15/11/2016 - #86
TwitterYoutube
Anar a dalt

Portada antiga

La Diputació de Barcelona ha lliurat 201 de bicicletes elèctriques a 103 municipis i entitats locals de la demarcació de Barcelona. Alcaldes i regidors dels diferents municipis, juntament amb el diputat d'Espais Naturals i Medi Ambient, Valentí Junyent, van assistir a l'acte de lliurament.

El dies 21 a 23 d'Octubre s'ha celebrat a Manresa la 18a. edició de la Fira Ecoviure, dedicada als productes i serveis ecològics.

Anar a dalt

Gestió ambiental

Des de l'Oficina Tècnica d'Avaluació i Gestió Ambiental s'han fet les anàlisis i els informes corresponents de la qualitat de l'aigua procedents de 53  fonts naturals de 17 municipis. S'han analitzat 12 mostres d'aigua facilitades per l'Oficina Tècnica d'Acció Territorial de la Diputació. També s'han lliurat els resultats de les anàlisis de 130 mostres d'aigua per consum humà  de 65 municipis.

Els estudis s'han fet amb els resultats de les anàlisis realitzades amb les Unitats Mòbils 1 i 3 de Vigilància de la contaminació atmosfèrica. L'objectiu és observar l'evolució dels contaminants atmosfèrics, la influència del trànsit i la indústria i tenir uns valors orientatius de la qualitat de l'aire.

Durant el mes d'octubre s'han lliurat un total de vuit informes d'avaluació del soroll generat per fonts emissores diverses com ara infraestructures, activitats i veïnatge.

Unitats mòbils de contaminació atmosfèrica:

  • UM1: Abrera des del 11-10-2016
  • UM2: Cerdanyola del Vallès des del 22-9-2016.
  • UM3: Sant Climent de Llobregat des del 9-11-2016
Anar a dalt

Residus i deixalleries

El passat 25 d'octubre, l'ASDE va ser present en la reunió de seguiment del Conveni Marc amb l'objectiu de traslladar als municipis els principals punts tractats en aquestes reunions.

Anar a dalt

Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat

Una jornada de networking de la Xarxa constata que la col·laboració entre administració, empresa i universitat és clau per seguir avançant en l'assoliment dels objectius del Pacte d'Alcaldes pel Clima i l'Energia.

La Diputació de Barcelona ha estat una de les entitats patrocinadores de la 23a edició del Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient de Barcelona, FICMA, el qual va tenir lloc del 3 al 11 de novembre.

Ficma és el Festival de Cinema més antic del món en el nostre gènere, el nostre objectiu és educar entretenint i conscienciar sensibilitzant, amb l'audiovisual com a instrument i llenguatge. Som un punt de trobada de la indústria cinematogràfica i la ciutadania, que li pren el pols al planeta amb els films més actuals de temàtica ambiental.

La Diputació de Barcelona organitzarà tallers de prevenció del malbaratament d'aliments, de reparació i de prevenció de residus d'envasos.

Anar a dalt

Formació

Han finalitzat amb èxit, 5 accions formatives del Pla de Formació Ambiental 2016. Hem tingut 85 inscripcions, de 24 ens locals de la província de Barcelona.

 

Anar a dalt

Recursos d'educació ambiental

Des d'ara, i fins el 16 de desembre, els ajuntaments que ho desitgin podran sol·licitar les agendes escolars i els calendaris del medi ambient per al curs vinent. 

El passat dia 2 de novembre, coincidint amb la festivitat de Tot Sants, una cinquantena d'alumnes de l'Institut Vall del Tenes van exposar, al Saló dels Atlants del Reial Cercle Artístic de Catalunya, el treball realitzat en un dels tallers del Programa de Tallers Ambientals, el d'Ecomurals, impulsat des de la Unitat de Recursos d'Educació Ambiental (www.diba.cat/mediambient/tallers-ambientals), en el marc del projecte Rituals de Vida i Mort, organitzat per Faust Espejel Garcia.

Anar a dalt

Centre d'Estudis del Mar

El dia 27 de novembre s'oferirà una jornada de "Portes obertes " dins de la setmana Europea de prevenció de residus  que enguany tracta de la reducció d'envasos.

 

El dia 25 de novembre s'organitza el BLUE ECO FORUM al Museu Marítim de Barcelona, un esdeveniment  a on hi hauran debats, trobades, workshops i el BLUE FESTIVAL.

Anar a dalt

Agenda

El projecte LIFE CLINOMICS coordinat per la Diputació de Barcelona celebrarà la jornada de presentació del projecte el proper 24 de novembre a Vilafranca. 

Data: 24/11/2016
Horari: de 16.30 a 18h 
Lloc: Fòrum Berger Balaguer (Rambla de Nostra Senyora, núm. 6. Vilafranca del Penedès) 
Per més informació i inscripció: occc@gencat.cat
 

La Diputació participa en la 13a. Edició del Congres el Congres nacional de Medi ambient –CONAMA- que tindrà lloc a Madrid del 28 de novembre a 1 de Desembre.  La Gerència de Serveis de Medi Ambient organitza una Sala dinàmica  sobre el finançament de projectes d'adaptació i mitigació del canvi climàtic.  

Ordre del dia i convocatòria de la Sala Dinámica de la Diputació de Barcelona a Conama 2016.

http://www.conama2016.org/web/index.php

 

L'objectiu de la jornada és exposar les tècniques de drenatge sostenible urbà , emmarcades en les accions de difusió i suport a les polítiques de gestió del cicle local de l'aigua i com a solucions basades en la natura per augmentar la resiliència i l'adaptació de les ciutats i pobles als efectes del canvi climàtic.

La tercera jornada del cicle es centrarà en compartir experiències i projectes concrets de rehabilitació energètica d'edificis públics i privats i l'aplicació del concepte de rehabilitació energètica a una escala superior (barri o ciutat) en termes del procés de transició energètica.

22/11/2016  09:00 - 14:00

 

Atrium Viladecans, Av. de Josep Tarradellas, 17

Viladecans

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

TwitterYoutube

C/ Comte d'Urgell, 187, Edifici del Rellotge, 2a planta
08036 Barcelona
gsma.accioclimatica@diba.cat
http://www.diba.cat/web/mediambient
Accés a tots els butlletins anteriors