Juny 2023 - #167
TwitterYoutube
Suports econòmics i tècnics Suports econòmics i tècnics

Suports econòmics i tècnics

Suports econòmics i tècnics


La Junta de govern ha aprovat la resolució dels recursos econòmics i tècnics de la Gerència de Serveis de Medi Ambient després d'haver resolt l'11 de maig els 4 recursos pendents. L’Àrea d’Acció Climàtica ha ofert aquests recursos econòmics, tècnics i materials per acompanyar els ens locals en els grans reptes ambientals.

44 entitats s'hi han presentat 44 entitats s'hi han presentat

44 entitats s'hi han presentat

44 entitats s'hi han presentat

 

La convocatòria, dotada amb 150.000 € per als dos anys, atorga ajuts econòmics a projectes i activitats d’entitats ambientals sense ànim de lucre que treballen en l’àmbit local, en municipis de la província de Barcelona de menys de 300.000 habitants.
 

El programa 50/50 celebra la festa final a Cornellà de Llobregat

Alumnes amb diplomes del programa 50/50

Alumnes amb diplomes del programa 50/50

Amb el projecte, el 50% de l'estalvi econòmic obtingut gràcies a les mesures d'eficiència energètica adoptades per l’alumnat i el professorat reverteix a l’escola, que decideix en quina mesura d’eficiència ho torna a invertir.
 

Nova càmera acústica per millorar el servei d'avaluació del soroll

La nova càmera acústica i la visualització que ofereix

La nova càmera acústica i la visualització que ofereix

L’Oficina Tècnica d’Avaluació i Gestió Ambiental disposa d’una nova eina per millorar el servei que s’ofereix als ens locals per a l’avaluació del soroll amb la incorporació d'una visualització.

El Centre d’Estudis del Mar compleix 40 anys

Interior del CEM

Interior del CEM

Al llarg d’aquests 40 anys s’ha consolidat com un espai fonamentat en el treball de qualitat, basat en la pedagogia activa, l’observació, la participació i la relació a favor del medi ambient.

Servei de consultes per als professionals de les deixalleries

El servei s'ofereix en línia

El servei s'ofereix en línia

Es dona serveis a tots els municipis de la província de Barcelona on s’inclouen consultes de deixalleries, ajuntaments, Consells comarcals, centres educatius, ciutadania i altres entitats socials.

Go top

Renovables 2030

Biomassa pel Clima a Alella

Marc Almendro, alcalde d'Alella

Marc Almendro, alcalde d'Alella

La biomassa és una font d'energia renovable. La gestió forestal sostenible ajuda a prevenir els incendis. La Diputació de Barcelona promou les calderes de biomassa, i aquest és el testimoni a Alella.
 

Actualitzat l'inventari de calderes de biomassa en funcionament a les administracions locals

Les 9 instal·lacions del 2022, amb una potència total de 2.124 kW, sumen un total de 234 calderes per a l'ús dels serveis municipals.

Models de comunitats energètiques

Foto: Sant Vicenç de Torelló

Foto: Sant Vicenç de Torelló

El seu objectiu és avançar cap a una transició energètica que empoderi la societat civil i que permeti avançar cap a la neutralitat climàtica. Definim dues grans tipologies de comunitats energètiques locals.
 

Al 2022 s’incrementa el nombre d’instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum

El 2022 s’ha actualitzat el mapa d’instal·lacions fotovoltaiques que han instal·lat els ens locals en els seus edificis. Al Sistema d'Informació Geogràfica Sitmun s'hi poden consultar tots els detalls.

Go top

Contaminació atmosfèrica

 

Al nostre web podeu consultar les ubicacions actualitzades de les unitats mòbils de vigilància de la contaminació atmosfèrica i de les unitats de partícules. També hi trobareu els darrers estudis lliurats als ajuntaments.
 

Go top

Residus i Economia circular

Aspectes clau del nou conveni de piles i acumuladors

Expliquem com cal gestionar les piles i acumuladors als punts de recollida selectiva i als punts de recollida municipal, imprescindible per a una eficient economia circular.

Noves fitxes informatives de l'ASDE

Consulta les fitxes sobre Emmagatzematge de residus perillosos a les deixalleriesRiscos i consells de manipulació dels residus perillosos

Go top

Educació i Sostenibilitat

Vols jugar a Bestioles que parlen i conèixer la qualitat ecològica dels nostres rius?

Bestioles que parlen, un joc en clau dicotòmica

Bestioles que parlen, un joc en clau dicotòmica

Un joc per a totes les edats per aprendre a identificar macroinvertebrats i saber més sobre la qualitat de l’aigua i dels ecosistemes.

Descobrim la biodiversitat de Vacarisses, molt més que un projecte de ciència ciutadana

Papallona zebrada sobre una flor de foixarda

Papallona zebrada sobre una flor de foixarda

Ens sumem a la Setmana de la Natura 2023 presentant-vos un dels nostres projectes de suport tècnic que vol contribuir a la conservació de la fauna i flora dels nostres municipis.

Go top

Recursos

 

Enguany la Setmana Europea de l'Energia Sostenible se celebra del 20 al 22 de juny i el lema de la Unió Europea per a aquesta edició és Accelerating the clean energy transition - towards lower bills and greater skills.

Us informem que el web de Medi Ambient compta amb un apartat sobre la importància de planificar l'educació ambiental on podeu consultar els plans i programes d'educació ambiental que hem elaborat com a suport tècnic als ens locals. 

Go top

Agenda

  Centre d'Estudis del Mar (Passeig Marítim 72 - 08870 Sitges).
Consulteu la programació dels propers caps de setmana!

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

TwitterYoutube

C/ Comte d'Urgell, 187, Edifici del Rellotge, 2a planta
08036 Barcelona
gsma.accioclimatica@diba.cat
http://www.diba.cat/web/mediambient
Accés a tots els butlletins anteriors