Març 2024 - #175
TwitterYoutube
Foto de família de la 24a Assemblea de la Xarxa Foto de família de la 24a Assemblea de la Xarxa

Foto de família de la 24a Assemblea de la Xarxa

Foto de família de la 24a Assemblea de la Xarxa

«Accelerar la implementació de les polítiques locals, amb centralitat i transversalitat i amb el protagonisme de la ciutadania davant la realitat de la crisi climàtica.» és el compromís clau que s'acorda a la 24a Assemblea General de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, que va tenir lloc a Vilanova i la Geltrú dijous 7 de març.

Go top

Aigua

La gestió de l’aigua, cabdal davant el canvi climàtic

La disponibilitat d’aigua subterrània i la seva adequada gestió permet als municipis afrontar millor els efectes del canvi climàtic. És per això que, enguany, les sol·licituds del Catàleg de serveis del recurs relacionat s'han duplicat respecte les de l'any passat.

Repercussions dels nous paràmetres del RD 3/2023

L'entrada en vigor del nou reial decret suposa un control més exhaustiu dels punts de presa de mostreig i, com a conseqüència, un increment considerable en el nombre de mostres, que el 2023 es va duplicar respecte a l’any anterior.

El rendiment mitjà de la xarxa d’abastament d’aigua dels municipis del cercle és del 76,71 %

L’eficàcia de les instal·lacions encarregades de distribuir l’aigua és clau

L’eficàcia de les instal·lacions encarregades de distribuir l’aigua és clau

Com més alt és el resultat d’aquest indicador, vol dir que menys aigua es perd pel camí principalment degut a fuites, subcontatges, furts o consums a escomeses sense comptadors i, per tant, es malbaraten menys recursos. Podeu consultar, aquesta i altres dades, a l’informe de resultats del cercle de comparació de l'any 2022 que ja està disponible.

Go top

Transició energètica

Coordinació per promoure les comunitats energètiques

El 16 de febrer es van reunir les diverses Oficines de Transformació Comunitària (OTC) de Catalunya per coordinar accions que facilitin l’impuls a la creació de comunitats energètiques locals. Els ens locals, les empreses i la ciutadania s'hi poden dirigir per informar-se sobre com impulsar les comunitats energètiques.

Go top

Contaminació atmosfèrica

 

Al nostre web podeu consultar les ubicacions actualitzades de les unitats mòbils de vigilància de la contaminació atmosfèrica i de les unitats de partícules. També hi trobareu els darrers estudis lliurats als ajuntaments.
 

Go top

Educació i Sostenibilitat

Llegim el riu flueix a la conca del Llobregat

Els tàndems dels 14 municipis de l'edició actual de Llegim el Riu han començat a reunir-se per realitzar la sessió informativa per a la ciutadania que s'hi vulgui apuntar, prèvia a la sortida de camp al riu.

Go top

Formació

Inscripcions obertes per a les formacions següents: Fotovoltaica i comunitats energètiques, L'amiant a edificis i instal·lacions: identificació, Manteniment de cobertes verdes i Aterrar l'economia circular al món local.

Go top

Recursos

Cada 22 de març l'aigua n'és la protagonista Cada 22 de març l'aigua n'és la protagonista

Cada 22 de març l'aigua n'és la protagonista

Cada 22 de març l'aigua n'és la protagonista

L'ACA, la Diputació de Barcelona i l'AMB, amb la coordinació de la Xarxa, us presentem un portal interactiu de recursos virtuals que podreu oferir a la ciutadania directament, des de la vostra web municipal i xarxes socials, per celebrar un dia mundial indispensable per a la vida. Cal estalviar el màxim d'aigua possible i cuidar els nostres ambients aquàtics continentals.

«Gaudeix el silenci» és el lema d'enguany «Gaudeix el silenci» és el lema d'enguany

«Gaudeix el silenci» és el lema d'enguany

«Gaudeix el silenci» és el lema d'enguany

Un any més oferim actuacions i recursos educatius per als ens locals per millorar la qualitat acústica del vostre entorn i poder gaudir del silenci. Destaquem el taller Quin soroll fem? que només està disponible durant la Setmana Sense Soroll, del 22 al 28 d'abril. A més, us convidem a adherir-vos a la Setmana Sense Soroll!

Amb la primavera els paisatges s’omplen de colors i aromes diverses! A l'Agenda Escolar us convidem a passejar pel vostre poble o ciutat amb els sentits ben actius, a la recerca de qualsevol mostra de vida salvatge, vegetal o animal.

Go top

Agenda

  Centre d'Estudis del Mar (Passeig Marítim 72 - 08870 Sitges).
Consulteu la programació dels propers caps de setmana!

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

TwitterYoutube

C/ Comte d'Urgell, 187, Edifici del Rellotge, 2a planta
08036 Barcelona
gsma.accioclimatica@diba.cat
http://www.diba.cat/web/mediambient
Accés a tots els butlletins anteriors