancem per una platja neta previstes pel dia 19 d'abril i, també les del 10 de maig, les quals coincidien amb el cap de setmana en què s'havia de celebrar a nivell europei el Let's clean Europe

EDUCACIÓ I SOSTENIBILITAT

NOU material pedagògic per mestres i alumnes del projecte A-prenem el Sol

Nou material didàctic A-prenem el sol

Nou material didàctic A-prenem el sol

Per totes les escoles que participeu en el projecte A-prenem el Sol i teniu una instal·lació solar d’autoconsum us hem preparat una guia i un conjunt d’onze activitats vivencials i dinàmiques, perquè pugueu descobrir-la i treballar l’energia amb els infants de l’escola.

EDUCACIÓ I SOSTENIBILITAT

Una mirada al mar des del CEM

Posidònia

Posidònia

Aprofitem aquest dies de confinament, en què el Centre d'Estudis del Mar està tancat al públic, per donar a conèixer un tresor que cal protegir: les praderies de posidònia.

GOVERNANÇA

La Xarxa ja té el seu pla estratègic

Xarxa i Agenda 2030

Xarxa i Agenda 2030

La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat ha publicat el seu nou "Pla Estratègic 2020-2023. Noves mirades, nous compromisos", un document que serveix de full de ruta general i d'exemple d'integració de l'Agenda 2030 i els objectius de desenvolupament sostenible.

ADAPTACIÓ AL CANVI CLIMÀTIC

Biodiversitat i pandèmies

Foto extreta de Barcelona.cat

Foto extreta de Barcelona.cat

La pandèmia ens ha obligat a parar, i ens demostra clarament on estàvem i on podríem estar, perquè quan no la molestem, la natura torna a ocupar el seu lloc; l’aire està més net, l’aigua més clara i sentim el cant dels ocells. La natura ens torna a donar els seus serveis que són beneficis essencials per a la salut de les persones i garantia de supervivència

CONTAMINACIÓ ATMOSFÈRICA

Sant Joan Despí, Mollet del Vallès i Sant Quirze del Vallès, reben els estudis de contaminació atmosfèrica

Mollet del Vallès

Mollet del Vallès

Des de l’Oficina Tècnica d’Avaluació i Gestió Ambiental s’han fet estudis de la concentració de diòxid de nitrogen (NO2) a diferents punts de les ciutats de Sant Joan Despí, Mollet del Vallès i Sant Quirze del Vallès amb l’objectiu de relacionar la concentració de NO2 i les intensitats de trànsit.

CONTAMINACIÓ ATMOSFÈRICA

5 municipis han rebut estudis d’avaluació de soroll

Estudi d'avaluació de soroll a Pacs del Penedès

Estudi d'avaluació de soroll a Pacs del Penedès

Durant el mes de març s’han lliurat un total de 5 estudis d’avaluació del soroll de fonts emissores diverses.

RECURSOS HÍDRICS

El Laboratori de Medi Ambient ha analitzat durant el mes de març un total de 128 mostres d’aigua de consum humà

128 mostres d'aigua de consum humà analitzades

128 mostres d'aigua de consum humà analitzades

Des de l’Oficina Tècnica d’Avaluació i Gestió Ambiental s’ha fet la recollida i les anàlisis corresponents de la qualitat de l’aigua de 128 mostres de consum humà.

 

Anar a dalt

Formació

GOVERNANÇA

La Xarxa inicia activitats virtuals

La Xarxa

La Xarxa

El calendari d'activitats programades de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat pel 2020 ha quedat afectat per l'estat d'alarma i la crisi sanitària de la COVID-19. S'han suspès les activitats presencials i campanyes de sensibilització ambiental fins a recuperar la normalitat, com a mínim fins a mitjans de maig. I iniciem activitats en format virtual.

 

EDUCACIÓ I SOSTENIBILITAT

Suspeses totes les activitats formatives presencials fins el mes de setembre

Activitats formatives presencials suspeses fins setembre

Activitats formatives presencials suspeses fins setembre

Seguint el criteri de prudència que està adoptant la Diputació de Barcelona davant la situació generada per la COVID-19, us informem que suspenem totes les accions formatives en format presencial fins el mes de setembre.

No obstant això, podeu trobar alguns recursos formatius on-line al web de la Diputació, com manuals, guies, etc. agrupats en dos blocs: gestió ambiental general, o educació ambiental  

 

 

Anar a dalt

Agenda

 

Cicle de Seminaris sobre transició energètica al món local: Autoconsum fotovoltaic en edificis municipals i habitatges de protecció oficial - SEMINARI VIRTUAL MULTISESSIÓ

 
 

 5, 6 i 7 de maig del 2020 de 10:30 h a 12:00 h

 Seminari virtual

 

 
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

TwitterYoutube

C/ Comte d'Urgell, 187, Edifici del Rellotge, 2a planta
08036 Barcelona
gsma.accioclimatica@diba.cat
http://www.diba.cat/web/mediambient
Accés a tots els butlletins anteriors