Maig 2023 - #166
TwitterYoutube
Font de la Guitarra Font de la Guitarra

Font de la Guitarra

Font de la Guitarra

 

Amb l'entrada en vigor del Reial Decret 3/2023 que estableix els criteris tecnicosanitaris de la qualitat de l'aigua de consum, el seu control i subministrament, repassem com afecta a les anàlisis de les fonts naturals i les conseqüències de la sequera.

Reflexions entorn a la transició energètica Reflexions entorn a la transició energètica

Reflexions entorn a la transició energètica

Reflexions entorn a la transició energètica

 

Ja podeu consultar les relatories dels 3 itineraris del V Fòrum de Medi Ambient i Món Local, que es va celebrar a Marató el 28 de febrer i l'1 de març, i que van abordar la transició energètica, la naturalització i els reptes ecosocials.

Anar a dalt

Residus i Economia circular

El personal de deixalleries del Maresme es forma amb l’ASDE

Sessió de formació de l'ASDE al Maresme

Sessió de formació de l'ASDE al Maresme

En aquestes sessions s’han donat a conèixer nous aspectes sobre l’àmbit dels residus i les deixalleries. A més a més, s’han visitat diverses instal·lacions i s’han pogut observar processos de tractament de residus per tal de reforçar el contingut dels mòduls teòrics impartits.

L’educació ambiental, nova temàtica de la jornada d’intercanvi de l’ASDE

Operari al punt verd

Operari al punt verd

Nova jornada d'intercanvi de l’ASDE, en el marc de l’educació ambiental, on els professionals del món de les deixalleries tindran l'oportunitat d'adquirir i compartir noves experiències i coneixements. La cita és dijous 18 de maig a La Fàbrica del Sol.
 

Noves eines tecnològiques aplicades a la gestió de les deixalleries

Anàlisi de les noves eines tecnològiques aplicades a la gestió de les deixalleries per controlar i fer seguiment dels residus amb una major eficiència operativa i econòmica.

Novetats dels nous convenis de RAEE i de piles i acumuladors

Recentment, s’ha signat la renovació dels convenis de RAEE i de piles i acumuladors que impliquen novetats i aspectes rellevants sobre la gestió que fins ara s’aplicava sobre aquests residus. Hi participen l’ARC, els SCRAP de RAEE i de piles i acumuladors, la Diputació de Barcelona, l’AMB, l’AMC i la FMC.

Anar a dalt

Educació i Sostenibilitat

El Centre d'Estudis del Mar estrena butlletí d'activitats

Continguts del primer butlletí del CEM

Continguts del primer butlletí del CEM

Divendres 28 d’abril el Centre d’Estudis del Mar va celebrar el seu 40è aniversari i la mateixa setmana, com a regal previ, va llençar el primer número del seu butlletí d’activitats, que són moltes i per a tots els públics. 

Com afecta la contaminació atmosfèrica al Medi Ambient?

Pàgina del calendari de maig de l'Agenda Escolar

Pàgina del calendari de maig de l'Agenda Escolar

Mes a mes, l'agenda escolar avança pàgina a pàgina cap a un aire de més qualitat, allunyant la contaminació atmosfèrica tot allò que ens sigui possible. I ho fa amb eines i recursos perquè prenguem consciència de l'important que és l'aire que respirem.

Recollits més de 260 quilos de residus en la jornada Let’s Clean Up de Sitges

Participants amb certificat de participació i resultats del Let's Clean Up Sitges 2023

Participants amb certificat de participació i resultats del Let's Clean Up Sitges 2023

Un any més el Centre d’Estudis de Mar organitza accions de neteja de platges a Sitges emmarcades dintre de la campanya Let’s Clean Up que té lloc arreu d’Europa el primer cap de setmana de maig.

Anar a dalt

Governança

Trobada d’agències comarcals d’energia

El Grup de treball de transició energètica de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat es va reunir el passat 18 d’abril del 2023 al Pati Manning de Barcelona per generar un espai de trobada i d’intercanvi entre les diverses agències comarcals i Oficines Comarcals de Transició Energètica (OCTE).

Anar a dalt

Formació

Sessió de formació ambiental Sessió de formació ambiental

Sessió de formació ambiental

Sessió de formació ambiental

 

Ja us podeu preinscriure als cursos i activitats formatives sobre manteniment d’instal·lacions de biomassa, càpsules d’educació ambiental sobre fotografia i Instagram, Solucions Basades en la Natura (SBN) i camps electromagnètics.

Anar a dalt

Recursos

 

Enguany la Setmana Europea de l'Energia Sostenible se celebra del 20 al 22 de juny i el lema de la Unió Europea per a aquesta edició és Accelerating the clean energy transition - towards lower bills and greater skills.

Fotograma del vídeo de Nacions Unides del DMMA 2023 Fotograma del vídeo de Nacions Unides del DMMA 2023

Fotograma del vídeo de Nacions Unides del DMMA 2023

Fotograma del vídeo de Nacions Unides del DMMA 2023

El 5 de juny del 2023 se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient per cinquantena vegada. Aquest any l'amfitrió és Costa d'Ivori en col·laboració amb els Països Baixos i es destaquen solucions a favor d’un planeta sense contaminació que s'apleguin sota els hashtags #SinContaminaciónPorPlásticos i #BeatPlasticPollution.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

TwitterYoutube

C/ Comte d'Urgell, 187, Edifici del Rellotge, 2a planta
08036 Barcelona
gsma.accioclimatica@diba.cat
http://www.diba.cat/web/mediambient
Accés a tots els butlletins anteriors