Butlletí #internacionalDiba
Abril de 2022 - #77
Ir arriba

Novetats

Coordinació Acollida i ajuda Ucraïna

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

El passat 23 de març, la Direcció de Relacions Internacionals va organitzar la primera reunió virtual de coordinació de procediments d’acollida i ajuda a Ucraïna, que va comptar amb la participació de 160 persones de 120 ens locals diferents de la província de Barcelona.

Ir arriba

Opinió

Imatge: Pexels.com Imatge: Pexels.com

Imatge: Pexels.com

Imatge: Pexels.com

La guerra a Ucraïna és, primer de tot, una tragèdia humana que marca l’arribada d’una nova era en el multilateralisme i en les relacions internacionals. Però també és l’inici d’una nova crisi sistèmica potencial amb greus conseqüències que ja s’albiren i es deixen sentir en àrees molt diverses, com ara el sector financer, el sistema energètic global, les cadenes de valor agrícoles, la migració i els desplaçaments forçosos, i la capacitat mundial per fer front al canvi climàtic.

Moviment municipalista feminista

Imatge: CGLU

Imatge: CGLU

La Direcció de Relacions Internacionals va participar el passat 18 de març en la sessió de «Municipalisme feminista i les agendes globals» organitzada per CGLU en el marc de la 66a Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona de les Nacions Unides.

James Rhodes: 42è Premi Pau

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, i la presidenta de l’ANUE, Eulàlia Pascual, han lliurat el 42è Premi per la Pau al pianista James Rhodes, com a impulsor de la Llei Orgànica de Protecció Integral a la Infància i l’Adolescència aprovada recentment.

Tancament Cicle Futur d’Europa

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

La biblioteca de Masquefa ha acollit la darrera sessió del cicle de conferències-debat de la Conferència sobre el Futur d’Europa (CoFoE) impulsat per la Diputació de Barcelona a sis municipis de la província, en el marc d’aquesta iniciativa encetada per les institucions europees.

Adhesió a la xarxa Mayors For Peace

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

El Ple de la corporació ha aprovat per unanimitat l'adhesió de la Diputació de Barcelona a la xarxa internacional Alcaldes i alcaldesses per la Pau. Es tracta d’una oportunitat per establir sinergies i identificar els reptes entorn la promoció de la cultura de la pau.

Actualitat projectes europeus DIBA

Imatge: Projecte LEARN

Imatge: Projecte LEARN

La participació de la Diputació de Barcelona a projectes europeus pren velocitat amb el tancament del projecte TEAMWORK i la inauguració del projecte LEARN. Alhora, el projecte LIFE CLINOMICS rep el reconeixement dels premis europeus LIFE 2022.

Projecte JUSUR: Visita Marroc

Imatge: IMADEL

Imatge: IMADEL

La Xarxa de municipis del Baix Llobregat ha participat en una missió al Marroc en el marc del programa Jusur de Cooperació Municipal per a l'apoderament i la igualtat d’oportunitats de les dones de la regió de Marràqueix. El programa compta amb més de deu anys de trajectòria.

Cicle sobre Ucraïna a Biblioteques

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

La Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona (XBM) ha impulsat el cicle Altres Veus sobre Ucraïna, que ha inclòs conferències i entrevistes en directe. El corresponsal a Moscou Manel Alías n’ha fet la coordinació per contextualitzar la guerra.

Nou Pla de Gènere i DH a Sabadell

Imatge: Ajuntament de Sabadell

Imatge: Ajuntament de Sabadell

El Consell de Solidaritat i Cooperació de Sabadell ha presentat un nou pla de treball per incorporar l’enfocament de gènere basat en els drets humans en la seva tasca, elaborat conjuntament entre les entitats i l’Ajuntament, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Vilawatt: servei vehicle elèctric

Imatge: Projecte Vilawatt

Imatge: Projecte Vilawatt

Vilawatt, la comercialitzadora energètica local de Viladecans, posa en marxa una prova pilot de servei de vehicle elèctric compartit en col·laboració amb la cooperativa Som Mobilitat. Aquesta mesura s’inclou dins de les accions desenvolupades per fer front al canvi climàtic.

La DIBA, a la VII Med Forest Week

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

En el marc de la col·laboració amb l’European Forest Institute (EFI), les oficines de Cooperació al Desenvolupament i de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals i Desenvolupament Agrari de la Diputació han participat en la 7a edició de la Mediterranean Forest Week a Turquia.

Ciutats i regions circulars

Imatge: Comissió Europea

Imatge: Comissió Europea

La Iniciativa Circular Cities and Regions (CCRI), impulsada en el marc del Pla d'Acció per a l'Economia Circular, ha obert el procés de sol·licitud per formar part d’un grup pilot o ser membre d’aquesta iniciativa d'implementació de l'economia circular d’àmbit local a Europa.

EqualMED: Diàleg de dones electes

Imatge: IMADEL

Imatge: IMADEL

El darrer espai de diàleg de dones electes previst en el projecte EqualMED s’ha celebrat a finals de març. Uns dies després, una delegació de l’Ajuntament de Santa Coloma ha visitat el barri de Guéliz (Marràqueix) per dur a terme una formació de dinamitzadors dels Agents d’Igualtat.

Enquesta sobre l’impacte COVID19

Imatge: Projecte ESPON

Imatge: Projecte ESPON

El projecte ESPON ha obert una enquesta a administracions locals de la UE per saber com afronten les conseqüències socials a través de les mesures de contenció de COVID-19, en àmbits com ara la lluita contra la pobresa, les desigualtats i l'exclusió social.

Projecte LaserMed: Sousse i Oujda

Imatge: Pixabay

Imatge: Pixabay

Sousse (Tunísia) i Oujda (Marroc) han estat les dues primeres ciutats visitades en el marc de l’execució del projecte Acció local per a la recuperació socioeconòmica a la Mediterrània: les ciutats responen (LaserMed), finançat per l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament.

Ir arriba

Recomanem

Kohesio: Projectes UE al territori

Imatge: Comissió Europea

Imatge: Comissió Europea

La Comissió Europea ha presentat Kohesio, plataforma pública que recull informació de més d’1,5 milions de projectes que s’han desplegat a la UE amb fons de la política de cohesió durant el període 14-20, amb la voluntat d’una política de cohesió més oberta i transparent.

Nou format: Banc de Recursos d’ECG

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

Voleu programar una exposició sobre els ODS al vostre municipi? Busqueu una activitat per sensibilitzar sobre el dret al refugi? Necessiteu promoure comerç just i finances ètiques? Doneu un cop d’ull al Banc de Recursos d’Educació per la Ciutadania Global (ECG) que estrena format.

Informe d’ONU-Hàbitat Metròpolis

Imatge: AMB

Imatge: AMB

L’AMB ha acollit la presentació del primer Informe sobre l'estat mundial de les metròpolis. L'Informe inclou diversos estudis de cas i aporta fets clau, xifres i tendències metropolitanes. Un dels capítols de l’informe està dedicat a la realitat metropolitana europea.

Setmana de la Solidaritat a Torrelles

Imatge: Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Imatge: Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Del 25 d’abril a l’1 de maig se celebra a Torrelles de Llobregat la 2a edició de la Setmana de la Solidaritat, organitzada per la regidoria de Cooperació i Solidaritat de l’ajuntament, i que rep el suport de la Diputació de Barcelona. Inclou activitats de solidaritat amb Ucraïna.

Curs URBACT Contractació Estratègica

Imatge: Projecte URBACT Procure

Imatge: Projecte URBACT Procure

El projecte URBACT Procure posa a disposició dels ens locals un curs interactiu virtual sobre la contractació estratègica per abordar reptes socials, econòmics i ambientals i com aplicar-la en l’àmbit municipal, amb l’objectiu de capacitar al personal tècnic amb casos d’estudi.

Formació: Pensament estratègic urbà

Imatge: CIDEU

Imatge: CIDEU

El CIDEU organitza la XVII edició de l'especialització en pensament estratègic urbà, que iniciarà les classes el 9 de maig. Donat que la Diputació és sòcia activa de la xarxa, el personal dels 311 municipis de la província poden cursar la formació a un preu especial.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Direcció de Relacions Internacionals
Carrer Londres 55, 1a planta
08036 Barcelona
www.diba.cat/ri
d.relacionsint@diba.cat