Butlletí #internacionalDiba
Febrer de 2022 - #75
Ir arriba

Opinió

Imatge: Pexels.com Imatge: Pexels.com

Imatge: Pexels.com

Imatge: Pexels.com

Judith Muñoz (Universitat de Barcelona) reflexiona sobre la necessitat d’impulsar l’educació per a la ciutadania global (ECG) des dels pobles i ciutats com una aposta decidida per la transversalitat i la coherència, el diàleg intern i la integritat de les polítiques municipals en el seu compromís davant dels principals desafiaments mundials.

Transició digital UE i Mediterrània

Imatge: Pexels.com

Imatge: Pexels.com

La Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona, juntament amb el CIDOB han celebrat la 5a sessió de l’Agenda de reflexió estratègica per a Barcelona, Europa i la Mediterrània, dedicada a la transició digital i reptes per a Europa i la Mediterrània.

EqualMED: dones electes Marroc-BCN

Imatge: Projecte EqualMED

Imatge: Projecte EqualMED

Un centenar de persones han participat en el seminari virtual «La situació política de les electes locals al Marroc i a Barcelona», organitzat en el marc del projecte EqualMED, liderat per IMADEL (Institut Marocain pour le Développement Local) i per la Diputació.

Taller pràctic sobre fons europeus

Imatge: Diplocat.cat

Imatge: Diplocat.cat

L’Oficina d’Europa i Estratègia Internacional juntament amb la unitat NextDiba de la Diputació de Barcelona ha impartit un taller pràctic sobre participació a fons europeus des del món local en el marc del seminari sobre oportunitats de finançament europeu organitzat per Diplocat.

La Diputació s’adhereix a MedCités

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

Des de la Diputació de Barcelona s’està apostant per reforçar l’estratègia de cooperació a la Mediterrània. En aquest sentit, la Diputació s’ha adherit a la xarxa MedCités com a membre observador. La coordinació i col·laboració amb aquesta entitat és clau en aquesta aposta.

Interreg 21-27: novetats programes

Imatge: Programes Interreg

Imatge: Programes Interreg

Els programes Interreg es troben actualment en fase d’aprovació per part de la Comissió Europea. Això no obstant, alguns d’ells ja han ofert la presentació dels programes pel període 2021-2027 i fins i tot ja han apuntat les dates de publicació de les primeres convocatòries pel 2022.

Experiències d'educació per la pau

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

Una vintena de municipis de la província de Barcelona s'han trobat per intercanviar experiències d'activitats per commemorar el Dia Escolar de No-violència i la Pau (DENIP) i de polítiques per impulsar l'educació per la pau, en el marc de l’espai de treball impulsat per la Diputació.

31a Jornada Europea al Parlament

Imatge: Parlament de Catalunya

Imatge: Parlament de Catalunya

El Consell Català del Moviment Europeu ha organitzat aquest gener una nova edició de la Jornada Europea al Parlament de Catalunya, amb el títol «La recuperació econòmica com a oportunitat per transformar la societat», i amb el suport i participació de la Diputació de Barcelona.

Impuls a la cooperació mediterrània

Imatge: MedCités

Imatge: MedCités

La xarxa de ciutats MedCités ha formalitzat el tret de sortida del projecte LASERMed que es desenvoluparà en paral·lel en quatre ciutats mediterrànies de Marroc, Tunísia, Líban i Jordània, amb el suport de l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament de la Diputació.

Ple del Comitè de les Regions UE

Imatge: Comitè Europeu de les Regions

Imatge: Comitè Europeu de les Regions

Els temes i debats que han marcat el 148è ple del Comitè Europeu de les Regions del mes de gener, han estat el suport de la UE per a la reactivació rural i la inversió regional, l’aplicació de la política de cohesió, el Pacte Verd Europeu i la Conferència sobre el Futur d’Europa.

ECG: sessió a l’Ametlla del Vallès

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona ha impulsat una sessió de reflexió sobre l’educació per a una ciutadania global (ECG) a l’Ametlla del Vallès, en el marc del procés per identificar unes orientacions estratègiques de cooperació al desenvolupament per aquest municipi.

