Desembre 2023 - #172
TwitterYoutube
Una seixantena de personal municipal hi va participar Una seixantena de personal municipal hi va participar

Una seixantena de personal municipal hi va participar

Una seixantena de personal municipal hi va participar

Durant la jornada celebrada el passat 22 de novembre es va constatar que la disponibilitat d’aigua en les fonts naturals reflecteix els efectes de la sequera actual. També es va presentar un portal d’informació geogràfica amb les dades de les fonts naturals de la província i les anàlisis que l'Oficina Tècnica d'Avaluació i Gestió Ambiental ha fet entre el 2016 i el 2023. De forma clara i amb un sol clic permet consultar fàcilment els resultats de més de 500 fonts i més de 3.000 anàlisis.

El projecte Life eCOadapt50 avança a bon pas

Sessió de seguiment a Barcelona

Sessió de seguiment a Barcelona

Al novembre els socis del programa van rebre Jan Burian, responsable del seguiment financer i administratiu, i Sara Barceló, responsable del seguiment tècnic del Life eCOadapt50 per part de la Comissió Europea i de la seva àgencia executiva CINEA. La reunió va servir per avaluar l’inici del projecte que també acaba d'estrenar web: https://ecoadapt50.eu

La Xarxa es prepara per al nou mandat

Foto de família del grup motor

Foto de família del grup motor

Les comunitats energètiques, l’aigua i la sequera, la implementació de les Zones de Baixes Emissions i la naturalització dels espais urbans són algunes de les temàtiques prioritàries que es treballaran al proper mandat en el marc de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.

El servei d'Assessorament i Suport a Deixalleries (ASDE) reprèn la seva activitat

Amb l'objectiu de conèixer exactament les necessitats dels ens locals i dels gestors de deixalleries, l’ASDE realitzarà una primera jornada d'intercanvi amb caire participatiu a finals de gener sobre la que us informarem.

Foto de família de l'Assemblea General de la Red de Ciudades por la Bicicleta Foto de família de l'Assemblea General de la Red de Ciudades por la Bicicleta

Foto de família de l'Assemblea General de la Red de Ciudades por la Bicicleta

Foto de família de l'Assemblea General de la Red de Ciudades por la Bicicleta

El passat 14 de desembre, la Red de Ciudades por la Bicicleta va renovar els càrrecs de la seva Junta Directiva, en la qual s’ha incorporat Marc Serra, el diputat d’Acció Climàtica i Transició Energètica de la Diputació de Barcelona. La corporació n'és membre fundador de l’entitat, de la que forma part des del 2009.

Acte de cloenda de la campanya a Badia del Vallès Acte de cloenda de la campanya a Badia del Vallès

Acte de cloenda de la campanya a Badia del Vallès

Acte de cloenda de la campanya a Badia del Vallès

 

La campanya permet que l'alumnat conegui la problemàtica que els plàstics d'un sol ús suposa pel medi ambient i la salut de les persones, alhora que desenvolupa una activitat d'Aprenentatge Servei informant-ne la clientela dels mercats per reduir-ne l'ús.

Sessió de lliurament de l'estudi Sessió de lliurament de l'estudi

Sessió de lliurament de l'estudi

Sessió de lliurament de l'estudi

El diputat delegat de Mobilitat Sostenible de la Diputació de Barcelona va lliurar a l'alcaldessa l'estudi elaborat amb l'objectiu de dissenyar la xarxa Metrominut que defineix en un plànol, com si es tractés d’un mapa de metro, diferents itineraris, la distància i el temps que es triga a fer-los caminant.

Ir arriba

Transició energètica

Avaluem la qualitat del cel nocturn de Tagamanent

Conèixer la contaminació lumínica ens indica el grau d’afectació de la il·luminació artificial, cosa que permet prevenir-la en aquells municipis on encara hi ha poca afectació o bé treballar en accions de reducció en aquells casos on l’afectació ja és notable. 

Mesurem la qualitat de l’estella forestal dels municipis de la província

Les dades extretes gràcies a les mesures són molt útils, ja que una estella amb humitat alta implica problemes de mala combustió, fums molestos per a les persones que viuen als voltants i un sobrecost econòmic per a l’ajuntament.

Ir arriba

Contaminació atmosfèrica

 

Al nostre web podeu consultar les ubicacions actualitzades de les unitats mòbils de vigilància de la contaminació atmosfèrica i de les unitats de partícules. També hi trobareu els darrers estudis lliurats als ajuntaments.
 

Ir arriba

Educació i Sostenibilitat

En producció el documental de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Les persones o col·lectius interessats a aparèixer al documental «Jo no m’embolico!» han de ser residents o vinculats a algun dels quatre municipis que participen en la iniciativa per poder enviar els seus vídeos.

Les comunitats energètiques escolars arrenquen un curs més

Amb els projectes 50/50 i A-prenem el Sol, l'alumnat i el personal dels centres educatius aprenen a reduir el consum energètic i contribuir així a l’estalvi i eficiència energètica.

Ir arriba

Recursos

Una Agenda Escolar per a cada curs Una Agenda Escolar per a cada curs

Una Agenda Escolar per a cada curs

Una Agenda Escolar per a cada curs

 

Les sol·licituds les poden fer els ajuntaments i els consells comarcals que encara no ho hagin fet. La pròxima edició, «Un curs naturalment salvatge», proporcionarà a l’alumnat pautes per recuperar el contacte amb la natura.

Ir arriba

Agenda

  25-27 gener de 2024. Ja pots inscriure-t'hi! 

Us desitgem unes bones festes on no falti la solidaritat ni l'empatia! Aprofitem també per recordar-vos la importància de comprar de manera responsable amb el medi ambient i amb els drets laborals i socials de tothom arreu del món perquè sigui Nadal per a tothom.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

TwitterYoutube

C/ Comte d'Urgell, 187, Edifici del Rellotge, 2a planta
08036 Barcelona
gsma.accioclimatica@diba.cat
http://www.diba.cat/web/mediambient
Accés a tots els butlletins anteriors