Octubre 2022 - #159
TwitterYoutube

Renovables 2030

El 31 de desembre finalitza el termini per executar les actuacions del 2022 subvencionades amb el Programa sectorial per a fer front a l’emergència climàtica

Aquest programa compta amb una dotació econòmica de 12 milions d’euros entre els anys 2022 i 2023 perquè els ajuntaments de la província –tots a excepció de Barcelona– puguin executar inversions per lluitar contra el canvi climàtic. Per als ajuts periodificats el 2022, el termini per executar les actuacions finalitza, de manera improrrogable, el 31 de desembre de 2022. En cas de no haver-se realitzat, la subvenció es perdrà.

 

 

El Programa sectorial per a fer front a l’emergència climàtica assigna entre 20.000 i 50.000 euros a cada municipi entre els anys 2022 i 2023. Els ajuntaments que s’acullen al programa poden distribuir la dotació econòmica entre tres línies de suport: instal·lació de plaques fotovoltaiques per a autoconsum energètic en edificis i equipaments públics, millora de l’eficiència de l’enllumenat públic exterior amb la instal·lació d’enllumenat LED i inversió en sistemes de recollida de residus amb tancaments intel·ligents.

 

Justificació de despeses

El termini per presentar la primera justificació voluntària finalitza el 15 de novembre de 2022 i la final, entre el 2 de gener i el 31 de març de 2023. Fins a finals d'aquest mes de setembre, 12 ajuntaments ja havien presentat la justificació: tres, per a la línia d'instal·lació de plaques fotovoltaiques (Saldes, Caldes de Montbui, la Nou de Berguedà); vuit, per a la d’enllumenat públic (Vilalba Sasserra, Sant Martí Sesgueioles, Palau-solità i Plegamans, Callús, Muntanyola, Sant Vicenç de Montalt, Olesa de Bonesvalls i Sant Boi de Llobregat); i un, per a la de recollida de residus (Santa Eugènia de Berga). 

Podeu accedir a la documentació per justificar les despeses a l'enllaç següent.

 

Notícies relacionades:

 

 

El Programa sectorial per a fer front a l'emergència climàtica forma part del projecte transformador Renovables 2030 de la Diputació de Barcelona, que vol implantar les energies renovables i les comunitats energètiques als municipis de la província de Barcelona per avançar cap a una economia descarbonitzada i menys deslocalitzable.

Butlletí: e-ambient
Número de butlletí: #159 - Octubre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

TwitterYoutube

C/ Comte d'Urgell, 187, Edifici del Rellotge, 2a planta
08036 Barcelona
gsma.accioclimatica@diba.cat
http://www.diba.cat/web/mediambient
Accés a tots els butlletins anteriors