Erasmus+ per als ens locals

Imatge: Comissió Europea

Imatge: Comissió Europea

Obertes les inscripcions per al curs per a ens locals sobre el programa europeu Erasmus+ que l’Oficina d’Europa i Estratègia Internacional organitza en el marc del Banc d’Accions Formatives (BAF) de la Diputació de Barcelona, els pròxims dies 3, 10 i 17 de març.

Activitats solidàries a St. Quirze V.

Imatge: Ajuntament de Sant Quirze del Vallès

Imatge: Ajuntament de Sant Quirze del Vallès

Sant Quirze del Vallès acull aquest semestre un programa d’activitats de sensibilització i educació en els valors de la solidaritat i la cooperació al desenvolupament que es duran a terme al municipi fins al mes de juny. El programa compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Plans de treball programes UE 2022

Imatge: Consell de la Unió Europea

Imatge: Consell de la Unió Europea

Consulteu l’estat de la qüestió dels reglaments i plans de treball 2022 dels programes europeus. Conèixer amb antelació aquesta documentació permet entendre la seva normativa reguladora, així com els grans objectius i prioritats de cada programa i preveure’n les convocatòries.

Missió: projectes a Amèrica Llatina

Seu de la MTFRL a Sinuapa (Hondures)

Seu de la MTFRL a Sinuapa (Hondures)

L’Oficina de Cooperació al Desenvolupament ha realitzat una missió a El Salvador, Guatemala i Hondures pel seguiment de dos projectes en curs -sobre desenvolupament econòmic a la regió d'El Trifinio i sobre canvi climàtic- i per abordar una nova col·laboració amb Medellín (Colòmbia).

Ir arriba

Agenda

Consulta la nostra agenda

A l'agenda de la pàgina web de la Direcció de Relacions Internacionals trobaràs informació sobre els actes que organitzem i altres esdeveniments en què col·laborem amb altres ens locals i entitats.

1.000 gràcies!

El compte a Twitter de la Direcció de Relacions Internacionals ha arribat a 1.000 seguidors aquesta setmana! I tu? Ja ens segueixes a les xarxes socials? Twitter: @intdiba i Linkedin intdiba

Ir arriba

Recomanem

Eina avaluació desenvolupament urbà

Imatge: Comissió Europea

Imatge: Comissió Europea

El Centre Comú d’Investigació de la Comissió Europea ha posat a disposició dels governs locals i de les autoritats de gestió estatals i regionals de la política de cohesió de la Unió Europea (UE) una eina d’autoavaluació d’estratègies de desenvolupament urbà sostenible.

Augmenten les desigualtats al món

Imatge: Intermon Oxfam

Imatge: Intermon Oxfam

Segons l’últim informe d’Oxfam Intermon sobre la pobresa al món, titulat ‘Les desigualtats maten’, la covid ha augmentat la bretxa entre els més rics del món i els que menys tenen. La pandèmia ha tingut també un fort impacte en la bretxa de gènere, que ha crescut des del 2020.

Reptes UE 2022: 10 temes a seguir

Imatge: Parlament Europeu

Imatge: Parlament Europeu

La publicació anual del Servei de Recerca del Parlament Europeu (EPRS) sobre els deu temes a seguir el 2022, ens presenta i emmarca algunes de les qüestions clau i àrees polítiques que probablement ocuparan un lloc destacat en el debat públic i en l’agenda política de la UE.

Voluntariat internacional

Imatge: Lafede.cat

Imatge: Lafede.cat

Lafede.cat, el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) han treballat conjuntament el document 10 reflexions per a un voluntariat internacional responsable i transformador, en el marc de la campanya «Capgirem el món».

8è Informe sobre la Cohesió UE

Imatge: Comissió Europea

Imatge: Comissió Europea

La Comissió ha publicat el 8è Informe sobre la Cohesió a la Unió Europea, que presenta una primera imatge de l'impacte de la pandèmia del coronavirus a les regions. També mostra tendències tant positives com negatives a les regions, ciutats i zones rurals de la UE.

Impacte de la contractació pública

Imatge: Agència Catalana Cooperació al Desenvolupament

Imatge: Agència Catalana Cooperació al Desenvolupament

Obertes les inscripcions per la 3a edició del curs sobre l'impacte exterior de la contractació pública organitzat per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya i adreçat a personal tècnic de contractació de les administracions catalanes.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat